" Braille Kabartma Kur'anı Kerim Kursu"

Konu sahibi son olarak 4304 gün önce görüldü
Ülkemizin bir İlinin bir İlçesin de Görme Engelliler için " Braille Kabartma Kur'anı Kerim Kursu" açıldı...

Herkes çok mutlu oldu...Braille Alfabe üzerinde yapılan çalışmalarla, artık Görme Engelliler de Arapça Kur'anı okuyabileceklerdi...

Kur'an Kursların da, görenler ne kadar anlıyorlarsa okudukları kitabı, görmeyenler de o kadar anlayacaklardı...Yani demek oluyor ki, görmeyenler de, görenler gibi hiç bir şey anlamadan "Öte Tarafa" yapılan yatırımın hazzını duyacaklardı...

İşte böylesine mutlu bir günde, bu sevincin anlamını idrak edemeyen (!) bir görme engelli, tüm çalışmaların içine turp suyu sıktı...Eğer görme engelli olmasaydı, çoktan "Katli vaciptir" fetvası çıkarılarak boynu vurulabilirdi..

Herkes bu mutluluğu davul zurnasız da olsa keyifle yaşarken, bu kişinin ""Ben kursa katılmak istemiyorum"" çığlığı buzdağından kopan parça gibi yayıldı insanların suratına...Hemen çevirdiler etrafını ve soru yağmuruna tutacaklardı ki, en yetkili olan kişi sordu...

"Neden ?"..

Soruya, soruyla yanıt verdi genç kız...

""Bu kursu bitirip, Kur'anı hatmettikten sonra Gözlerim Açılacak mı ?""...

Ortalığı öyle bir sessizlik bürüdü ki, bilmeyen burayı ıssız bir ada sanırdı...Ve birbirlerinin yüzüne bakakaldılar görme engelli olmayanlar...Evet, zurnanın zırt dediği yere gelmişlerdi ve bu genç kızı , milyonlarca insanı uyuttukları masallarla uyutamayacakları anlamışlardı ama bunu kendilerine bile itiraf edemezlerdi günah korkusundan...

Ve sonunda yetkili kişi, yine ihaleyi yukarıdakine havale ederek "Allah'ın hikmetinden sual olmaz kızım, bakarsın açılır, kimbilir" deyiverdi, söylediklerine kendi de inanmadan....

Genç kızın dudakları gerildi ve yüz ifadesi ve hatları keskinleşti ve içinde biriken öfkenin patlamasına herkes tanık oldu...Sanki, 250 Bin insanın katledildiği Hiroşima'ya atılan Atom Bombası gibiydi genç kızın sözleri...

""O sizin Tanrınız...Beni ilgilendirmiyor...Eğer beni de sizin Tanrınız yarattıysa, neden benim gözlerim kör...Ben neden üç günlük ömrümde dünyanın güzelliklerinden mahrum kalıyorum...Bu nasıl Tanrı ki, ne adaleti var ne terazisi"" diye sözlerine devam edecekken, türbanlı bir kadın "Kızım o nasıl sözler öyle..Günaha girme..Vallahülazim çarpılıverirsin" dedi ama genç kız sözünü kesti ve

""Gözümden sonra kolumu bacağımıda mı alır yoksa sizin Tanrınız"" diyerek sol yanına doğru ağır ağır yürümeye başladı...

Her şeyin fayda-zarar, ceza-ödül, günah-sevap şeklinde değerlendirilmesinin aşılandığı bir düzende gayet de mantıklı bir soru sormuş kızcağız..

Hep diyorlarya , ateyizler hadi bunuda aciklayin

Simdi ben soruyorum ey iman edenler..
Tanri neden o nu kör yaratti. ?

Gayet aciklayici.
Zahmet olsu sanada kusura bakma.

Yok estağfurullah. Maksat sorunuz sualsiz kalmasın istedim. Hani belki anlamak için sorduğunuzu varsayarak şöyle açıklama yapayım. Bizler bu dünyaya yiyip içip eylenip s.çmak için gelmedik. Hepimiz birer imtahan neticesi ile geldik. İsteyen ben imtahan felan sallamam der kafasına göre yaşar, isteyen imtahan bilinciyle yaşar. Şimdi diyeceğim ki azası eksik olarak dünyaya gelen bir insanın ahirette mükafatı vardır siz sallamıyacağınız için demiyorum.

Yazıya gelecek olursam yazı tamamen hikayeleştirilmiş. Orada böyle güzel bir şeye vesile olacak insanların kalkıpta Taktidiri ilahi gızımmmm diyeceğini hiç sanmıyorum. Çok da güzel durumu açıklayan insanlar vardır illaki. Ama artık nerden kopyalandıysa yazı nasılda ezmiş ezmiş ezmiş. Neyse ben bu konulara pek girmek istemiyorum sorunuzu yanıtlamak istedim sadece. Sevgiler öptm kib bye.

Peki imtihan için geldiysek ve inançsızsak ve konudaki kız gibi körsek, biz iki kere cezalandırılmış olmuyor muyuz?

