Borsada Sert Düşüş: Altın Rekora Koşuyor…

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
FTHMgVe.md.jpg

Borsa İstanbul düşüşle kapandı, yatırımcıların yüzü altında güldü. Gram altın 4,3 milyon liraya dayandı. Dolar güçlenirken, BIST 100'de sadece 29 hisse prim yaptı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 0,67 kayıpla 9.141,31 puandan tamamladı. Gün içinde en düşük 9.077 puan, en yüksek 9.175 puan görüldü.

BIST 30 endeksi de yüzde 0,53 değer kaybıyla 10.164 puana geriledi. Mali ve teknoloji endeksleri günü artıda kapatırken, sanayi ve hizmetler endekslerinde düşüş görüldü.

BIST 100'de yer alan 100 hisse senedinden sadece 29'u yükseldi. Türk Hava Yolları, Tüpraş, ASELSAN, Yapı Kredi ve Akbank, en çok işlem gören hisseler oldu.

Altın cephesinde ise rekorlar kırılmaya devam ediyor. Ons altın uluslararası piyasalarda 3.388 dolara çıkarken, Borsa İstanbul Altın Piyasası’nda kilogram altın 4 milyon 329 bin liraya ulaştı.

Tahvil tarafında ise 10 Şubat 2027 vadeli tahvilin bileşik getirisi yüzde 43,52 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası’nın açıkladığı efektif kurda dolar alış 39,6193 TL, satış 39,7780 TL oldu. Doların önceki kapanışa göre yükselişi dikkat çekti.

Uluslararası döviz piyasasında ise avro/dolar 1,1550, sterlin/dolar 1,3500 seviyelerinde. Brent petrol ise yüzde 1 düşüşle 75,2 dolardan işlem gördü.

KAYNAK

Altının bişi kırdığı yok.
Dünya savaşı çıktı başka ne olacaktı ki. Yükselemeyen düşer.

Altının bişi kırdığı yok.
Dünya savaşı çıktı başka ne olacaktı ki. Yükselemeyen düşer.
Açıkçası ben başından beri rekoru kıramayacağı görüşündeydim. Pakistan ve Hindistan gibi iki nükleer gücün çatışmasının yaşandığı ve eş zamanlı olarak ticaret savaşlarının zirve yaptığı dönemde rekoru geçemeyen altın İran - İsrail çatışmasında niye kırsın ki diye düşünüyordum. Ha yeni aktörler dahil olursa başka tabi ama öyle bir işaret de yoktu. Her neyse… Bu saatten sonra her yükseliş bir satış fırsatıdır bence altın için.

Açıkçası ben başından beri rekoru kıramayacağı görüşündeydim. Pakistan ve Hindistan gibi iki nükleer gücün çatışmasının yaşandığı ve eş zamanlı olarak ticaret savaşlarının zirve yaptığı dönemde rekoru geçemeyen altın İran - İsrail çatışmasında niye kırsın ki diye düşünüyordum. Ha yeni aktörler dahil olursa başka tabi ama öyle bir işaret de yoktu. Her neyse… Bu saatten sonra her yükseliş bir satış fırsatıdır bence altın için.
Altında satış fırsatı olmaz. Altın bizim ülkede satılmaz. Çünkü çarpanı dolar ve dolar yerinde değil. Her emlak degerlemesinde evini satıyor musun

Salgının yarattığı kriz daha tam aşılmadan, savaşlar ile tüm dengeleri alt üst ettiler.

Havuzlu villamda kokteylimi yudumluyorum…

%3 yükselmiş sert düşüş görmek isteyenleri dexlere bekliyoruz

Altında satış fırsatı olmaz. Altın bizim ülkede satılmaz. Çünkü çarpanı dolar ve dolar yerinde değil. Her emlak degerlemesinde evini satıyor musun
Yatırım amaçlı emlak alıyorsan niye satılmasın doktor? Bunun piyasası yok mu? Memleket senelerdir bunun üstüne dönüyor neredeyse… İnsanımız altına güveniyor, o nedenle satmaz dersin anlarım. Ama her emtia yada yatırım kalemi gibi o da alınabilir satılabilir. Bu illaki fiziki olmak zorunda da değil.

@No Pasaran ne alacaksın mesela ev satıp. Misal bugün 5 milyona sattın. Ne alacaksın o beş milyonla da parayı katlayacaksin? Beş sene sonra o beş milyonla iki ev alabilirim, öyle de cevval traderim diyosan sat. Yer mi? Benim yemez.

Screenshot_20250625-094113_sahibinden.jpg

Al sana İstanbul dolar bazlı emlak grafik.
Bu grafiğe göre 2023 başı satmak lazimmis
Satabildin mi.
Tahmin eder miydin.
Geçmişten gelen trendin kırılımını öngörür müydün?

Sadece kredi faiz artışı olmasın bu 2023 düşmesine sebep? Ya kur krizi yaşanırsa ne olacak yarın?

Yani şu an emlak, grafiğe göre alım yapilabilir durumda. Alır mısın peki bu kredi faiziyle. Ya da basar mısın peşin parayı betona bugün?

Ülkede ekonomi dışında da öngörülmezlikler fazla. Bu tip yerlerde her an terste kalabilirsin.

Onun için altın fiziki alınır ve satılmaz. Ev ancak başka bi ev almak için satılır

Doğrusunu Allah bilir

Son düzenleme:
afederseniz de meksika'da adamın biri osursa, bizdeki emlak piyasası etkileniyor. konut ya da emtia satışı, döviz/altın bazındaki muhtemel zararınızı dengeleyebilecek bir yatırıma yönelikse mantıklı ama yine de çok büyük risk. 2-3 sene önce 1,5 milyona çok rahat 2+1 / 3+1 bulunabiliyordu. şimdi anca depo bulursun o paraya.

Geri