Bruce Lee’nin Gerçek Ölüm Nedeni 52 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
F8D77ne.md.jpg

Dövüş sanatları efsanesi Bruce Lee’nin ölümüne dair yıllardır süren sır perdesi aralandı. Ünlü aktörün epilepsi krizi nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Dövüş filmlerinin efsanevi ismi Bruce Lee’nin ölümüne ilişkin yıllardır süregelen gizem, 52 yıl sonra Hong Kong devlet televizyonu tarafından yayımlanan bir belgeselle aydınlatıldı. NTV'nin aktardığına göre, 1973 yılında 32 yaşındayken hayatını kaybeden Lee’nin ölüm nedeninin, daha önce açıklandığı gibi akut beyin ödemi değil, epilepsi krizi olduğu belirtildi.

KAHRAMAN İMAJI İÇİN GERÇEK SAKLANDI​

Devlet televizyonu TVB’nin “Ctrl+F The Truth” adlı programında yer alan bilgilere göre, Bruce Lee’nin gerçek ölüm nedeni yıllar boyunca kamuoyundan saklandı. San Francisco doğumlu, Hong Kong kökenli aktörün efsanevi kahraman imajının zarar görmemesi adına epilepsi gerçeği gizli tutuldu.

20 Temmuz 1973’te, Lee’nin sevgilisi Betty Ting’in evine yaptığı ziyaret sırasında baş ağrısından şikâyet ettiği ve Betty'nin kendisine sıradan bir ağrı kesici verdiği belirtildi. Lee, dinlenmek için uzandı ve kısa süre sonra uyandırılamadı. Yapımcı Raymond Chow’un eve gelmesiyle birlikte durumun ciddiyeti anlaşıldı. Doktorun çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Bruce Lee, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK​

Lee’nin ölümünden sonra kamuoyuna duyurulan aşk ilişkisi nedeniyle Betty Ting uzun yıllar ağır eleştirilere maruz kaldı. O dönemde Lee’nin ağrı kesici nedeniyle hayatını kaybettiği ileri sürülse de, bu teori bilim insanları tarafından zamanla geçerliliğini yitirdi.

zzzzzzzzzz34.jpg

Adli tıp uzmanı Wai-ming Poon’un ifadelerine göre, Bruce Lee’nin ölümünden sadece iki ay önce film çekimleri sırasında kramp ve bayılma geçirdiği biliniyordu. ABD’deki tıbbi raporlarında da "kas spazmları bozukluğu" tanımlanmıştı. 1990’lara kadar tanımlanmamış olan SUDEP (Epilepsiye Bağlı Ani Açıklanamayan Ölüm) sendromunun, Bruce Lee’nin ölüm sebebi olduğu düşünülüyor.

AŞIRI YORGUNLUK VE BASKI ETKİLİ OLDU​

Uzmanlara göre, yoğun psikolojik stres ve fiziksel yorgunluk epileptik nöbetleri tetikleyebilir. Bruce Lee’nin kendi kariyerine ve imajına dair yüksek beklentileri, sağlık durumunu olumsuz yönde etkileyen bir faktör olmuş olabilir.

KAYNAK

KAHRAMAN İMAJI İÇİN GERÇEK SAKLANDI​

Devlet televizyonu TVB’nin “Ctrl+F The Truth” adlı programında yer alan bilgilere göre, Bruce Lee’nin gerçek ölüm nedeni yıllar boyunca kamuoyundan saklandı. San Francisco doğumlu, Hong Kong kökenli aktörün efsanevi kahraman imajının zarar görmemesi adına epilepsi gerçeği gizli tutuldu.

Kahramanlık imajı ile alakasını anlayamadım.

Kahramanlık imajı ile alakasını anlayamadım.
“Yoğun kas kütlesi, sağlıklı bir yaşam ve bir takım felsefik görüşten sonra KOSKOCA Bruce Lee epilepsiden mi gitti yani?” demesinler diye sanırım. Konu komşu ne der diye düşünmüşler zaar. Benim okuduğum bazı kaynaklarda da kasten öldürüldüğü falan yazıyordu. Sivri bi abimizdi kendisi bu biliniyor fakat komplo teorisi işte

“Yoğun kas kütlesi, sağlıklı bir yaşam ve bir takım felsefik görüşten sonra KOSKOCA Bruce Lee epilepsiden mi gitti yani?” demesinler diye sanırım. Konu komşu ne der diye düşünmüşler zaar. Benim okuduğum bazı kaynaklarda da kasten öldürüldüğü falan yazıyordu. Sivri bi abimizdi kendisi bu biliniyor fakat komplo teorisi işte
Epilepsi ile kafaya alınan darbelerin de ilgisi var ve belki de dövüşçü olması sebebi ile rahatsızlanmıştır.

Zehirlenmiş diye bir hurafe yok muydu ? Ben öyle hatırlıyorum.

VHS kasetleri vardı rahmetlinin çocukken izlerdik. İzlerken ne bilgiler ne hurafeler anlatılırdı.

Zehirlenmiş diye bir hurafe yok muydu ? Ben öyle hatırlıyorum.

VHS kasetleri vardı rahmetlinin çocukken izlerdik. İzlerken ne bilgiler ne hurafeler anlatılırdı.
Ben çocukken saç traşımı da onun gibi yapmaya çalışıyordum. Evde yarı çıplak dolaşıp hada huda diye çığlıklar atardım. Tekken oyanarken sadece Law ile oynardım. Sakızdan, dergiden çıkan posterleri hep duvarlarımı süsledi. Babama “Beni Kung-fu ya yazdır!!” diye yalvardığımı biliyorum ya hahshsh Türkiye’de o senede nerden bulsun adam kung-fu falan. Sonra da capoeira istemiştim onu da beceremedik çünkü yine salon yoktu neyse bu başka bi konu… Filmlerini ezberledim, hayatını 50 kere izledim falan filan. Heeeyyy gidi hey…

Epilepsi ile kafaya alınan darbelerin de ilgisi var ve belki de dövüşçü olması sebebi ile rahatsızlanmıştır.

Gösteri sırasında omuriliğine aldığı bir tekme sebebiyle uzun süre fizik tedavi gördü. Bir daha tekme atmayı asla düşünme tabii hayatın boyunca felç kalmak istemiyorsan dediler haliyle dinlemedi… Sonrası da malum zaten. Amaaann

Geri