Є
Єναηєscєηcє
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Taraf Gazetesi kapatıldı!!!
Arkadaşlar az önce bir haber okudum şaka gibi aynı. . Şok oldum. Türkiye'nin demokrat bir ülke olmadığını biliyordum ama bu kadar iğrenç bir yere gittiğimizi bilmiyordum.
Demokrat, İkinci Cumhuriyetçi, Taraf gazetesi kapatılmış!!! Tüm Türkiye şuan şok geçiyor!
Böyle rezillik görülmedi. Türk basın tarihinin en karanlık günü. .
Taraf kapatılıyor. .
Demokrasinin ve özgürlüğün sesi olan, en sevdiğim gazete olan, sitede de aydınların makalelerini paylaştığım Taraf kapatılmış. Sitesine de ulaşım sağlanamıyor. İnanamıyorum ne zaman bu ülke bu kadar demokrasiden ve gerçeklerden korkar oldu. Ne zaman, bu kadar aşağılara düştük?
Bu resmen darbedir. Bir darbeden kurtulup başka bir darbeye atlıyoruz. Bu mudur insanlık?
Ben kişisel olarak her gazetenin kapatılmasına karşıyım, ancak Taraf söz konusu olunca durum biraz daha başka. .
Var mı bu kadar çizgisi onurlu bir gazete?
Var mı bu kadar baskı ne taraftan gelirse gelsin, ona karşı olan bir gazete?
Var mı bu kadar yazar seçerken, gazete sahibine yaranmak yerine, aydınlıktan özgürlükten yana olan bir gazete?
Var mı bu kadar başka gerçekleri hiçbir güç ve yerden çekinmeden haykırabilen bir gazete daha hayır yok. .
Var mı darbe, baskı, zorba fark etmeksizin, ön yargılara kurban olmadan hizipleşmeden sadece gerçek demokratik Cumhuriyeti savunan başka gazete?
İnanamıyorum.. Türkiye'de işe yarar iki gazete kalmıştı. Radikal ve Taraf, ikisi de baskılarla zorbalıklarla kapatıldı.
Hani düşünce özgürlüğü?
Gerçekler ile yüzleşmek zordur. Gerçekler acıtır. .
Gerçekler vicdansızlara vicdansız demekten çekinmediği için acıtır.
Halkı bilgilendirmekten asla çekinmeyen bir gazeteydi.
Sözün bittiği yerdeyiz kesinlikle. . Böyle bir ülkede yaşamak, ahlakın bu kadar aşındığı bir ülkede, adaletsizliklerin bu kadar hoş görüldüğü bir ülke de yaşamak gerçekten hem zor, hem de çok utanç verici diye düşünüyorum.
Korkusuz bir gazeteydi. Belki de gazeteden çok daha fazlası. .
Ben Taraf ve Radikal kadar duruşu net, çelişkisiz bir gazete görmemiştim.
-Ayrımsız her darbeye, askeri vesayete karşı çıkan başka bir gazete yok.
-Hem PKk zorbalığına, hem de devletin hukuk dışı uygulamalarına aynı anda karşı çıkan başka bir gazete yok.
-Baskı nereden gelirse gelsin ister seküler, ister dini, ister milli ona karşı çıkan başka bir gazete yok.
-Tabuları yıkan, gerçekleri net olarak söyleyen başka böyle bir gazete görmedim.
-Özellikle de Ahmet Altan'ın genel yayın yönetmeni olduğu dönemde, enfes haberlere imza atan, diğer korkak gazetelerin yayınlayamadıklarını yayınlayan, bir başka gazete yok.
-Ölümden korkmayan, adaletsizlikten korkan başka bir gazete yok.
-Ergenekon ve Balyoz gibi bu milletin iradesine kasteden, iki darbe girişimini yayınlayan, hiç korkmayan bir gazete başka var mı?
-Hiç zumleri ayırt etmeden, ön yargılara kapılmadan gelin geçmişimizle yüzleşelim diyen başka bir gazete var mı?
