Borsa nedir? Nelere dikkat edilmesi gerek bana ögretirnisiniz?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Insanın başına hep bilmediği şeylerden meraktan gelirmiş. Ufak bile olsa az bir birikimim var bunu değerlendirmek artırmak istiyorum borsayı düşünüyorum. Ne dersiniz öğretirmisiniz biraz?

Insanın başına hep bilmediği şeylerden meraktan gelirmiş. Ufak bile olsa az bir birikimim var bunu değerlendirmek artırmak istiyorum borsayı düşünüyorum. Ne dersiniz öğretirmisiniz biraz?
Haram işlere girme günah işlersin, nas var.

@kamil0920
Şirketlere küçük miktarlarla ortak olmak demek borsa.
Cep bankacılığı ile önce bir yatırım hesabı açıp, oradaki TL ile istediğiniz şirketin istediğiniz miktarda hissesini alabilirsiniz "hisse senedi al" sekmesinden. Aldığınız şeyin fiyatı artarsa kazanır azalırsa kaybedersiniz.

"Hangi hisseyi ne zaman kaçtan almalı ve ne zaman satmalıyım" sorusuna cevap vermek zordur.

Onun için size önerim fon alın ve en az iki yıl bozmayın. BIST 30 ağırlıkli fonlar her bankada var. Telefondaki banka uygulamaları üzerinden alabilirsiniz aynı şekilde.

Bu arada borsa haram günah değildir.
Zarar etme ihtimali olan şey ticaretir ve caizdir.

Ha ha ha ha ha ha ha Olur mu öyle şey ya hani özgürlük neresinde bunun :) fikir özgürlüğü var ya benim öğrenme özgürlüğümü engelleyemezsin....!
Senin hem düşünce hem de yatırım özgürlüğünü ben değil yaptığın bazı yatırımlara haram diyen, Nas ortada diyen,...... zihniyet engelliyor ama sende bunu anlayacak ne niyet var ne de kabiliyet.

Son düzenleme:
çevremde 7/24 borsayı takip eden, yatırımını bunun üzerine kuran çok kişi var. sürekli borsa muhabbeti yapmaları bir yerden sonra soğutuyor insanı. şu sıralar olmasa da temettü veren hisselerden ve halka arzlardan gidiyordum bir ara. al, at kenara, unut. temettü verdikçe eklersin. halka arzları da duruma göre bekletirsin veya satarsın.

Borsa ile emekli olabilirsiniz.
Hiç satmadan sürekli her ay düzenli olarak belirli lot hisse alan adam kaybetmez. 10 yıl sonra çalışmasına da gerek kalmaz.

@kamil0920 ağam borsaya dalıp elindeki üç beş kuruşunu yok etme, boyundan büyük işlere girme derim. Faiz de sana haram olduğuna göre kazandığını harca zaten cennette rahat yaşayacaksın.
Ha illa gireceğim diyorsan Climax hocayı dinle derim.

Son düzenleme:
Ufak tefek halka arzları alabilirsin Kamil. Her ay seni etkilemeyecek bir miktar almak iyi olabilir. Lakin bunu zenginleşme aracı olarak değil bir tür birikim aracı olarak düşün. Kafayı bozarsan silkelerler.

@kamil0920 ağam borsaya dalıp elindeki üç beş kuruşunu yok etme, boyundan büyük işlere girme derim. Faiz de sana haram olduğuna göre kazandığını harca zaten cennette rahat yaşayacaksın.
Ha illa gireceğim diyorsan Climax hocayı dinle derim.
Yahu senin bu manevi tarafı güçlü olan kişilere karşı garezin neden anlamadım.! Arkadaş Hani siz Özgür kızsınız ya, bırakın herkes inandığı gibi inansın. Yahu özgürlük bu değil mi? Hani laiklik var ya bilmem anlatabildim mi! Ha diyorsan özgürlük dediğin şey Allahsız yaşamak diyorsan Kusura bakma Sana kolay gelsin.

