Boyoz

Konu sahibi son olarak 591 gün önce görüldü
istanbulda çok eski dönemlerden beri satıldığına şahit olduğum, izmirde boyoz boyoz dediklerinde yedikten sonra aslında bizim yıllardır yediğimiz birşey olduğunu, yine izmirlilerin ismini değiştirerek sunduğunu farkettim bu boyoz denilen gıdayı milföy hamuru ile kolayca evde yapılabilir. Hasret kaldım diyen arkadaşlar için, pek bi marifetli olmanıza gerek yok.

Ya da izmire git gel ye al ye
:p almanya Ya Biz her sene 50-100
Aliyoruz Yiyoruz iyi oluyor :p

vaktin varsa da yap ye tabi

güzel ama pek bi numarası da yok. yine de, izmire gidince insana istemsiz boyoz ve bomba yeme isteği yükleniyor.kdfjg

izmir bombası o akışkan çikosuyla harika oluyor bu tür şeylere zaafım var : P

1711440739090.jpeg

İzmir’in otundan sonra meşhur olan tek şeyi kjkjkjkjkjk

izmir lezzetleri günü mü bugün? boyoz da hem güzel hem değil, ruh haline göre değişiyor herhalde çünkü bazen aşırı ağır geliyor. alsancak dostlar fırını yüzünden patlıcanlısını bile yemiş bulundum, güzeldi de allahsız o beklenen sıraya değmişti ama yine de sayıklayacağım kadar cezbeden bir besin kaynağı-ashsj- değil…

Bir esprisi yok. Çocukluğumuzda bolca yediğimiz talaş / puf böreği benzeri bir şey. En güzelini Alsancak' ta arka sokaklarda Zeynel Ergin Gevrek Fırını yapıyor.

Bu kadar kofti, boş, yağlı, hiçbir şeye benzemeyen, yenmeyecek olguların en önde bayrak sallayanı bir lezzetsizlik, anca bu kadar olur.

Boyoz, kendisine saygısı olmayan aşırı alt düzey gurmemsilerin tercih edebileceği bir olgudur.

Iy, midem.

Bana hitap etmiyor ancak çok fazla seveni var.

Bir esprisi yok. Çocukluğumuzda bolca yediğimiz talaş / puf böreği benzeri bir şey. En güzelini Alsancak' ta arka sokaklarda Zeynel Ergin Gevrek Fırını yapıyor.
Hala aynı fikirdeyim.
Konu yeniden hortladığı zaman da aynı fikirde olup, alıntılayıp cevaplayacağım.
Alın bu bilgiyi de ne yaparsanız yapın özellikle sen @W

Normalde aklıma gelmez canım çekmez ama İzmir e ayak basar basmaz boyoz aşeriyo gibi hissediyorum jfldksk
Ayranla enfes bi ikili oluyorlar, severim.

Izmire her gittigim zaman mutlaka yemem.
Ölüm hamuru yada reflü hamuru olarakta bilinir.
Zaten izmirin ne gibi bir damak kulturu olabilir;
40yaskediciRakici & Sex & Rock n Roll'dan baska.

Geri