Bu eşyaları sakın bulaşık makinesine koymayın

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mutfakta hayatınızı kolaylaştıran bu eşyaları bulaşık makinesine koyduğunuz an ömrünü kısaltıyorsunuz!

bu_esyalari_sakin_bulasik_makinesine_koymayin_1494507754_7492.jpg

Mutfakta sıklıkla kullandığınız her eşyayı bulaşık makinesine atmanız yıkama esnasında deforme olup tekrar kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.

Matlaşma, kararma gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bazı malzemeler ise deterjanı hapsedip durulanmayarak sağlık açısından tehlike saçabiliyor.

İşte bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmeyen o eşyaların listesi...

Bakır ve Alüminyum Mutfak Gereçleri

Kristal Bardaklar

Bıçaklar

Kesme Tahtaları

Tahta Kaşık

Rende

Baskılı Mutfak Eşyaları

Dayanıksız Plastik Kaplar

Yapışmaz Tavalar

Termos

Nereye koyalım çamaşır makinesine mi koyalım, teyemmüm ettirir gibi kımla mı yıkayalım n'apalım, 2017 yılındayız bunun bir çözümü yok mu yarabbîî.​

Ben zaten bulaşık makinesinde ıspanak yıkıyodum.

Annem tahtalıları bide bıçakları koyuyorum diye çok kızıyor ben yine çaktırmadan koyuyorum kim yıkayacak bi daha onları

Nereye koyalım çamaşır makinesine mi koyalım, teyemmüm ettirir gibi kımla mı yıkayalım n'apalım, 2017 yılındayız bunun bir çözümü yok mu yarabbîî.​

La olm Öğren artık şu ev işlerini, almam seni evde kalırsın bak.

Ha bi de çamaşır makinesinde spor ayakkabı yıkıyor musunuz? Ben hiç yıkamadım

Benim anam kettleı atmıştı. Bozuldu tabi. Kettleda yumurta haşlamışlığı var. Kalbini kırmadım ve bunun bedelini ağır ödedim bu yüzden...

Edit: Dünya malı ile değil...

Benim anam kettleı atmıştı. Bozuldu tabi. Kettleda yumurta haşlamışlığı var. Kalbini kırmadım ve bunun bedelini ağır ödedim bu yüzden...

Edit: Dünya malı ile değil...

Kettle i yikayip iyice kurumasini bekliyoruz hic bisey olmuyo:bekle ama elimizde yikiyoruz makinede degil:mks:

Cozum var elinizle yikayin xd insan hayret ediyor onca bilim insani neyle mesgul acaba:hıı:

Kettle i yikayip iyice kurumasini bekliyoruz hic bisey olmuyo:bekle ama elimizde yikiyoruz makinede degil:mks:

Anam türkçe konuşmasını bilmiyor. Kattle ile benim sayemde tanıştı. Yani bulaşık makinesıne atmayın diyorum :) :p

Bıçağın köreldiğini ilk kez duyuyorum.
Ahşap saplı olanların dışının cilası bozuluyor sıcaktan yapış yapış oluyor çıkınca ve tabiki ahşap sapı da o nedenle atılması önerilmiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri