Bu kadar fen matematik tarih öğretmeye gerek var mıydı?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
12 sene temel eğitim veriyoruz.
Lise çağında şu çocukların hepsine sadece birer kez "hayvan çiftliği" ve "1984" okutmayi başarabilseydik bugün bu halde olur muyduk. Bıraksaydık golgi cisimciği de eksik kalsaydı.

matematik, fen/fizik, kimya, elektronik, bilgisayar, yazılım, ingilizce, spor, müzik. bunların ders saati arttırılıp öğrenciyle alakadar olunmalı ve her lise mezunu bu konularda donanımlı olmalı, ardından yüksek öğretim tercihinde mesleğine odaklanabilir.

bahsettiğin kitapların cazibesi bu çağda yok, gerekli kader kurbanlığı doğum anında yükleniyor.

Kesinlikle gerek var Ayrıca akıllı telefon kullanmasını öğretmek gerekli... :)

Öğretmiyorlar zaten climaxcım kim s!iker golgiyi mitokondriyi.
Orta okulda bunları iyi öğrenen de kütahyada elektrik direklerine reklam yapıştırıyor bel fıtığına ameliyatsız çözüm diye,doktor yazısından hallice bir yazıyla.
Ne paralar kazanıyorlar görsen hipokratı mezarında yakalayıp emcüklersin ben neden okudum diye.

İlgi alanlarına göre eğitim sistemi ile seçmeli dersler üzerinden bir program oluşturulmalıdır. Örneğin matematik zekası olan bir öğrenciyi boş yere sözel dersler ile bunaltmamak gerekiyor.

Eğitim sisteminden öte eğitim süreci yanlış.
Öğrencilerin yetenekleri ile bağlantılı bölümlere erişebilmesi şartları çok absürt. Mesela hukuk için öğrencinin ileri düzey matematik becerisinin olması isteniyor. Bayağı integral, trigonometri bir de, sadece mat1 değil. Bu sadece bir ornek. Hemen her bölümün süreci bu şekilde. Öğrencilerin ilgi duydukları, güçlü oldukları alan çok daha erken kesfedilip ortaokuldan üniye kadar eğitim içeriği,yerleştirme sınavları ilgi alanıyla ilgili olmalı. Öğretmenliğe yeteneği varsa ortaokul lisede de eğitim bilimleriyle alakalı eğitimden gecmesi gerek mesela. Benim zamanımda matematiğin iyi değilse iyi bir okul kazanma ihtimalin sözelci dahi olsan zordu; Istanbul Ankara gibi yerlerdeki sözel puanlar o kadar yüksekti ki, sözelci de olsanız iyi düzeyde mat1 çözmeniz gerekiyordu. Boğazici Tarih bolumune yerleşen komsum mat1den full çekmişti istediği puan için.
Neyse.
Eğitim sistemiyle beraber eğitim süreci de ciddi oranda hatalı.
Mükemmel düzeyde yüzme becerisine sahip bi balığa alanıyla ilgili lisans alması için önce uçmalısın deniliyor kısacası.

Müsterih ol hocam bu saydığın dersleri de okumuyorlar zaten. Üniversiteye geliyorlar misal 60 alıp geçsem yeter diyor.

Önce empati, ahlak, psikoloji, sosyoloji öğretilse okullarda bugün bu kadar rezil bir toplum olmazdık. Kendini, kişiliğini, ülkesini tanımayan çocuklara türev integral anlatsan ne olacak? O çocuk orada öğrendiğini bir kere nerede kullandığını bile bilmeden öğreniyor. Eğitim sistemi özellikle 1945 sonrasında bildiğin robot yetiştiren bir sisteme döndü.

Matematik neden zorunlu olur ki anlamam. Onun yerine siyer dersleri artırılsa fena mı. Sevap hem de, diğer tarafa yatırım.

Çocuklar, gençler bilimden ne kadar uzak yetişirse o kadar iyi olur ve böylece komplocular da daha rahat gemilerini yürütebilirler.(!)
Evrim teorisi bile öğretilmiyor artık...

Orta okulda bunları iyi öğrenen de kütahyada elektrik direklerine reklam yapıştırıyor bel fıtığına ameliyatsız çözüm diye,doktor yazısından hallice bir yazıyla.
Ne paralar kazanıyorlar görsen hipokratı mezarında yakalayıp emcüklersin ben neden okudum diye.
Onu bunu boşver neden Kütahya

Allah razı olsun. Yorumu okudum, Tek başıma oturuyorum kahkaha attım deli miyim ne hahaha. İnşallah müdür kameradan bakıp bu ne yapıyor diye düşünmez :)

• Beğen
Tepkiler: Min
Evrim teorisi bile öğretilmiyor artık...
teori neden öğretilsin ki? sonu olabilir ile biten netliği olmayan cümleler öğretilmesede olur. bize öğretildi de ne faydasını gördük hala muallak bir mevzu! ben evrime inanıyorum orası ayrı... peki ya sen inanıyor musun?

Finlandiya'daki öğrencilerin teorik konulardaki problemleri çözmedeki çok başarılı olduğunu okumuştum. Eğitim sistemi incelediğimde fen matematik ve kimya, ayrıca biyoloji üzerine ağırlıklı. Bizim ülkemizde de öğrencilerimiz genellikle pratik ağırlıklı başarı sağlar ama teorik konularda biraz geri kalıyor. Bunun için de mutlaka fen matematik kimya öncelenmeli eğitim sisteminde.

Ayrıca evrim teorisi diye bir şey yoktur, varsa da hayvanlar bize benzemeye başlamıştır.

teori neden öğretilsin ki? sonu olabilir ile biten netliği olmayan cümleler öğretilmesede olur. bize öğretildi de ne faydasını gördük hala muallak bir mevzu! ben evrime inanıyorum orası ayrı... peki ya sen inanıyor musun?
Bilimsel teori ile günlük hayatta kullanılan "Teori" kavramını karıştırmamak gerekiyor çünkü bilimsel teoriler, deney ve gözleme dayalı kanıtlardan oluşur. Evrim teorisi diye anılması yanıltmasın.

İnanmıyorum çünkü bilimde inanç yer almaz. Evrim teorisini kabul ediyorum çünkü eldeki veriler, kanıtlar, analizler bütünü evrim yasasını doğruluyor.

Okullarda öğretilmese de gençler bu yasayı zaten farklı kaynaklardan öğrenecekler.

pepe-laugh.gif

Geri