Bu ayetlerin hangisi doğru.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kurandaki çelişkili ayetlerden bir kaçı.
Kaynak:kuranı Kerim

Duhan süresi 38:Biz; gökleri, yeryüzünü ve ikisinin arasında bulunanları oyun olsun diye yaratmadık. Ve ma halaknes semavati vel arda ve ma beynehuma laibin. Biz gökleri, yeri ve ikisinin arasında bulunanları, oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık.

Enam süresi 32: dünya hayatı, bir oyun ve oyalanmadan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, takva ehli olanlar için daha hayırlıdır. Hala aklınızı kullanmayacak mısınız?

Hadid Süresi 20:İyi bilin ki dünya hayatı ancak bir oyundan, bir eğlenceden, bir süs ve gösterişten, aranızda bir öğünmeden, mal ve evlatta çokluk yarışından ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibi ki, onun bitirdiği ekinler çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kuruyuverir de sen onu sapsarı kesilmiş görürsün.

buraya kadar herşey normal.. ya sonra

Ankebut süresi 64:Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!

şüphe sizi doğruluğa götürür..

Gelin bunu açıklayın çok bilmişler

gidin kendinize uygun
burçlar bulun
ne bok yerseniz yiyin

Colo diyor ki Allah izah etmeyi becermemiş ben tamamladım şimdi anladık neler demek istediğini.

İlk ayette vurgu yaratılış amacına,
Diğer ayetlerde insanların algılarına..

Allah bir amaç için yarattı ama insanlar Allah'ı unutup oyun eğlenceye daldılar..
Sakın Allah'ı unutanlar gibi olmayın ayetini de eklemek lazım oraya.. :)
Kuran bir bütündür, cımbızlama yaparak anlayamazsın.. :)
19cular cimbizlamiomu awq, seninki de laf he!

19‘cu demek 19’u inkar edenler yani sizlersiniz.. :)
İslam tarihindeki kaderiyenin kaderi inkar edenler olması gibi :)

Neyse, hayır etmiyoruz. Aksine Kuran’a bütün olarak bakıyoruz.
Allah’ın ayetlerinde açıkça belirttiği bir mucize o..

İlerleyen ayetlerde de Allah bu

Açık değil mi ayetler bence gayet açık.. :)
Dinden para kazananlar, bu ayetlerin öğrenilmesini istemiyor çünkü 19 geleneksel anlayışı tamamen yıkan, dinden para kazanmanın haram olduğunu açıkça ifade eden bir pradigma...

19 sayısına düşman olanlar ondan rahatsız olanlar, ayetin belirtmesi ile inkarcı ve münafık olanlar.. :) Çok şükür ki ben ayetlerden rahatsız olan değil, onların anlaşılmasına çalışan biriyim. Rahatsız olanlar düşünsün.. :)

Matta incilinde ne diyor? Ben ilkim ve sonum.. Alfa ve omegayım yani 1 ve 9 .. :)

19 sayısının üzerine bir sistem, 11. yüzyılda yaşayan bir haham (Rabbi Judah) tarafından ortaya konmuştur. Tevrat'ın dualarından birisinde tespitlerde bulunmuştur. Rabi Judah'ın (baş hahamın) çalışmaları, 1978 yılında Kaliforniya Üniversitesi yayınları arasında yayınlanan İngilizce: Studies in Jewish Mysticism adlı bir kitapta incelenir

Besmele neden 19 harf?
Tevbe Suresi’nin başındaki besmele neden başka bir surede geçiyor bunları düşün biraz :) Sebe Suresi 30’u oku :)

Sakar nedir bilir misin?
Ne artar, ne eksilir (tam ve mükemmel),
Halklar için (evrensel) bir göstergedir/ekrandır.
Biz ateşe bekçi olarak sadece melekleri atadık. Onların sayısını (ondokuz’u) da, (1) inkârcılar için bir fitne (sınav/huzursuzluk kaynağı) yaptık, (2) kitap verilmiş olanları ikna etsin, (3) gerçeği onaylayanların onayını güçlendirsin, (4) kitap verilmiş olanlarla gerçeği onaylayanların kuşkularını ortadan kaldırsın ve (5) kalplerinde hastalık olanlarla inkârcılar da, "ALLAH bu örnekle ne demek istiyor?" desinler. Böylece ALLAH dilediğini/dileyeni saptırır ve dilediğini/dileyeni de doğruya iletir. Efendinin ordularını kendisinden başkası bilmez. Bu (sayı) halklara bir mesajdır.

