Bu hayatın sizin için anlamı nedir?

Konu sahibi son olarak 1413 gün önce görüldü
kW8SQQ.gif

Zaman zaman herkes kendisine sorar, ben bu dünyaya neden geldim? Evet, sizin için bu hayatın anlamı nedir?

Benim için kendimi olabildiğince geliştirmek, keşfetmek, yararlı bir insan olmak... Öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki. Hayatta olup biten her şeyi merak ediyorum ve daha iyi olması için çabalıyorum.

İnsana yakışır, vicdanlı ve sorumluluk sahibi bir yaşam sürme çabası içindeyim. Yaşamın anlamı bana kalırsa bireysellikten uzaklaştıkça daha da artıyor çünkü başka yaşamlara dokunmadan, bir gün bir yerde tıkanma yaşama olasılığınız çok yüksektir.

Geçmişten günümüze bilim insanları-filozoflar ya da insanlık için mücadele veren kişilere baktığımız zaman, ne kadar zor koşullarda mücadele verirlerse versinler, insanlık için çabalarından hiç ödün vermediklerini görüyoruz hatta bu uğurda ömürlerini feda edenler bile var.

Yaşamın amacı, hayatı sadece kendin-sevdiklerin için değil, başkaları için de anlamlı kılabilmek olmalıdır diye düşünüyor ve bu yönde adım atmaya gayret ediyorum.

Bu hayatın heyecanu meyecanı yok

Dırım dırımm

Hayata heyecanı siz katarsınız

" Hepimiz yıldız tozuyuz. "
Carl Sagan.

Bu dünya, diğer gezegenler, evrendeki başka başka yapılar. Hepsi yıldızların tozlarından oluşmuş şeyler. Doğal olarak Carl amcamızın dediği gibi insanoğlu da öyle.

Bizler evrenin kendi kendini keşfetme/anlama yöntemiyiz. Benim için hayatın tek amacı var o da merak edip, öğrenmek.

Kumar oynamak, içki içmek ve sevişmek.

Sana göre nedir dünyanın en güzel üç şeyi, sıralama bekliyorum tatlım. Belki de senden öğrenecek bir şeyler var huri hanımcığım.

Hadi bunu sor tüm forum ahalisine.

Sağlık
Aile
Aşk
Para

Oyunu kurallarına göre oyna lütfen, üç dedik dört şey yazmışsın :) çekirdeksiz üzüm yiyorum şuan keyfim kaçmasın! Sorularıma net cevap isterim.

Oyunu kurallarına göre oyna lütfen, üç dedik dört şey yazmışsın :) çekirdeksiz üzüm yiyorum şuan keyfim kaçmasın! Sorularıma net cevap isterim.

Ben sakin ve huzurlu bir hayatı seviyorum.

Emek, yürek ve vicdan.

Alın teriyle kazandığınız ekmeğiniz, Allah'a ve sorumluluklarınıza samimiyetiniz, kendi ilkelerinizden tavizsiz özgürlüğünüz olabilmeli.
Yaşam sahte hünerlerden daha fazlası olabiliyorsa anlamlıdır. Görünüşteki aldanmacaların benliğinizi unutturmasına izin vermezseniz kendi ruhunuza da yabancılaşmazsınız.
Yüz yalandansa az ve öz samimi huzur.

Kariyer hedeflerim vardı geleceğe dair bunun içinde azimle çalıştım hep ama artık yoruluyorum gibi.

Hayat bana ne getirirse ona yaşamaya razıyım artık ..

Geri