'Bruno Genesio, Beşiktaş'ı şampiyon yapar!' Fransız gazeteci anlattı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Beşiktaş
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Beşiktaş; Lyon ve Rennes'in eski teknik direktörü Bruno Genesio ile anlaşmaya oldukça yakın. Peki Genesio nasıl bir teknik direktör?
Beşiktaş'ı özlediği günlere taşıyabilecek mi?
57 yaşındaki hocayı yakından takip eden Fransız gazeteci, Fanatik'e konuştu.

Hedef Kasımpaşa maçı!

Beşiktaş yönetimi, 57 yaşındaki Fransız teknik direktör Bruno Genesio’nun isminde karar kaldı. Tecrübeli teknik adama, 1.5 yıl artı 1 senelik teklif yapıldığı ve 3.5 milyon Euro da maaş önerildiği kaydedildi. Genesio’yla bu hafta içerisinde yapılacak son görüşmenin ardından deneyimli isimle temasların finalize edilmesi bekleniyor. Genesio’nun, cuma günkü Kasımpaşa mücadelesinde Kara Kartal’ın başında olması amaçlanıyor.

Bilmeyenler için Genesio'nun oyun felsefesini tarif edebilir misin? Onu tanımlayan en önemli özellik nedir?

"Oldukça çekici bir oyun tarzı var. Hücum futbolu oynatan bir teknik direktör. Lyon onun yönetiminde 2012'den bu yana en iyi sonuçlarını elde etti. Lyon'da taraftarlar tarafından pek sevilmiyordu. Çünkü ismi ve CV'si gösterişli değildi. Ancak aldığı sonuçlar onun kalitesini gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'yi evinde yenen son Fransız hoca oldu (2019). Ayrıca Rennes'i üst üste iki kez Avrupa Ligi'ne taşıdı.

Genesio'nun kişiliği nasıl? Baskı altında çalışmayı sever mi? Türkiye'deki kaotik futbol ortamına ayak uydurabilir mi?

"Kesinlikle eli sıkı bir teknik direktör. İşini iyi yapmak için çevreyi görmezden gelebiliyor. Hatta bu onun uzmanlık alanı ve en önemli özelliği. Lyon kulübesinde geçirdiği süre boyunca taraftarlar tarafından aşağılandı ve hakarete uğradı. Ancak bunlara hiç kulak asmadı ve işini yaptı. Bu baskılar, onun iyi sonuçlar elde etmesini engellemedi. Aynı zamanda her zaman, çalıştığı kulübün haklarını savunan ve gözünün korkutulmasına izin vermeyen bir hoca. Rennes ile eski kulübü Lyon arasında oynanan maç sırasında stadyum tünelinde yaptığı taşkınlık da bunun bir kanıtı."

Kaynak

6592bdf9d75f861790da1444.jpg

Gelmeli bence adam Fransa liginde de 3-5-7. takımları çalıştırmış,ligimizde de o sıralamada bir takımı çalıştıracak.Hemen uyum sağlayacaktır. : )

Bu sene Fenerbahçe, seneye de Beşiktaş şampiyon olursa Galatasaray da kaderine razı olur artık. :)

oy oyyyyy çennn neler diyorsun öyle :=)
doğruları söylüyorum. takım çerçöp dolu kadro derinliğiniz yok, paranız yok, satılabilir oyuncunuz kısıtlı, yerlileriniz yeterli kalitede değil. bu noktadan 2-3 sene içinde şampiyonluğa oynayan bi takım yaratabilirseniz başarı sayın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: glu
Beşiktaş’ın şampiyonluk hikayesini falan bir kenara bırakıp ayakları yere basar bir plan yapması gerek. Sergen’in kazandığı tesadüfi şampiyonluk Beşiktaş’ı en az 5 yıl geri götürdü. Beşiktaş’ın yapacağı en iyi şey İskandinav takımları gibi Afrika’yı didik didik edip oradan topladıklarıyla bir basamak kulüp hüviyetine kavuşmak olur. Yolun sonunda en kötü ihtimalle bir tür Genk veya Rennes olmak gerek. Bu şekil sürdürülebilir bir yapı hem içeride hem de dışarıda başarı da getirir. Aynı şey Ali Koç ve noname sponsorlar sonrası Fener ve Galatasaray için de geçerli olacak. Beşiktaş buna ne kadar erken başlarsa orta vadede o iki kulübün önüne geçme ihtimali o kadar artar ama olacak olan tam olarak şu, 30’lu yaşları devirip malum yerleri bir tür pişmaniye atölyesine dönmüş 3-5 tipi alıp menajer komisyonunu kırışmak. Sonra da sıyın cımhırbışkınım bızı kırtırın hikayesi.

doğruları söylüyorum. takım çerçöp dolu kadro derinliğiniz yok, paranız yok, satılabilir oyuncunuz kısıtlı, yerlileriniz yeterli kalitede değil. bu noktadan 2-3 sene içinde şampiyonluğa oynayan bi takım yaratabilirseniz başarı sayın.
izleyip göreceğizzz...Ben bunun çok erken olacağı kanısındayım toparlanma aşamasının...
Siz yine de sağlam ilerleyin, hayal kırıklığı yaşamayın sezon sonunda:p

Bir takımı hocalar değil futbolcular şampiyon yapar,hocanın görevi uymlu bir kadro kurmaktır,gerisini futbolcuların işidir.

