Bu elbıse ne renk ?

Konu sahibi son olarak 564 gün önce görüldü
Sosyal medya dün akşamdan bu yana bir elbie fotoğrafıyla sallanıyor 'Swiked' adlı 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından Tumblr'da yayınlanan ve sosyal medyada kıyameti koparan elbise fotoğrafı dünyayı 'hangi renk olduğu konusunda' resmen ikiye böldü!
ELBİSE NE RENK?

Sözkonusu elbise hakkında çıkan tartışma, fotoğrafta 'beyaz ve altın sarısı' ve 'mavi ve siyah' göründüğü yorumları üzerine... Elbisenin rengi internette büyük bir tartışma başlatmış oldu.
Bazı kullanıcılar elbiseyi altın sarısı ve beyaz olarak algılarken, bazıları ise mavi ve siyah olarak görüyor.

İŞTE O ELBİSE

altin-sarisi-c%CC%A7izgili-beyaz-elbise.jpg

NEDEN FARKLI RENKTE GÖRÜLÜYOR?
Peki insanların aynı elbiseyi farklı renkte görmelerinin nedeni ne? Bilim insanlarına göre fotoğraftaki elbisenin farklı renkte görülmesinin nedeni görsel yanılsama.

Bizde ailecek ikiye bölündük siz ne görüyorsunuz?

Işıkla alakalıymış :T:
Telefonu biraz sola yatırınca mavi-siyah, düz tutunca beyaz/sarı -.-

Mavi ve siyah gordum :T: Renk degisiminin isiktan kaynakli oldugu asikar.

Mavi siyah görmek için çok uğraştım ama olmadı.

Bende mavi ve siyah görüyorum kardeşimde ısrarla beyaz ve sarı diyor :p

sarı beyaz gözüküyor biz bunu tartışıyoduk suan tesadüf:P

Bugün bu muhabbet iş yerinde vardı resmen son bir saat oturduk bunun tartışmasını yaptık
ben sarı ve beyaz gördüm
mavi pigmentlerim yokmuş öyle diolar

Mavi ve siyah gördüm de resmin içinde stenografi var. Bu resmi paylaşan tosun, gerisini getirmiyorum diye yazıyordu. Dikkat.

Mavi ve siyah goruyorum. Kizkardesim de beyaz ve altin sarisi goruyor. Bunun sebebini dusundum, kizkardesimin gozleri gozluksuz veya lenssiz pek iyi gormez. Altin sarisi ve beyaz rengini gorenlerin gozleri iyi goruyor mu ( gozluk veya lens kullaniyor musun anlaminda) ? Belki de tek fark budur.

Mavi ve siyah goruyorum. Kizkardesim de beyaz ve altin sarisi goruyor. Bunun sebebini dusundum, kizkardesimin gozleri gozluksuz veya lenssiz pek iyi gormez. Altin sarisi ve beyaz rengini gorenlerin gozleri iyi goruyor mu ( gozluk veya lens kullaniyor musun anlaminda) ? Belki de tek fark budur.

benim gözüm iyidir, sarı beyaz görüyorum
sizce neresi mavi neresi siyah?

yan yatırdım, düz yatırdım, sağa çevirdim sola çevirdim takla attırdım yine mavi siyah..

Ben neden beyaz ve sarı gördüm bu çirkin elbisede ;)

bence hiç tarz değil:) boşverin rengini..

Geri