Boşandıktan sonra saygılı bir mesafe mi yoksa tamamen kopmak mı daha doğru?

Konu sahibi son olarak 28 gün önce görüldü
Saygi çok az kişide bulunan bişey bence

Arada çocuk varsa istesen de kopamazsın sanki.
karşındaki bir angutsa saygıyla değil anladığı dilden konuşulur.
yani kim nasıl gelirse öyle karşılarsın

Çocuk yoksa kopulmalı varsa kopulmamalı

Bazen acı dayanılmaz oluyor. Duruma göre.

Ülkemizde hiç bir boşanma saygı çerçevesinde bitmiyor bunu bir defa bilelim. Boşanma aşamasında duruşma salonunda birbirine söylemediğini bırakmayan, akabinde çocuk teslim aşamasında teslim merkezlerinde birbirine tekme tokat girenler olduğu sürece sonrası için saygıdan bahsedilmesi zor.

Ama olması gereken nasıl olmalı;
eğer bitiyorsa bu ilişkinin nasıl bittiğine, tarafların duygusal durumuna ve ortak sorumlulukların olup olmadığına bağlı. Bazı insanlar için saygılı bir mesafe yeni bir düzen kurabilmek için en sağlıklı yol olabiliyor. Bu mesafe iki tarafın da nefes almasına, kırgınlıkların yavaş yavaş iyileşmesine ve iletişimin ancak gerektiğinde kurulmasına izin verebiliyor.

Diğer yandan bazı durumlarda tamamen kopmak ayrılmak istemeyen için çok daha iyileştirici olabilir. Özellikle evlilikte ağır travmalar, yoğun çatışmalar veya yıpratıcı bir süreçle bittiyse, temasın tamamen kesilmesi kişinin kendini toparlaması ve sağlıklı bir hayata geçebilmesi için gereklidir.

O kadar süre bir arada yaşamış ve aile olduğunu beyan etmiş kişilerin, boşanma aşamasında ve sonrasında birbirine düşman olmasını anlamıyorum. İhanet ya da kötü bir davranış yoksa tabii ki yaşanan sürece saygı gerekir ve belli bir mesafede ilişki sürdürülebilir ancak ölçüsü çok önemli ve yeni eş ya da sevgiliyi rahatsız edecek boyutta olmamalıdır.

Çocuk varsa zaten başka türlüsü düşünülemez.

O kadar süre bir arada yaşamış ve aile olduğunu beyan etmiş kişilerin, boşanma aşamasında ve sonrasında birbirine düşman olmasını anlamıyorum. İhanet ya da kötü bir davranış yoksa tabii ki yaşanan sürece saygı gerekir ve belli bir mesafede ilişki sürdürülebilir ancak ölçüsü çok önemli ve yeni eş ya da sevgiliyi rahatsız edecek boyutta olmamalıdır.

Çocuk varsa zaten başka türlüsü düşünülemez.
Maddi menfaatler. Boşanma aşamasına gelince eğer anlaşmalı olursa ve aralarında çözebildiyseler sorun yok. Ama çözemediyseler mal paylaşımında ortalık karışıyor.

Eğer geçmişte saygı korunabildiyse ''mesafeli ama nezaketli iletişim''. Geçmiş sana zarar bıraktıysa ''temiz bir kopuş'' daha sağlıklı diye düşünüyorum...

Arada çocuk yoksa tamamen kopar zaten
Ayrıldığı insanla neden goruşsün ki insan bir "bağı" yoksa

Çocuk varsa eşşek gibi görüşecez, yoksa cehenneme kadar yolumuz var

C hiçbiri
D kafayı kullanıp evlenmemek

D şıkkı,

şimdi insan kendini bilmeli tanımalı, şöyle bir yoklasanız zaten anlarsınız, ben kendimi yokladım, erken boşanma problemim olacağı çok açık, büyüzden evlenmiyorum,

evlenip evlenip boşanıyorsunuz adamın canını sıkmayın.

çocuk yoksa görüşmenin de bir mantığı yok.
fakat çocuk varsa saygılı/zorunlu bir mesafe olmak zorunda gibi.
ama çocuk var diye de sosyalleşmeyi, tatile gitmeyi, birlikte bir aile gibi etkinlik yapmayı doğru bulmuyorum. şımarıklık gibi geliyor o boşanma biraz, demek ki idare edilebilirmiş.

Geri