Peki imtihan için geldiysek ve inançsızsak ve konudaki kız gibi körsek, biz iki kere cezalandırılmış olmuyor muyuz?

İnançsız olmanız Allah'ın sizi cezalandırması değil aksine sizin kendinizi cezalandırmanızdır. Konudaki hayali kızın kör olması da bir ceza değil. Bu kızın yaşantısını bilmek lazım kalkıpta kızı tanımadan bilmeden çevresindeki kişileri bilmeden bu kıza verilmiş cezadır diye biletini kesemem. Allah belki ona iki göz vermedi ama iki gözden değerli bir çok şey vermiş olabilir.

Kalp gözünü açmak istiyordur belki de..: )

Yok estağfurullah. Maksat sorunuz sualsiz kalmasın istedim. Hani belki anlamak için sorduğunuzu varsayarak şöyle açıklama yapayım. Bizler bu dünyaya yiyip içip eylenip s.çmak için gelmedik. Hepimiz birer imtahan neticesi ile geldik. İsteyen ben imtahan felan sallamam der kafasına göre yaşar, isteyen imtahan bilinciyle yaşar. Şimdi diyeceğim ki azası eksik olarak dünyaya gelen bir insanın ahirette mükafatı vardır siz sallamıyacağınız için demiyorum.

Yazıya gelecek olursam yazı tamamen hikayeleştirilmiş. Orada böyle güzel bir şeye vesile olacak insanların kalkıpta Taktidiri ilahi gızımmmm diyeceğini hiç sanmıyorum. Çok da güzel durumu açıklayan insanlar vardır illaki. Ama artık nerden kopyalandıysa yazı nasılda ezmiş ezmiş ezmiş. Neyse ben bu konulara pek girmek istemiyorum sorunuzu yanıtlamak istedim sadece. Sevgiler öptm kib bye.

Inancli olmana saygi duyuyorum . Sorum saygisizlik olarak algilandiysa affola.
Ama neden diye hic sormadinmi kendine ?
neden bir sinav olsun ? neden sinava girmek isteyip istemedigim sorulmadan sak doye sinava alindin ?
neden mukemmel yaratilip mutlu yasamak varken , eksik gedik yaratilip , mutsuz hayatini devam ettiriyor insan ?

bunun gibi bi cok soru var.
Istersen cvp verme , bu konular tehlikeli sular.
Sende kendine iyi bak.
Uye adin super bu arada :)

Inancli olmana saygi duyuyorum . Sorum saygisizlik olarak algilandiysa affola.
Ama neden diye hic sormadinmi kendine ?
neden bir sinav olsun ? neden sinava girmek isteyip istemedigim sorulmadan sak doye sinava alindin ?
neden mukemmel yaratilip mutlu yasamak varken , eksik gedik yaratilip , mutsuz hayatini devam ettiriyor insan ?

bunun gibi bi cok soru var.
Istersen cvp verme , bu konular tehlikeli sular.
Sende kendine iyi bak.
Uye adin super bu arada :)

Yok estağfurullah sitede bu gibi soruları sorup cevap arıyorum ayağına kendi akıllarınca dalga geçen o kadar çok user var ki, kim nedir ne değildir insan bilemiyor.

Şimdi ne kadar güzel söylüyorsunuz "bu kadar mükemmel yaratılıp" Ben mükemmel yaratılmışım. Hiç yaratılmayadabilirdim. Bir de bu yönden düşünün. Allah insan üstü bir varlık. Bana bir hayat bahşetmiş, ve bu hayatın sonunda emir ve yasaklara uyduğum vakit ebedi bir yaşam bahşetmiş. Hiç yaratılmayıp bu ebedi yaşamın hiç olmaması da mümkündü. O zaman ne olacaktı? Yokluk bile değil bu.

Bir şeyi elde etmek için bir şeylerden feragat ediyor yada bedel ödüyoruz. Düz mantık bedelsiz güzel bir şey elde edebilri mi insan? Ekmek almak için çalışmak gerekiyor, Bir sevdiğini görmek için yürümen ya da araba kullanman gerekiyor. Her şey bir amaç için. Benim amacım da ahirette ebedi ve sonsuz bir hayatı yaşamaksa neden sınava tabi olduğumda şikayetçi olayım ki?

Bakın şöylede bir apostrof açayım; İslam dini hoş görü dinidir. Bu gün kalkıp birileri "yok efendim işte bu ayettin mealinde Allah şunu cezalandırın demiş" ayetin bir üst kısmında da diyor ki "eğer uyarılara cevap vermez ise, güzel sözle anlattıktan sonra yinede aynı şeyi yaparsa yapın" diyor. Ama kişi bunu almıyor da işine geleni alıp hop hadi açıkla diyor. Bir öğretmen düşünün ödev yapmadığınızda ceza veriyor. Ceza vermeden önce uyaran da var uyarmayanda. Peki bu cezayı egosu tatmin olsun diye mi veriyor? Yoksa çocuğun bu yaptığı şeyin yanlış olduğuna kanaat getirip onun için iyi olanın ödevi yapması gerektiğini öğretmek için mi?

Teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Ben her türlü sorua samimi olduğu ve cidden anlamak ve irdelemek için soruluyorsa elimden geldiğince cevap vermeye hazırım.

Yok estağfurullah sitede bu gibi soruları sorup cevap arıyorum ayağına kendi akıllarınca dalga geçen o kadar çok user var ki, kim nedir ne değildir insan bilemiyor.

Şimdi ne kadar güzel söylüyorsunuz "bu kadar mükemmel yaratılıp" Ben mükemmel yaratılmışım. Hiç yaratılmayadabilirdim. Bir de bu yönden düşünün. Allah insan üstü bir varlık. Bana bir hayat bahşetmiş, ve bu hayatın sonunda emir ve yasaklara uyduğum vakit ebedi bir yaşam bahşetmiş. Hiç yaratılmayıp bu ebedi yaşamın hiç olmaması da mümkündü. O zaman ne olacaktı? Yokluk bile değil bu.

Bir şeyi elde etmek için bir şeylerden feragat ediyor yada bedel ödüyoruz. Düz mantık bedelsiz güzel bir şey elde edebilri mi insan? Ekmek almak için çalışmak gerekiyor, Bir sevdiğini görmek için yürümen ya da araba kullanman gerekiyor. Her şey bir amaç için. Benim amacım da ahirette ebedi ve sonsuz bir hayatı yaşamaksa neden sınava tabi olduğumda şikayetçi olayım ki?

Bakın şöylede bir apostrof açayım; İslam dini hoş görü dinidir. Bu gün kalkıp birileri "yok efendim işte bu ayettin mealinde Allah şunu cezalandırın demiş" ayetin bir üst kısmında da diyor ki "eğer uyarılara cevap vermez ise, güzel sözle anlattıktan sonra yinede aynı şeyi yaparsa yapın" diyor. Ama kişi bunu almıyor da işine geleni alıp hop hadi açıkla diyor. Bir öğretmen düşünün ödev yapmadığınızda ceza veriyor. Ceza vermeden önce uyaran da var uyarmayanda. Peki bu cezayı egosu tatmin olsun diye mi veriyor? Yoksa çocuğun bu yaptığı şeyin yanlış olduğuna kanaat getirip onun için iyi olanın ödevi yapması gerektiğini öğretmek için mi?

Teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Ben her türlü sorua samimi olduğu ve cidden anlamak ve irdelemek için soruluyorsa elimden geldiğince cevap vermeye hazırım.

Tabiki okudum.
Ama gorunen o ki asla sormayacaksin. Sorgulamayacaksin.
Sana bi animdan bahsedeyyim. Orya okulda din kulturu hocam bir dersinde dis fircasi kullanmak gunah , peygamberimiz misfak kullanirdi , sizde onu kullanin dediginde , eve gidip dis fircami atip babadan misfak istemistim.
Iste orada sorgulamaktan bende korkmustum , ne demek hoca oyle diyorsa dogrudur. Ve peygamber onu kullaniyorsa sevabi buyuktur diye dusunmustum .
Cok sonra bicok soru sordum kendime , her soru biraz daha cesaret istiyor ama sordukca sorasi geliyor insanin.
Anlasilan o ki sen asla sormayacaksin.
Ve boyle mutluysan inancli kal zaten. Insan nasil mutlu olacaksa oyle yasamali.

Bu konuda görme engellilerin ızdırabına mı yer verilmiş yoksa inançsızlığa mı.Konuyu açan arkadaş hangi amaçla açtı merak ettim.

madem müslümanlık hak din neden arsenal yendi bugün ? hadi bunu da açıklayın

Mesut da müslüman faveran ondan olsa gerek.

Bu konuda görme engellilerin ızdırabına mı yer verilmiş yoksa inançsızlığa mı.Konuyu açan arkadaş hangi amaçla açtı merak ettim.

Bazı teist arkadaşların sorgulamktan kaçtıklarını okudukça "Teizmin bu handikapı ve korkaklığı hiç bitmeyecek" diye düşünürken, sorgulayan bir arkadaşın sorusuyla karşılaştım...

Bu olaya, hayal dünyasında ve yalan meclisinde yaşayan teistlerin çamur atmasına karşın , tüm bunlara birebir tanığım ve bu konuşmalar Ankara Etimesgut'da bir vakıf okulunun bahçesinde yapıldı...

Türkçeyi bile konuşmakta sıkıntı çeken yavrulara Arapça Kur'an okutacaklarmış...Kızcağız, biraz da sıkıntılı "Hatim indirdiğimde gözlerim açılacak mı ?" diye sordu...

Onlar sadece görme engelli, teizmin batağına saplanmışlar gibi beyin özürlü değil...

Kızcağızın tüm derdi, gözlerinin açılması...
Tanrı umurunda değil..
Ama söylenenleri yaptığında açılma garantisi yoksa, alın tanrınız sizin olsun anlamında sözler söylüyor...

Ve birileri, hala sınavdan söz ediyor...

Nasıl olsa hayal pilavı...
Biraz yağlı olsa ne çıkar değil mi ?

Geri