Boynuna vurulan pranga…

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1210 gün önce görüldü
Tv de internette sokak röportajlarını görüyoruz görmekteyiz, 2 grup var
1. grup; çektiği zorlukları, ders kitabı alamadığını, geçim sıkıntısını söylüyor

2. grup; gaz yağ kuyruğu vardı, ÇIKAR TELEFONUNU GÖSTER!

Konu başlığı 2. grupta olanlarla alakalı onlar ve onlar gibi düşünen herkese;

Bunların yaşam tarzı; İt gibi çalışayım fatura kira ödeyeyim, ot geldim saman olarak gitmeyeyim hep ot kalayım. Başkaları zenginleşsin ama ben fakir olarak kalmaya devam edeyim, açlıktan ağzım koksun…
Bu insanların boynunda zincir var, söküp atsan özgürlüklerini versen ne yapacaklarını şaşırırlar, çünkü köle düzenine biat düzenine alışmışlar, en derinlerine sinmiş.

Cebindeki telefonu çıkar deyip neyi ispatlıyorlar, oy verdikleri parti verginin vergisini aldığı için pahalı. İnsanlar telefon almasın bi cafeye gidip çay içmesin kendileri gibi işten eve, evden işe gitsin odun gibi yaşasın istiyorlar.

Çıkıpta, lan avrupa da şu kadar paraya bir sürü şey alınıyor ama ben 2 parça bişey alınca neden maaşın tamamını veriyorum diye sorgulamıyorlar. Çünkü kendilerine o prangayı takmışlar zamanında, çıkartmıyorlar çıkartmak istemiyorlar. Birde tek yaptıkları boş boş şükretmek, beyinlerini çalıştırıp daha iyi nasıl kazanırız geçiniriz, ülke refaha kavuşur yok…

Türkiye yani ülkemiz çok güzel bi ülke ancak bi partinin ve onu seven şakşakçılarının yüzünden yakında suriye, mısır gibi ülkelerden farkımız kalmayacak.

Dinden kurtulmazsan eğitim olmaz.
Cahil adamdan da ülke yönetebilecek adam seçmesi beklenmez. Totaliter otokratik takılır gidersin. Bi bok olmaz bu topraklarda. Ot bile yeşermez

Geri