-Hiç sadece doğrunun yanında olan, partizanlık, hizipçilik, mezhepçilik grupçuluk yapmayan başka bir gazete var mı?
Bu iğrenç girişimi gerçekleştirenlere sözüm! :
Bu toplum gerçekte hastalandı.
Bu toplum, nefret dolu, intikam dolu, kin dolu. .
Kindarlar ile dolu. .
Keşke kininizi de nefretinizi de alıp gitseniz..
Onurlu olamadınız anladık tamam, bari biraz utanmanız olsun..
Taraf sadece bir gazete değil, aynı zaman bir onur, bir adalet, bir güzel günlere özlem idi.
Nefret dolu insanları görmek istemiyorum, hayata sevgi ile bakan insanlar son mu buldu yoksa?
Günü özetleyen söz. Dünde gerçekleri yazan, bugünde gerçekleri yazan Ahmet ALTAN'dan . .
Ucuz basmakalıp kavramlara takıldık, insanı unuttuk? Farkında mısınız?
Her şey olduk ama bir türlü insan olamadık, yazıklar olsun bu ülkeye. .
Ve elbetteki ayrımsız hepimize. .
Yalanlara esir olan insanlara, gerçeği değilde duymak istediğini duymak isteyen insanlara karşı bir Sokrates görevi yapan böylesine değerli bir gazeteyi daha kaybettik. .
İnsanlık öldü.. Cenaze namazını kılan var mı?
İşte onurlu tavır budur. . Tarafsızlık ile değerlendirip doğrulardan taraf olmak budur:
Evet arkadaşlar, bu konuda bu girişimi lanetleyebilir, tepkilerinizi, bu konu altında dile getirebilirsiniz. Fikir özgürlüğünün yok edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Taraf Gazetesi'nin değerli yazarlarından Murat Belge'nin dediği gibi, Taraf'ın misyonunu açıklıyordu.
"Yalan yarışında ipi kimin göğüsleyeceği bizi ilgilendirmiyor!
İlgilendiğimiz şey, atılan çamurları bir nebze olsun temizleyebilmek..."
Dürüst olamadı bu ülke . .
Ben halen inanamıyorum bu habere, severek okuduğum bir gazeteydi..
Nefret kusmaktan başka hiçbir işi olmayan sağcısından solcusuna her görüşten kirli 1. Cumhuriyet anlayışını temsil eden onca gazeteye dokunulmaz iken Taraf gibi onurlu bir gazete kapatılıyor. Ne diyorsunuz bu işe?
Daha ne kadar acı çekecek ki bu millet, gerçekten insan olmayı öğreneceğiz?
Sahte insanların, sahte ülkesi olmaktan ne zaman kurtulacak bu ülke?
Çok yazık oldu, çoooook. . :/
Ben bu girişimi lanetliyorum, ve demokratik olarak protesto ediyorum.
Bu haksızlıktır. .
Sadece gerçek için mücadele edenleri bunun için yazı yazanları, bir yerlere yaranmak için yazı yazanlar ve onların kirli zihniyeti anlayamaz.
Onurlu insanların gazetesiydi Taraf. .
Özgürlük ve Ahlak değerlerini kaybetmiş hiçbir toplum, kalıcı olamaz.
Anlaşılan bundan sonra gazete de okuyamayacağız arkadaşlar. . :/
Cidden üzüldüm. . En sevdiğim, en dürüst gazeteydi. . Hiçbir partizanca olsun ideolojik olsun, adaletten ayrılan bir yönü yoktu. Hümanist sesler her geçen gün azalıyor bu ülkede bunun yerine nefret dolu insanlar çoğalıyor.
Bazı konularda eski görüşlerimin değişmesinde etkili olan bir gazeteydi.
Siz de bu başlık altında protesto edebilirsiniz arkadaşlar, elimizden bir şey gelmemesi zalimlikle aynı safta olmamızı, ya da dilsiz şeytan olmamazı gerektirmez. Gerçekleri korkmadan söyleyelim hadi
"Düşünmek Taraf olmaktır"