Bu kedi bu evden gidecek diyor

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
28 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Yaklaşık 6 yıldır tanışıyoruz eşimle. 5,5 aylık hamileyim. Evlendikten 6 ay sonra bir kedi sahiplenmiştik. Hamileliğimi öğrendiğimizden beri eşim tutturdu bu kedi bu evden gidecek diye. Bebek doğunca evde istemiyormuş kediyi, her yer tüy oluyormuş. Bakteri, parazit olurmuş. Doktorumuz aşılarını yaptırdığımız sürece bir sorun olmadığını söylemesine rağmen eşim sürekli “Bu kedi bu evden gidecek” diyor. Artık laftan da anlamıyor. Kaç yıllık kedimiz üstelik bize çok bağlı, çok sevgi dolu. Vazgeçmem mümkün değil. Sizce eşimi nasıl ikna edebilirim? Bana da bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

Doktor gerekeni söylemiş zaten ve kedi ile bebeğini bir arada büyüten ailelerden destek alınabilir.

Doktordan daha iyi biliyor anlaşılan.:) Tıp fakültesi boşuna okunuyor, iki kitap okuyan kendini doktor zannetmeye başladı.
Kedinin asilarini duzenli yap kaliteli iyi besle bitti gitti ya neyi sorun ediyolar gercekten anlamiyorum ve uzuluyorum

mesela evde bir kediyle yaşıyorsanız, evliyseniz iki tarafında istemesi sevmesi lazım, en baştan halletmek lazım bu konuyu, evin bir çocuğu gibi çünkü, bir ferdi oluyor, olmalı da bu durumda
büyük sıkıntı yoksa sonrasında bir taraf istemiyorsa
ben asla yaşayamam evde kediyle, sevmediğimden değil ama :(

mesela evde bir kediyle yaşıyorsanız, evliyseniz iki tarafında istemesi sevmesi lazım, en baştan halletmek lazım bu konuyu, evin bir çocuğu gibi çünkü, bir ferdi oluyor, olmalı da bu durumda
büyük sıkıntı yoksa sonrasında bir taraf istemiyorsa
ben asla yaşayamam evde kediyle, sevmediğimden değil ama :(
Baştan kabul etmemesi gerekirdi, bu şekilde eşine dayatma yapıp travma yaşatmış oluyor. Yıllarca vicdan azabı çekeceği bir seçime zorlamaması gerekir.

Bebek ile kedi ayrı ortamlarda tutulabilir. Bebek büyüdüğünde zaten en yakın arkadaşı o kedi olacaktır.

Masraftan kısmak istiyor gibi geldi.
Neyse
Fobi,travma gibi durumlara sonsuz tolerans gösterilebilir. Zaten seviyorsa bunu aşmak için de çabalar; kendi çabasıyla bu fobiyi yenen çok insan var fakat diğer türlü en başta ilişkiyi kesmek lazım.
Kedinize ya da daha genel ifade ile sizin için değerli olanlara saygı duymayan zamanla size de duymaz.

Geri