Bu kadar fen matematik tarih öğretmeye gerek var mıydı?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
@WarrenBuffett,

Aşağıdaki başlıktan ve çok farklı kaynaklardan detaylı incelersen bu iddianın hiçbir kanıta dayanmadığı gerçeğini de görmüş olacaksın, üzgünüm.

beyninevrimi2.png

Yahu diyorum Keşke azıcık altyapı olsaydı şu robotik zeka üzerine çalışsaydım. Ama ne demiş ünlü Üstat Cem Karaca bekçisin Sen bekçi kal hahaha.

@WarrenBuffett,

Aşağıdaki başlıktan ve çok farklı kaynaklardan detaylı incelersen bu iddianın hiçbir kanıta dayanmadığı gerçeğini de görmüş olacaksın, üzgünüm.

beyninevrimi2.png

Evrim Ağacı sitesini ve sahibini tanıyorum. Ateist olmaları bir kenara, bilimsel konuları bilerek tüm gerçekliği ile anlatmıyorlar. İçlerinden işine geleni alıp, işlerine gelmeyeni almayıp bir nevi dejenerasyon yapıyorlar. Maymun beyninde var olacak bir epifiz bezi, insan beynindeki epifiz bezi ile aynı özellikleri taşımaz. Ayrıca insan beyninin kıvrımları ve şekil yapısı, maymun beyninden çok daha farklıdır. Yok eğer eğer şekil olarak diyorsan o zaman insan beyni ile fare beyni de birbirine benzer. O halde biz farelerden mi geliyor olacağız? Maalesef bu konuyu da yanlış biliyorsun @Lefty

Bunu da ben değil Dünyaca ünlü Türk Cerrah Gazi Yaşargil söylüyor.

maymunbeyin.jpg

İşte bak @Lefty insanlarda aradığım şey, sendeki kibarlık ve üslubuyla konuşma. Seninle sabaha kadar her konuyu münazara edebilirim. Bizim ülkemizde bu kültür maalesef yok. Olsa da çok az insan da var.

@WarrenBuffett,

Aile çevrem dahil yakınımdaki tüm evrimsel biyologlar yanlış biliyor ancak sen doğru biliyorsun, öyle kabul edelim.
Tek bir kaynak ile bu tarz konuları tartışmak zaman kaybından başka bir şey değildir. Yine de ilgi duyan kendisi araştırabilir.

@WarrenBuffett,

Aile çevrem dahil yakınımdaki tüm evrimsel biyologlar yanlış biliyor ancak sen doğru biliyorsun, öyle kabul edelim.
Tek bir kaynak ile bu tarz konuları tartışmak zaman kaybından başka bir şey değildir. Yine de ilgi duyan kendisi araştırabilir.
Bunun kalkıpta biyoloji ile bir alakası yok ki @Lefty. Bak sen hala elma ile armudu birbirine karıştırıyorsun. Ben asla doğruyum demiyorum. Benim de fikirlerim yanlış olabilir veya hatalı bir teori üretmiş olabilirim. Normal. Ama aynı şekilde bu senin tanıdığın insanlar içinde geçerli. Onlarda hata yapmış veya yanlış değerlendirmiş olabilirler. Çünkü bu konu tamamen ve tamamen nöroloji ve sibernetik bilimine giriyor. Evrim dediğin evet biyolojik bir konudur ama, evrim teorisinin girdiği bu konu biyolojiden tam da bu noktada ayrışıyor. Anlatmaya çalıştığım bu. Beni de doğru kabul etmek zorunda değilsin, dediğim konuları araştırırsan bunları görebilirsin. Hatta sana sibernetik ile ilgili birkaç önemli kaynakta verebilirim.

Sonuçta bu bilim farklı fikirler her zaman çatışır ve bu çatışmalardan doğrular çıkar.

Fen sayesinde sabun yapıyorum, matematik sayesinde dikiz ayna mı kaç derecelik açıya getirmem gerektiğini hesaplıyorum, tarih sayesinde “Diriliş Ertuğrul” u gelecek bölümlerde ne olacağını bilerek izliyorum….

işte bu!

Fen sayesinde sabun yapıyorum, matematik sayesinde dikiz ayna mı kaç derecelik açıya getirmem gerektiğini hesaplıyorum, tarih sayesinde “Diriliş Ertuğrul” u gelecek bölümlerde ne olacağını bilerek izliyorum….

işte bu!
Bunlara ek olarak aldığınız oje, parfüm, rimel, ruj gibi kozmetik ürünlerinin de makro ve mikro piyasalardaki arz talep dengesini de ölçüyorsunuzdur. İndirim günlerinde ise elbise & ayakkabı kombinlerinden hangisini ucuza alırım felsefesini saymıyorum bile. Bence matematiğin kadınlara çok faydası var.

Bunlara ek olarak aldığınız oje, parfüm, rimel, ruj gibi kozmetik ürünlerinin de makro ve mikro piyasalardaki arz talep dengesini de ölçüyorsunuzdur. İndirim günlerinde ise elbise & ayakkabı kombinlerinden hangisini ucuza alırım felsefesini saymıyorum bile. Bence matematiğin kadınlara çok faydası var.
Çok detaya girmeden yüzeysel bir iki örnek vermek istemiştim. Bahsettiğiniz durumlarda da matematik önemli ama sadece matematikle sınırlamayalım lütfen…

Çok detaya girmeden yüzeysel bir iki örnek vermek istemiştim. Bahsettiğiniz durumlarda da matematik önemli ama sadece matematikle sınırlamayalım lütfen…

dünyanın en iyi matematik ordinaryus profesörü olsan da, fizik formülleri yalayıp yutup trigonometrik paralaks ile galaksinin öteki ucunu ölçsen de, hiçbir şey insanı limitsiz bir kredi kartına sahip olduğu kadar mutlu edemez öyle değil mi ?

dünyanın en iyi matematik ordinaryus profesörü olsan da, fizik formülleri yalayıp yutup trigonometrik paralaks ile galaksinin öteki ucunu ölçsen de, hiçbir şey insanı limitsiz bir kredi kartına sahip olduğu kadar mutlu edemez öyle değil mi ?
Bu bambaşka bir bakış açısı oldu Ocean :))

Sınırsız kredi kartının verdiği mutluluk, ve finansal harcamaların verdiği melatonin ile gelen sakinleşme tabii olarak matematik ile açıklanamaz. Kadınların bu alandaki sosyo psikolojilerini bilim değil, uzaylılar hatta ve hatta Adnan Oktar bile açıklayamaz.

Sınırsız kredi kartının verdiği mutluluk, ve finansal harcamaların verdiği melatonin ile gelen sakinleşme tabii olarak matematik ile açıklanamaz. Kadınların bu alandaki sosyo psikolojilerini bilim değil, uzaylılar hatta ve hatta Adnan Oktar bile açıklayamaz.
Konu Adnan Oktar’a nasıl geldi :)))

Muvaffak olmamızın önündeki engel fen, matematik, tarih mi yani? Bahaneleri sırtlanmakta ve en basit çıkar için bile en yakınımızın üstüne basmakta bizden iyisi yok. Bizi engelleyen golgi cisimciği ise varsın engellesin…..

Canlarım çok tatlısınız ama bilginin ya da okumanın bilhassa değersizleştirildiği bir ülkede, bunları konuşmak tamamen havada kalıyor. Müfredatın rezilliğine girmiyorum bile.
Kimine göre de işini hakkıyla yapmayan ögretmenler suçlu. Herkes ihaleyi yıkacak bir yer buluyor. Günün sonunda olan eğitimsiz kalan gençlerimize oluyor.

Geri