Bu muzlu süt için Adana'ya gitmeye gerek yok! Adana usulü muzlu süt tarifi

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İçecek ve Kokteyller
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Adana'nın sokak lezzetleri tüm ülke tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle muzlu sütünü deneyenler bu lezzeti herkesin denemesini gerektiğini söyleyerek önerilerde bulunuyorlar. Ancak muzlu süt için Adana'ya gitmek zor geliyorsa evde de bu lezzeti elde edebilirsiniz. İşte Adana usulü muzlu süt tarifi...

Bu muzlu süt için Adana'ya gitmeye gerek yok! Adana usulü muzlu süt tarifi

Kaç kisilik2
Hazırlık Süresi10dk
Kalori/Porsiyon173kal
Adana'nın sevilen lezzetlerinden olan muzlu süt her yaştan insan tarafından vazgeçilmezler arasında bulunuyor. Sütün en güzel hali olan bu tarifi hem kendiniz hem de sevdikleriniz için yapabilirsiniz. Yapım aşamalarını tam bir şekilde uyguladığınız takdirde tadı aynı Adana'nın muzlu sütü gibi olacaktır.

MALZEMELER

• 1 Litre Süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 Adet muz

TARİF

1. Adım
300 ml sütü buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.
2. Adım
Donan sütü parçalar halinde miksere koyuyoruz.
3. Adım
Ardından 1 orta boy muzu doğruyoruz.
4. Adım
Üzerine 1 yemek kaşığı bal koyuyoruz
5. Adım
Siz bal yerine 1-1,5 yemek kaşığı şeker de koyabilirsiniz. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıyoruz.

çok fena alışkanlık yapıyor alerjen uyarısı verebilir

Muz Adana’ nın muzu değil, süt de her inekte var.
Evde aynısını yapamayanlar omlet de yapamıyordur

Muzlu süt ne kadar orijinal bir lezzet olabilir ki..

Of...

Siz o parayı bana verin, ben size Kazım Büfe muzlu sütü + sohbet + ulan kıyak gününüzdesiniz 2 tane de bira ısmarlayayım.

Evinde yaptığın muzlu sütün 1 tık üstü buradaki. Onun da numarası var. Basit.

Adana'ya gelmiş, Anavarza'ya gitmemiş, Ulu Cami'deki mezar odasına inmemiş, müzelerimizi gezmemiş, büyüksaat'e de mi gitmez insan? Saatin misal veriyorum 10 olduğunu, 10 çan vuruşuyla öğrenmez misin?

Buraya gelmiş, muzlu süt içtim kebap yedim.

İyi bok yedin.

"Of ağbi kepabnz çokii yağ, of ağbi öldüm. Muzlu südd. Abi Bomontii filtresiz ya, kadıkoöy. Vans giymeyene vermiyorum ağbi."

Forumda muzlu süt için kavga çıkmaz umarım.:)

Tadı başka ve kimse itiraz edemez. Atom da sadece Mersin Ak Kafe'de içilir, diğer yerlerde yapılan "Atom" içeceğini kimse beğenmiyor.

Beş kaşık şekere noldu.
Neyse evdeki gibi olmaz tabii çünkü evde yaptığınız pasta-cafe ürünlerine glisemik indeksi yüksek yapay karbonhidratlar ya da doymuş yağlar katmıyorsunuzdur.Bunlar ultra lezzet katar ve ürünün bozulma durumunu azaltır.Evdeki belki daha az lezzetlidir ama daha sağlıklıdır.Şeker yerine bal katalım tşkler.

şöyle yiyecek, içecekleri şehre özgü diye pazarlıyorlar ya, anlam veremiyorum. muzlu süt işte. ne kadar farklı olabilir.

bizim çaycının da muzlu çayı çok güzel oluyo... kesin içine falan tükürüyo ama olsun güzel yine de.....
Her yörenin kendine göre lezzetleri vardır ve sadece o yörenin insanları o tarifi tutturabilir. Sıkma tartışması da olmuştu forumda ve sıkma da sadece Tarsus, Mersin ve Adana'da yenir. Antalya'da sıkma yemeğe kalktığımda şoka girmiştim ve bu tarif de onun gibi bir durum.

Umarım deneyenler kutu süt ile denemiyordur bence tüm şeysi orda köyde yap bakalım ocakta pişir sütü sonra olup olmadığını konuşalım:=)
@yoSun cuğum ve senin tutturabileceğinden benim de kuşkum yok.:)

Bu vesile ile ilk fırsatta Adana'ya gidip muzlu süt içip kebap yiyeyim.

Her yörenin kendine göre lezzetleri vardır ve sadece o yörenin insanları o tarifi tutturabilir. Sıkma tartışması da olmuştu forumda ve sıkma da sadece Tarsus, Mersin ve Adana'da yenir. Antalya'da sıkma yemeğe kalktığımda şoka girmiştim ve bu tarif de onun gibi bir durum.
katılıyorum. zaten denklem çok basit değil mi? malzemeler çok ulaşılabilir, çok kolay olabilir okey ama neden adana'da meşhur? eyy istanbullu sen yapsaydın da sen meşhur etseydin o zaman.dfgkdf

@yoSun cuğum ve senin tutturabileceğinden benim de kuşkum yok.:)

Bu vesile ile ilk fırsatta Adana'ya gidip muzlu süt içip kebap yiyeyim.
Ben şuan Yalova köylerine haber saldım Lefty'cimm bana acil inek sütü lütfen dedim:=)
odun ateşinde pişirmek içinde tencereden yardım alırız artık eskiden mesela bakır tencerelerde kaynatırlardı ananem anlatırdı yoğurdun tadı daha güzel oluyormuş öyle yaparız yaparız biz bu işi :=)

alamanya'daki akrabalara sordum, napıyorsunuz dayı diye. "yiğeenim adana'ya gidiyoruz. muzlu süt içmeye, yengen evde beceremedi" dedi.
dayı olur mu dur hele, al şu tairifi adana'ya gitmenize gerek yok dedim.
şu anda ayıla bayıla adana usulü muzlu süt içiyorlar.

Ben şuan Yalova köylerine haber saldım Lefty'cimm bana acil inek sütü lütfen dedim:=)
odun ateşinde pişirmek içinde tencereden yardım alırız artık eskiden mesela bakır tencerelerde kaynatırlardı ananem anlatırdı yoğurdun tadı daha güzel oluyormuş öyle yaparız yaparız biz bu işi :=)
Yıllar önce Antalya'da pastacı bir kadınla tanışmıştım ve küçücük yerde kendi üretimi pastalar satıyordu. Üretim yeri bile yoktu, evde yapıp getiriyordu. O kadın şu an Antalya Salman Pastane zincirinin sahibi ve her yerde pasta satılırken herkes onun pastalarını almaya gelirdi. Tarif ve lezzet farkı önemlidir.

Geri