Brokoli Çorbası

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
MALZEMELER
500 gr. brokoli
2 adet pırasa
3-4 kaşık sıvıyağ
100 gr. krema
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika. düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)

Ya ne pırasasi sacmalamayin:d
Ben birazdan yapıcam sevgili forumcanlar.
İçine 1 adet havuç ve patetes rendelemeyi düşünüyorum.
Brokoli kendi başına zaten pişince kokuyor pırasa falan koymayın sakin.
Öğretecegim ben size az bekleyin :d

Ay bi de krema demiş kalori bombası yapmış canım çorbayi.....

Yazıyorum hazır mısınız ? (Denenmiş tarif )

500 gr brokoli onceden 15 dk şu da haslanir
Bir tencereye yarın soğan dogranir.
1 havuç ve 1 patents rendelendikten sonra 2 yemek kaşığı yağ döküp ocakta kavrulur.
Peşine 3 yemek kaşığı un koyulur ve kavurmakavurmaya devam edilir.
2 dk sonra haşlama brokoliler de bu karisima ilave edilerek yaklaşık 5 dk daha kavrulur.

Sonra üstüne 5 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır kaynadiktan sonra 2 bardak sut dokulur ve
Kaynamaya başladıktan sonra blenderdan geçirilir.

Bu kadar:p afiyet olsun.

Yazıyorum hazır mısınız ? (Denenmiş tarif )

500 gr brokoli onceden 15 dk şu da haslanir
Bir tencereye yarın soğan dogranir.
1 havuç ve 1 patents rendelendikten sonra 2 yemek kaşığı yağ döküp ocakta kavrulur.
Peşine 3 yemek kaşığı un koyulur ve kavurmakavurmaya devam edilir.
2 dk sonra haşlama brokoliler de bu karisima ilave edilerek yaklaşık 5 dk daha kavrulur.

Sonra üstüne 5 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır kaynadiktan sonra 2 bardak sut dokulur ve
Kaynamaya başladıktan sonra blenderdan geçirilir.

Bu kadar:p afiyet olsun.

Bunu deneyebilirim, kremasiz sutsuz yogurtsuz brokoli tarifi pek bulunmuyor. Ama muhtemelen yalniz ben icerim .p

Rengi biraz dusunduruyor.

Ben zaten mercimek corbasina katiyodum yediremediklerimi, ayni mantikla kereviz filan da yiyo ama haberi yok .p

Brokoli yi az havuç ve Patatesi daha yoğun koy : p haha en iyisi yoksa yemiyorlar kolay kolay :hıı:
Emzirmek daha kolaydır herhalde :liv:

Kremalısı ağır olmasına rağmen güzel oluyor bence, brokoli sevmeyen bile içebilir.

Tarhana çorbasını bişeye değişmem ellam

Bi ara da brüksel lahanası meşhurdu... bu brokoli gibi yok çorbası yok salatası yok haşlaması millete yedirmeye çalışıyorlardı... yenmiyorsa zorlamayalım

Geri