BTK'nın tüm internet sağlayıcılarından, kullanıcılara ait verileri talep etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnternette hiçbir şey gizli kalmaz ancak burada asıl düşündürücü olan tüm kişisel bilgiler BTK'ya iletilirken hackerlar bu bilgilere ulaşamıyor mu? Ulaşırlarsa ne olacak?
Bizim bilgiler ticaret malı gibi 'oldu .ya birileri satıyor yada patlatiyorlar. Seçim içinde kullanırlar . Herşey için kullanirlar

Bizim bilgiler ticaret malı gibi 'oldu .ya birileri satıyor yada patlatiyorlar. Seçim içinde kullanırlar . Herşey için kullanirlar
Servis sağlayıcılar bu bilgileri gizli tutmak zorundayken, her saat başı resmi makamlarla paylaştığından güvenlik açısından risk almış oluyor ve hackerlar için de bu bilgilere ulaşmak çok kolaylaşıyor.

Bu uygulamanın aynısı birçok ülkede var, illegal iş mi yapıyorsunuz ne bu endişeniz

Bu uygulamanın aynısı birçok ülkede var, illegal iş mi yapıyorsunuz ne bu endişeniz
İnsanın gizliliğe önem vermesi için illegal iş mi yapıyor olması gerekiyor? Senin şeffaflık anlayışın tüm bilgilerini ve her yaptığını paylaşmak mıdır?

İnsanın gizliliğe önem vermesi için illegal iş mi yapıyor olması gerekiyor? Senin şeffaflık anlayışın tüm bilgilerini ve her yaptığını paylaşmak mıdır?
Hayır peki önerin ne siber suçların önüne nasıl geçilebilir kesilebilir

Özel değilizdir belki.
Bir milletvekili her cuma mesaj atar bana mesela, çok düşünceli vekilimiz olduğu için şanslıyım diyorum. Numaramı isterken de düşünceli olsa oy verirdim :)

internete erişebilen herhangi bir cihaza sahipseniz zaten yukarıda başka bir arkadaşımızın da dediği gibi hiç gerek yok buna, her şeyimize rahatça erişip telefonu hangi saatlerde aktif kullandığına göre vs. reklam belirliyorlar, bir şey konuşuyorsun tak reklamı geliyor karşına vs. vs., işin özü internet hiç iyi olmadı bu açılardan.

Geri