Kuran’da Geçen Ama Din Adamlarınca Gizlenen Diğer Bazı Şeyler

-Din adamlarının Allah’a düşman kesilmesi..
-Şeytan evliyası ve şeyhülşeytanların ifşası..
-Dinden para kazanmanın haram olması
-Evliya, şeyh gibi şeylerin Şeytani olması
-Akla ve bilgiye verilen değer
-Delille hareket etmemin önemi
-İnsanları olmadığı şeylerle övmenin kesin haram olması
-Putlaştırma, ululaştırma, abartmanın haram olması
-İnsanların haram helal koyamayacağı
-Müslüman olmanın inandım demekle olmayacağı bir ömür boyu erdem hayatlı sürmek gerektirdiği
-Kamu malından çalanların fiili dinsiz ve şirk riyaya battıkları
-Allah’ın ve İslam dinini çok merhametli olduğu insanlara yargılayıcı davranmanın yanlışlığı
-Peygamber yarıştırmanın imansızlık olduğu, müminler için tüm Peygamberler eşit ve sevgiye layıktır..
-Peygamber adına hadis uyduracakların ifşası..
-Kuran’ın uydurulmuş bir hadis olmadığı
-Allah’ın adı tek başına anıldığında müşriklerin rahatsız olması
-Şefaat, aracılık, Allah’ın vekili gibi şeylerin olmadığı..
-Müslümanların bölünmesinin haram olduğu ve dinin tek kaynağının Kuran olduğu..
-Satranç, müzik, şiir sanat ve bilimin haram olmadığı..
-Bir erkek ile bir kızın zinaya düşmediği sürece sosyalleşebileceği..
- Kılperestliğin, sarıkperestliğin, kıyafetçi dindarlığın riya kaynağı olduğu..
-Mimarinin estetik zarif olması, güzelliğe dikkat etmek gibi..
-Çevreyi koruma sorumluluğu..
-İnsanların eşitliği..
-Kadın haklarına önem..
-Sabır, merhamet, iyilik ve yönetimde adaletin esas olması..
-Sosyal adalet..

Daha çok şey var ben aklıma gelenleri yazdım..
Kanka senin beynini s2m tamam mi. Neden biliyormusun :) sana ben bu kadar yazi ile numeroloji safsatasinin nasil cokertildigini aciklamali anlattim tek bir kelime ya da cevap veremedin. Ama 19cu dedigim de ise her zaman alakasız cevaplar sıralayıp bir de ardina inandirici olsun diye (ki olmuyor) "daha cok sey var da aklima gelenleri yazdim" yaziyorsun.
Ulan yukarida ki insani degerleri uygulaman icin illa bir din ya da 19 olmamılımı otobot erif.
Olum din adamlarinin allaha dusman kesilmesi falan ne yav sen ne anlatiyorsun? Insan biraz tartarak konusur yav.
Beynini s2m incil dedigin sey tevratin devami, isa ogretilerini kaleme alanlar, muslumansin ama kendi peygamberine zulmeden adamlardan ornek vererek tevrat yaziyon. Ulan adamlar yeni ahit cikarmis eski ahit daha zor diye. Ulan kurandaki tanri ile tevrat da ki tanri arasindan dunyalar kadar fark var. Tevrat da tanri sodom ve gomorah da ne oldugunu ogrenebilmek icin ajan melek yollayan, cennete inip gezen, pisman oldugunu dile getiren bir tanri. Sen neden hep konu disina ciktiktan sonra ayni 19cu edip angutlari gibi anlatinin sonuna insanlar dine inanmadanda etik kavrami olarak yapmakla mukellef olduklari seyleri sanki din olmasa yapan yokmus gibi anlatip 19u cici bir anime kizi gostermeye calisiyorsunki avel erif?
Yav sen daha sana yaptigim isin kilici espirisini calmak icin gece 4 de konuyu sildirip oglen kendininmis gibi isin kilici espirili konu acion.

Son düzenleme:
Geri