Bu caminin ne kubbesi ne çatısı var (Gümüşhane)

Konu sahibi son olarak 1243 gün önce görüldü
2094764.jpg

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Özkürtün beldesine bağlı Kadırga Yaylası`nda Fatih Sultan Mehmet Han’ın Cuma namazı kıldırdığı çatısı olmayan açık hava camisinde 556 yıldır insanlar çimen üzerinde namaz kılıyor.

2094765.jpg

Gümüşhane-Trabzon sınırında yer alan ve yaylacılık kültürünün yaşatıldığı ender bölgelerden olan Kadırga Yaylası`nda kubbesi ve çatısı olmayan camiyi görmeye ve Cuma namazı kılmaya her yıl binlerce vatandaş geliyor.

2094766.jpg

Yaz aylarında Cuma günleri yaylada kurulan halk pazarı nedeniyle çevre il, ilçe, köy ve yaylalardan Kadırga’ya akın eden vatandaşlar, Cuma namazını üzeri açık camide kılıyor.

Bu camide 4 kez namaz kılma serefine ulastım muhtesem bir yayla Kadırga yaylası Gümüşhane'nin heryeri muhtesem gerci oda var

leavemealone okudugun yorum yaptıgın icin tsk ederim oncelikle soyleki ben konu acıyorum burda namaz kıldım ve cok sevdigim bir yer kaldıki obür konu ile ilgili de suvar konu acıyorum beyenen izler yada bakar cok tıklama almıs bir konu o Instagram ne var bunda anlamıyorum niye gereksiz üstüme geliyorsunuz ADMİN vajina ilgili konu acınca bişey yok ben ben bikinili hanfendiler koydummu suc ne demek iştiyorsunuz.Üsteki arkadasın hakaretlernide saymıyorum

Geri