Bu binalarda kalmak ister miydiniz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Esenyurt’taki bu yüksek katlı binalarda yaşayabilirmisiniz???
B5A8730A-0DA2-46E8-9760-92C1FCE536A9.jpeg3CA9F2DB-72C1-428B-ACFB-67D8437AF9EC.jpeg

Yüksek binalar x5 tehlikeli. Deprem olduğu gün Ankara’da 9 katlı binalar sallanmış. Benim olduğum yer 4 katlı. Sallamadı bile.

Depremden bağımsız, çok yüksek binalar bana her zaman korkutucu geliyor. Artı deprem faktörünü düşününce daha da çok tedirgin oluyorum. Bu binalarda yaşam fikrini düşünmüyorum bile.

Asla, depremden bağımsız söylüyorum.

Yüksek binalar x5 tehlikeli. Deprem olduğu gün Ankara’da 9 katlı binalar sallanmış. Benim olduğum yer 4 katlı. Sallamadı bile.
Bina veya zemin çürük olunca kat sayısının önemi yok, 1 tonun altında kalmakla 121 ton altında kalmanın da farkı yok. Yüksek binalarda farklı mühendislikler var, 4-7 katlı binalardan daha güvenli olabiliyor.

Ha bu fotolarda deprem kadar büyük olan problem düzensiz göçmen .)

lokasyon dahilse ümit özdağ'ın yollanacaklar listesine gireceğim için kalamam. seneler önce ukraynalı zannedilirken bir anda suriyeliyim diye gönderilirsem çok koyar.

Bina veya zemin çürük olunca kat sayısının önemi yok, 1 tonun altında kalmakla 121 ton altında kalmanın da farkı yok. Yüksek binalarda farklı mühendislikler var, 4-7 katlı binalardan daha güvenli olabiliyor.
Daha fazla kazanmak için çok mühendislik işe koştuklarını düşünmüyorum. Ürkütücü yani olası depremde. Allah korusun.

Ataşehir'in içinden geçerken ruhu daralıyor insanın.
Binalar üstüne üstüne geliyor.
Doğru yapıldığı sürece kat sayısı risk oluşturmuyor diye biliyorum ben. Japonya gökdelenden geçilmiyor.

Adamlar kimseye bulaşmadan kendi halinde banliyöde sovyet bloklarında yaşıyor ses etmeden. Ne istiyorsunuz bu garibanlardan

İlk görseldeki bina yerden birleşik galiba öyle binalar daha sağlam oluyor deniyor. Yok mu forumumuzda inşaat mühendisi gelsin bizi aydınlatsın. Bir önceki depremde de kısa orta uzun katlı binalar için deprem simülasyonu gösterdiklerinde orta uzunluktaki binaların daha çok yıkıldığı söylenmişti galiba

Ürkütücü evet ama kimin yaptığı belli olmayan 4 kstlı bina yerine 37 katlı gökdelende oturmayı tercih ederdim ben
Binanın kat sayısının üçte biri kadar temel kazılıyor ve ona göre sistem kuruyorlar. Depremde çok sallansa bile 9-10 katlı binalardan çok daha güvenli oluyor. Yıkılan çoğu evde, kat sayısını dikkate almadan temel atılmış ayrıca zemin etüdü yapılmadan temel atmışlar.

Bu ucube de Esenyurt'tan.Dünya rant tarihine geçebilecek türden bir ilçe bu Esenyurt denen ucube yuvası. Hemen her kademeden insanın sırf entarili birkaç tipe pasaport karşılığı konut satabilmek için kıçlarını yırtarcasına çalıştıkları iğren bir yer.

40 katlı bir yapı. Bir insanlık suçu. Bir laz müteahhitin eseri. Şunu yapan insanın insanlık namına bir şey hissetmemesini anlarım, en nihayetinde bir esnaf. Yemişim insanlığı deyip Araplara vatandaşlık karşılığı satacağı daireye ve kazanacağı dolara bakar. Burada esas sorunlu olan bu ucubeye onay verenlerdir. Şu yapıyı onaylayanların bu ülkeye ve bu ülke milletine karşı hoş duygular beslediklerine inanmıyorum. Şu ucubenin güvenli olup olmaması umrumda değil. Ne şehirle ne de dokuyla uyuşuyor. Hepsi bir yana bir ihtiyaca da karşılık yapılmıyor, sırf daha çok Arap vatandaşlık alabilsin diye bol keseden kat çıkılıyor. Düşmanımız dahi yapmaz şunu bize. Bunu bize bizim insanımız yapıyor ama bizim için değil bize karşı yapıyor ve biz de sadece izliyoruz.

1.jpg

Bu ucube de Esenyurt'tan.Dünya rant tarihine geçebilecek türden bir ilçe bu Esenyurt denen ucube yuvası. Hemen her kademeden insanın sırf entarili birkaç tipe pasaport karşılığı konut satabilmek için kıçlarını yırtarcasına çalıştıkları iğren bir yer.

40 katlı bir yapı. Bir insanlık suçu. Bir laz müteahhitin eseri. Şunu yapan insanın insanlık namına bir şey hissetmemesini anlarım, en nihayetinde bir esnaf. Yemişim insanlığı deyip Araplara vatandaşlık karşılığı satacağı daireye ve kazanacağı dolara bakar. Burada esas sorunlu olan bu ucubeye onay verenlerdir. Şu yapıyı onaylayanların bu ülkeye ve bu ülke milletine karşı hoş duygular beslediklerine inanmıyorum. Şu ucubenin güvenli olup olmaması umrumda değil. Ne şehirle ne de dokuyla uyuşuyor. Hepsi bir yana bir ihtiyaca da karşılık yapılmıyor, sırf daha çok Arap vatandaşlık alabilsin diye bol keseden kat çıkılıyor. Düşmanımız dahi yapmaz şunu bize. Bunu bize bizim insanımız yapıyor ama bizim için değil bize karşı yapıyor ve biz de sadece izliyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 76788
@glu

Mersin'de 52 katlı gökdelen var ve önce otel olarak inşa edilmişti ancak sonra iş merkezi olarak da faaliyet göstermeye başladı.

Yapının kat sayısından daha çok depreme uygunluğu önemlidir ancak senin eklediğin görsel olarak da çok kötü...

mertim-building-mersin-trade-center-tallest-turkey-large-city-port-mediterranean-coast-southern-216594659.jpg

AF1QipMyRy1F3WQDRq8H5c4-bvTpTsE-ferxj43qlBoN=w592-h404-n-k-no-v1

Geri