kado kalitesi ve moral motivasyon olarak Beşiktaş'ı baya kötü görüyorum,bir kaç sene şampiyon olabileceklerine inanmıyorum.umarım her şeye rağmen şampiyonluk yarışında olurlar zira 3 büyükler içinde Fenerbahçe'den sonra en sevdiğim takım Beşiktaştır.

arkadaşlar dert etmeyin ya.
para bulamazsak erden Timur gibi bir fetocu bulur, sponsorlar adını vermek istemiyor diyerek kara para aklariz

Beşiktaş’ın şampiyonluk hikayesini falan bir kenara bırakıp ayakları yere basar bir plan yapması gerek. Sergen’in kazandığı tesadüfi şampiyonluk Beşiktaş’ı en az 5 yıl geri götürdü. Beşiktaş’ın yapacağı en iyi şey İskandinav takımları gibi Afrika’yı didik didik edip oradan topladıklarıyla bir basamak kulüp hüviyetine kavuşmak olur. Yolun sonunda en kötü ihtimalle bir tür Genk veya Rennes olmak gerek. Bu şekil sürdürülebilir bir yapı hem içeride hem de dışarıda başarı da getirir. Aynı şey Ali Koç ve noname sponsorlar sonrası Fener ve Galatasaray için de geçerli olacak. Beşiktaş buna ne kadar erken başlarsa orta vadede o iki kulübün önüne geçme ihtimali o kadar artar ama olacak olan tam olarak şu, 30’lu yaşları devirip malum yerleri bir tür pişmaniye atölyesine dönmüş 3-5 tipi alıp menajer komisyonunu kırışmak. Sonra da sıyın cımhırbışkınım bızı kırtırın hikayesi.
Ben olsam galatasarayı bu kıyasın dışında tutardım. sponsor bulamama gibi bir durum yaşayacağımızı yakın gelecekte düşünmüyorum eğer bahsettiğin buysa. Marka değer yüksek bir kulüp. Sadece bu yıl şampiyonlar liginden 38m doları kasasına attı.
Beşiktaşın ne bir marka değeri ne de bir başarısı var, stadlarına bile sponsor bulunumadı bu sene ki ali koçun desteğini aldılar son anda. En kötüsü de gs ve fb’nin bjk ile oynadığı maçlar bir gs fb derbisi gibi tat vermiyor ve toplumda heyecan yaratmıyor. Adanademirspor ve bjk arasındaki farkları say desek, 3 tane bulamayız.

Ben olsam galatasarayı bu kıyasın dışında tutardım. sponsor bulamama gibi bir durum yaşayacağımızı yakın gelecekte düşünmüyorum eğer bahsettiğin buysa. Marka değer yüksek bir kulüp. Sadece bu yıl şampiyonlar liginden 38m doları kasasına attı.
Beşiktaşın ne bir marka değeri ne de bir başarısı var, stadlarına bile sponsor bulunumadı bu sene ki ali koçun desteğini aldılar son anda. En kötüsü de gs ve fb’nin bjk ile oynadığı maçlar bir gs fb derbisi gibi tat vermiyor ve toplumda heyecan yaratmıyor. Adanademirspor ve bjk arasındaki farkları say desek, 3 tane bulamayız.
Ben büyük takımların sponsor bulma konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum ama sponsorun katacağı değer konusunda şüphelerim var. Bu sadece Galatasaray ile ilgili de değil. Ülkenin içinde bulunduğu durum ve futbolumuz bu konuda hiç yardımcı olmuyor. Misal stadyum isim hakkı konusunda Türk Telekom ile Rams anlaşmaları arasında Galatasaray’ın bu kalemde kaybı yıllık 2 Milyon Euro’dan fazla oldu. Forma sponsorluğuna bakmadım ama orada kaybın çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Diğer taraftan Avrupa’nın hemen her noktasında futbol ekonomisi daralıyor, gelirler gittikçe azalıyor ki biz bunu geri kalan herkesten daha fazla hissediyoruz. İktidar Katar’dan ricacı olmasaydı kulüplerimizin neredeyse yayın geliri dahi olmayacaktı. Büyün bunlara karşın kulüplerimizin sürdürülebilir planları yok. Galatasaray bu sezon CL’den 38 Milyon kazandı ama giderler düşünüldüğünde ortada pek de kazanılmış bir şeyin olmadığı net olarak gözüküyor. İktidarın kulüpleri suyun üstünde tutma çabası ve Ali Koç’un kendi cebinden servet harcaması sonsuza kadar sürmeyecek.

Aynı zamanda her zaman, çalıştığı kulübün haklarını savunan ve gözünün korkutulmasına izin vermeyen bir hoca. Rennes ile eski kulübü Lyon arasında oynanan maç sırasında stadyum tünelinde yaptığı taşkınlık da bunun bir kanıtı."
taze zımbalanmış beşiktaş teknik direktörü kafası.jpeg yükleniyor…

arkadaşlar dert etmeyin ya.
para bulamazsak erden Timur gibi bir fetocu bulur, sponsorlar adını vermek istemiyor diyerek kara para aklariz
yılmaz seni severim, sayarım; yalnız bir daha galatasaray'ı ya da herhangi bir galatasaraylı yöneticiyi fetö ile aynı cümle içinde kullanırsan kalbini kırarım.
bu işin cılkı çıktı artık. tamam git hakan şükür, arif erdem ya da başka her kim varsa o dönemde fetö p*çinin dizinin dibinde oturan, nerede ne diyorsan de. şahıslar üzerinden koca bir camiayı kirletmenin alemi yok.

Geri