Yahu senin bu manevi tarafı güçlü olan kişilere karşı garezin neden anlamadım.! Arkadaş Hani siz Özgür kızsınız ya, bırakın herkes inandığı gibi inansın. Yahu özgürlük bu değil mi? Hani laiklik var ya bilmem anlatabildim mi! Ha diyorsan özgürlük dediğin şey Allahsız yaşamak diyorsan Kusura bakma Sana kolay gelsin.
Ve bir daha benimle muhatap olma.! Dikkat ediyorsan Seni yok sayıyorum. Hala da ben varım diyorsun. Yoksun yok...!

Neyine karışıyorum? Nerenden uyduruyorsun? Manevi değerlerine ters düşüyorsan boşuna kendini savunma.

Mc²+simit×30/ asgari ücret%25 stopaj ile AB vatandaşı ahanda sonuç: ezzcuk daha sabret gardaşım n'yapayım kdv'si içinde..
@kamil0920 bir tavsiye vereceğim, sakın bu hükümete güvenip borsaya filan girme halka arzlarda seni öyle bir yolarlar ki bekçi maaşına 200 yıl haciz gelir. Şimdi diyeceksin ki yoh artıh a... diye ama senin halka arz dediklerin şuanda 200 yıllık fiyatlarına göre satılıyor yatırımcılara. Senin desteklediğin hükümet sağolsun, SPK üzerinden zombi şirketlere öyle bir manipülasyon yaptırıyor ki maksat enflasyon ve pahalılık görünmesin. Ehonomi çoh eyi sihri devam etsin. Yahu Rusya üzerinden bile şirketler kurup, Azeri ve Özbek vatandaşlarını kullanıp Türkiye'de halka arz dolandırıcılığı yapıyorlar. Sana verebileceğim tek yatırım tavsiyesi 2024 yılına kadar paranı dolar da tut. En azından ayıklanmazsın.

Bu akümülasyon hesabı kaç amper aküye göre :) milletin işi gücü yok başımıza icat çıkarıyoruz ya. akü dediğini alırsın takarsın kullanırsın. öyle filozof olmaya gerek yok. Para çokamel hesabı hahaha
Sana gülemiyorum bile. Çünkü senin gibi düşünüp tepeden mal alan o kadar çok süzme KY var ki düşüşlerde "Ana paramdan sadece anam kaldı" demelerine çok çok az kaldı.

@kamil0920 bir tavsiye vereceğim, sakın bu hükümete güvenip borsaya filan girme halka arzlarda seni öyle bir yolarlar ki bekçi maaşına 200 yıl haciz gelir. Şimdi diyeceksin ki yoh artıh a... diye ama senin halka arz dediklerin şuanda 200 yıllık fiyatlarına göre satılıyor yatırımcılara. Senin desteklediğin hükümet sağolsun, SPK üzerinden zombi şirketlere öyle bir manipülasyon yaptırıyor ki maksat enflasyon ve pahalılık görünmesin. Ehonomi çoh eyi sihri devam etsin. Yahu Rusya üzerinden bile şirketler kurup, Azeri ve Özbek vatandaşlarını kullanıp Türkiye'de halka arz dolandırıcılığı yapıyorlar. Sana verebileceğim tek yatırım tavsiyesi 2024 yılına kadar paranı dolar da tut. En azından ayıklanmazsın.
Ya bırak güvensin hükümete. Güvenmese zaten seçmezdi. Bu kesin Kombasan Yanbasan veya benzeri "helal kazanç" verenler tarafından öpülmüştür. Akılllanmayacağa ne anlatsan vız gelir trıs geçer, harcadığın zamana yazık. 20 yıldan fazla kazıklandığını göremeyen seni mi dinleyecek.

Ya bırak güvensin hükümete. Güvenmese zaten seçmezdi. Bu kesin Kombasan Yanbasan veya benzeri "helal kazanç" verenler tarafından öpülmüştür. Akılllanmayacağa ne anlatsan vız gelir trıs geçer, harcadığın zamana yazık. 20 yıldan fazla kazıklandığını göremeyen seni mi dinleyecek.
Hükümet zamanında Cem Uzan'ın yaptığının aynısını yapıyor. Ailem bankacı olduğu için tahtacıları iyi tanıyorum. Milleti çok güzel ayıklıyorlar. Ama dediğin gibi, sanırım kendi haline bırakıp kendini Zeytinburnu açıklarından atmasını izlemek lazım.

Geri