Bologna,Floransa,Pisa ve Sofya Günlüğüm...

Konu sahibi son olarak 69 gün önce görüldü
Öncelikle herkesin geçmiş Bayramı mübarek olsun...Koca yaz geldi geçti tatil yapamadım fakat bayramda kaçamak yaparak 5 günlük küçük bir Avrupa turu yaptım ve bugün İstanbul'a döndüm. Mimarisine hayran olduğum İtalya'dan çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim. Buraya ne Zaman gelsem şiddetli yağışa maruz kalıyorum o yüzden hava şartları elverdiğince çekmeye çalıştım. Bilginize... Fotoğraflar cep telefonu ile çekildiğinden kalitesi çok iyi olmayabilir baştan belirteyim (tebessüm eder)
Fotoğrafları gezdiğim güzergaha göre başlıktaki sıra ile paylaşacağım

İlk olarak Bologna havaalanından çıkışta otobüs ile şehrin merkezindeki tren istasyonuna geçtim aşağıdaki fotolar tren istasyonunun yakınındaki bir gezi alanından...

Bu fotoğrafı oldukça yaklaştırıp çektim neden çektiğime gelince Türkiye'de var mı bilmiyorum ama burası bir park ve nezih ailelerin çocukları ile geldiği her kesimden insanın ortak alanı büyük bir yer. Bolognalıların hemen hemen hepsinde köpek var ve tasma ile gezdiriyorlar ben bankta otururken bu alan boştu neden ayırmışlar diye düşünürken insanlar tek tek girerek köpeklerin tasmalarını kapıda çıkarıp banka oturdular. Köpekler eğlendi koştu kendi aralarında. Böylece parkta oturan köpekten korkan insanlar da rahatsız olmadı köpeklerden. Ülkemizde de yoksa umarım en kısa sürede yapılır diye umuyorum.

Bu da göçmenlerin yüzde 90 ının bebek taşıma stili...
2 aylıktan tutun 8 aylığa kadar hepsi şal şeklinde bir bez ile sırt veya belinde taşıyor Bebek arabaları da boş geziyor. En az 10 anne gördüm bu şekilde. Bizimkiler kucağımızda zor dururken onların çocuklarının şu pozisyonda dahi sesi çıkmıyor. Dikkatimi çekti paylaşayım dedim (tebessüm eder)

Burası Floransa...
Gerçekten kültür ve sanatın kalbi burada atıyor denebilir. Mimarisi muazzam,sokaklarda resimden müziğe ve tiyatroya kadar bir çok etkinlik yapılıyor ve canlı tutuluyor.

Son olarak bunlar da Sofya'dan...

Sofyada camii görmek beni mutlu etti açıkçası. Mimar Sinan tarafından yapılmış Kadı Seyfullah camisii.

Hayran olunası yerler hepsi çok güzel çekimler.

Bu da göçmenlerin yüzde 90 ının bebek taşıma stili...
2 aylıktan tutun 8 aylığa kadar hepsi şal şeklinde bir bez ile sırt veya belinde taşıyor Bebek arabaları da boş geziyor. En az 10 anne gördüm bu şekilde. Bizimkiler kucağımızda zor dururken onların çocuklarının şu pozisyonda dahi sesi çıkmıyor. Dikkatimi çekti paylaşayım dedim (tebessüm eder)

Bebiş resmen kaybolmuş kadının cüssede :D
iyi düşmüyorlar he öyle ben şahsen korkarım öyle taşımaya :p

Güzel yerlermiş gerçekten pisa kulesinde gerekli pozu verdiysen gerisi mühim değil :D

Eline sağlık çok güzel yerler zevkli olmuştur muhakkak gezmesi -)

Geri