Bu Sendroma Dikkat!

Konu sahibi son olarak 1269 gün önce görüldü
NTC Communication Science Laboratuvarlarında 166 kişi ile yapılan çalışmaya göre rastgele obje ve noktasal bağlantılarda gördükleri şekli yüze benzetenler daha yüksek nörotik puana sahipler.

occhio.jpg

TDK'ya göre nörotik: "Ruhsal sorunlar nedeniyle kaygı, sıkıntı, takıntı gibi rahatsızlıkları olan kimse" anlamına geliyor.

6894944838_be52735684_o_d.jpg

Pareidola sendromu olarak bilinen; olmayacak yerlerde yüzler ve şekiller görme, bu "benzetim" içgüdüsünün bugün beynimizin evrimsel süreci ve psikolojisindeki kaynağı tam bilinmemekle birlikte "kusurlu çıkarım" özelliği ile ilişkilendiriliyor

151027_ASTRO_Cosmic-Halloween-02-Death-Blossom.jpg

Çeşitli uyaranlardan çıkarımlar yapmak o kadar da kötü değil, ama olur olmadık herşeyde yüz, hayvan görmek de çok anlamlı değil sanki..

scary%2Bghost%2Btree.jpg

Angry-satchel-009.jpg

seatbelt-s1935x2591-446829.jpg

7ebcba_601fc197977b48fc807da7a7c2e8b754.jpg_srz_960_635_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz

BpiEUPFCQAEs9CC.jpg

619757b0a833b23e6db38e834662494c.jpg

Benim evde soyut tablolar var. Ancak beş altı ay bilemedin daha fazla zaman sonra bir şekli seçebiliyorsun.

Geçen kafam güzeldi tabloya daldım ve aylarca fark edemediğim kadın yüzünü gördüm.

Benim dediğim farklı bir şey tabi. Ben sanat okumama rapmen evimdeki tablonun çözümlemesine bile yıllar sonra sadece yaklaşıyorum ya onu çizen beyin ??

Başka ruh hali başka kafa onlar. Tanrı aklımızı korusun :)

Anası babası kızdığında halı desenlerinde hayvanlara halay çektiren bizler çok da sorun yaşamıyoruz sosyal ve toplum ilişkilerde.

Kaldı ki yazının ilk cümlesini;
"...obje ve noktasal bağlantılarda gördükleri şekli yüze benzeten."i okuyan her insan yazının devamında göreceği fotoğraflar için zaten otomatik beyne bunu yapması ve öyle algılaması için istemsiz komutu vermiş oluyordur. Sakin olun, hepiniz bir "nörotik" değilsiniz.

ben hep aya bakdigimda insan yuzu goruyorum bazen guluyor bazen kizgin
delimi oluyorum simdi

tamam ben de kusurluyum.bir zamanlar baktığım her şeyde onun yüzünü görürdüm :p

Her nesnede bi yüz arar ve mutlaka bulurum. Ayda zaten var. Kanıtlanmış artık. Ben deliyim :)

Geri