**böyle düşünme!**

Konu sahibi son olarak 1558 gün önce görüldü
Samimiyetten yoksun insan,diğer insanlarında samimi olmadığını sanar daima..

Yalancı insan,insanları yalancı.Şüpheci insanda ,diğer insanların şüpheci olduğunu sanar hep..

Yani kişi ne ise,başkalarınıda öyle sanar.Ona göre tasarrufta bulunur.Bu durum ise,kişinin toplumdan dışlanmasına,kötülenmesine,başkalaştırılmasına sebebiyet verir..Ondan sonrada yakınır bu cahil insan,neden insanlar beni dışlıyor..? diye..

Bundan dolayı dostlar,her zaman hüsn-ü zan besleyelim karşımızdaki hakkında.O vakit bu duruma düşmeyiz,böylece huzuru yakalamış oşabiliriz..Saygılar.
usta

Husnu suizan dusunmeden once acaba sorusu gelmeli. Ama hangimiz yapiyoruz bunu ?

Yapmaya çalışmamız lazım.
Kendi huzur ve mutluluğumuz için.

Ben birine kızdığım, sinirlendiğim zaman tartışmamak karşılıklı kırgınlık yaşamamak için ölümü düşünüyorum hep. Ölümü düşününce tüm asabiyetim geçiyor, kızgınlığımın yerini üzüntü ve kendimize acıma hissi alıyor..
Bu defada benle muhatap olmuyor diye karşımdaki daha çok hırs ve kızgınlık büyütüyor içinde. Yani insanlarımız okadar egolarının esiri ki hiç bir tutumu hayra yormuyor hep kötü olan ihtimali düşünüyor..

Ben birine kızdığım, sinirlendiğim zaman tartışmamak karşılıklı kırgınlık yaşamamak için ölümü düşünüyorum hep. Ölümü düşününce tüm asabiyetim geçiyor, kızgınlığımın yerini üzüntü ve kendimize acıma hissi alıyor..
Bu defada benle muhatap olmuyor diye karşımdaki daha çok hırs ve kızgınlık büyütüyor içinde. Yani insanlarımız okadar egolarının esiri ki hiç bir tutumu hayra yormuyor hep kötü olan ihtimali düşünüyor..

Maşallah.
Aynen bende öyle yapıyorum.

Geri