Bu köyde kız çocukları ergenlikte erkek oluyor

Konu sahibi son olarak 2395 gün önce görüldü

Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde senelerdir yaşanan bu olayın sırrı çözülemiyor.

5988a69bae78492ab45218cc.jpg

Dominik Cumhuriyeti'nde bulunan Salinas köyünde dünyaya gelen 90 kız çocuğundan 1'i ergenlik çağına geldiğinde erkek oluyor.

Yerel halk bu durumu o kadar benimsemiş ki artık yaşananları 'anormal' olarak bile tanımlamıyorlar.

5988a69b61361f1ac0ac6454.jpg

Salinaslılar bu sendroma 'guevedocez' yani '12 yaşında penis' sendromu diyorlar.

BBC2 kanalında eylül ayında yayınlanacak olan belgeselde Salinas'ta yaşanan bu ilginç konu işleniyor.

Belgeselcilerin konuyla ilgili konuştuğu 'Johnny' isimli genç, "Küçükken kırmızı bir elbise giydiğimi ve bir kız olarak yetiştirildiğimi hatırlıyorum" ifadelerini kullanıyor.

5988a69bae78492ab45218ce.jpg

Bu çok ender görülen sendrom, eksik bir enzim nedeniyle erkek cinsiyet hormonunun henüz anne karnındayken salgılanmasının engellenmesinden kaynaklanıyor.

Bu sendromla dünyaya gelen çocuklar, ergenlikle birlikte hormonların yükselmesiyle erkek cinsel organı geliştiriyorlar.

(cnnturk.com)

adet olmayı beklerken sabah bir uyanıyorsun ve pipin var.... çıldırırsın asjdhasd

Tabiat bile kadınları sevmiyor . Yanlışlıkla kadın doğanları sonradan erkeğe çeviriyor.

allahtan ergenlikte oluyor, karı diye aldıktan sonra başına gelse sıçtın.

Böyle bir kitap okumuştum, olay afrikada geçiyordu.
Kız çocuğunda ikisi birden vardı hatta sünnet olma hikayesini bile anlatıyordu. Çok etkilenmiştim, birden görünce o geldi aklıma.

Geri