Bolahenk ile Sohbetler

Konu sahibi son olarak 2389 gün önce görüldü
Sol dizim başıma iş açacak gibi gözüküyor Bolahenk. İki bacaktan “iyi olan” sol bacağım olduğu için çok endişeliyim.
Arabanın içinde beklerken patellamın kırıldığını sanıp, sağlık ekibine söylemiştim. Patella değil, tibia plato kırığıymış. Yine diz kapağım ya da altındaki metallerin sebep olabileceğini düşünüyorum. İnşallah bu sefer patellar tendinit falan çıkar ve kolayca hallolur. Gerçekten başka türlüsüne hiç vaktim yok. Vaktim olsa ve becerebilsem uyuyacağım zaten.
Daha dün bu ameliyatı yaparsak sana önemli boyutta bir getirisi olmaz cümlesini duymuşken, başka bir ameliyat daha istemiyorum. Bu sefer hasta olma sırası bende değil; bakıcı ve destek olma sırası bende. Lütfen sıra bir kez daha şaşmasın, Bolahenk.
Halbuki ben bu sefer şükretmeyi ve şükrümü hissetmeyi de unutmadım...

Öpüldün Bolahenk.

Son düzenleme:
Hiracığım geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Kötü düşünmeyelim iyi olsun derler ki bunu ben de hayatımda çok kez deneyimlemiş birisi olarak olumlu düşüncenin faydalarına tüm kalbimle inanıyorum. Kısa sürede atlatman dileğiyle, sevgiler...

Bu haber yeni mi ? Haberim yok
Acaba hira beni bir arayabilir mi? Bolahenk.

Hiracığım geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Kötü düşünmeyelim iyi olsun derler ki bunu ben de hayatımda çok kez deneyimlemiş birisi olarak olumlu düşüncenin faydalarına tüm kalbimle inanıyorum. Kısa sürede atlatman dileğiyle, sevgiler...

Çok haklısın leftyciğim, teşekkür ederim. Basit bir şey çıkacak, biliyorum. Bir haftaya yeni gibi olacağım.

Bu haber yeni mi ? Haberim yok
Acaba hira beni bir arayabilir mi? Bolahenk.

Kuzucuğum, bir hafta olacak nerdeyse ama düzelmiyor. Randevu aldım, gideceğim doktora. Merak etme :mcx: Arayacağım birazdan :)

Bolahenk de konusuyormu :)

Bolahenk henüz bir Zeki Müren değil, Free_Eyes :biggrin:

Acil şifalar diliyorum Hira'cim Yüce Allah şafi ismi hürmetine şifasını versin inşallah:*

Kolay kolay geçmeyecekmiş ama ilerde tanı değişmezse, bir ameliyat söz konusu değil. Bir kaç ay sürebilir ama iyileşmeli dediğini duyunca sevinç çığlığı atmış olabilirim. Mutluluk vazosu için yazmalı.
Çapkın Velet’e hemen haber verdim. Çok rahatladı. Ne çekti şu çocuk benden...
Dr. M.’yi görmek tuhaf hissettirdi. Bir daha görmeyi hiç planlamıyordum. Canımın acısına bu hissiyat da eklenince tansiyonumun kaç çıktığını tahmin bile edemezsin...
Aynı zamanda, onu görmek bana iyi geldi. Herhalde hayatımı borçlu olduğumu hissettiğim doktorlar arasında en çok onunla zaman geçirdiğim, hem hastaya karşı tutumu örnek alınacak türden olduğu için, hem de gülümsediğimi gördüğünde mutlu olduğunu bildiğim için iyi geliyor. Kendimi ispatlamak için mi bilmiyorum ama nasılsın sorusuna aslında iyiyim diye başlayıp, arada şikayetimi söyleyip, “Benimle gurur duyacağınız bir haberim var; 3 ay boyunca yalnız yaşadım” diye sonlandırdım görüşmeyi.
Bu ağrı sızı muhabbetinin dışında yazmak istediğim bir şey daha var ama bu gece halim kalmadı. Fakat bu randevuyu tarihe not düşmeyerek es geçemezdim.

Şükür sebeplerimdensin, Dr. M.
Duamı kabul edene binlerce kez şükürler olsun.

Kolay kolay geçmeyecekmiş ama ilerde tanı değişmezse, bir ameliyat söz konusu değil. Bir kaç ay sürebilir ama iyileşmeli dediğini duyunca sevinç çığlığı atmış olabilirim. Mutluluk vazosu için yazmalı.
Çapkın Velet’e hemen haber verdim. Çok rahatladı. Ne çekti şu çocuk benden...
Dr. M.’yi görmek tuhaf hissettirdi. Bir daha görmeyi hiç planlamıyordum. Canımın acısına bu hissiyat da eklenince tansiyonumun kaç çıktığını tahmin bile edemezsin...
Aynı zamanda, onu görmek bana iyi geldi. Herhalde hayatımı borçlu olduğumu hissettiğim doktorlar arasında en çok onunla zaman geçirdiğim, hem hastaya karşı tutumu örnek alınacak türden olduğu için, hem de gülümsediğimi gördüğünde mutlu olduğunu bildiğim için iyi geliyor. Kendimi ispatlamak için mi bilmiyorum ama nasılsın sorusuna aslında iyiyim diye başlayıp, arada şikayetimi söyleyip, “Benimle gurur duyacağınız bir haberim var; 3 ay boyunca yalnız yaşadım” diye sonlandırdım görüşmeyi.
Bu ağrı sızı muhabbetinin dışında yazmak istediğim bir şey daha var ama bu gece halim kalmadı. Fakat bu randevuyu tarihe not düşmeyerek es geçemezdim.

Şükür sebeplerimdensin, Dr. M.
Duamı kabul edene binlerce kez şükürler olsun.

Geçmiş olsun sevgili Hira!
En zor zamanları aştın zaten ve bundan sonrası çok daha kolay ilerleyecektir diye umuyorum. İnsan sağlığını kaybetmeden değerini pek anlamıyor maalesef ve doktorların bazıları gerçekten bu işi para için değil, hakkı ile yapacak kadar idealist olabiliyorlar ve neyse ki öyle birine denk gelmişsin.

Geçen gün haberlerde, Ankara'da bir doktorun, site bahçesinde beslenen kedi ve köpekleri zehirlemesi sebebi ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını izlemiş ve hayretler içinde kalmıştım. Hipokrat yemini etmiş bir insan, nasıl olur da bu hayvanlara kıyabilir ve bunu yapabilmiş bir doktordan insana nasıl hayır gelebilir diye uzun uzun düşünmüştüm.

Her insan mesleğinin gereğini hakkı ile yapabilse ve beraberinde vicdanlı bir hayat sürmeye çabalasa zaten dünya bu kadar yaşanmaz bir yer olmayacaktır.

Leftyciğim, bilirsin, ben paranın şeytani bir şey olduğunu asla düşünmem. Aksine, paranın, insanın içinde ne var ise onun katlanarak ortaya çıkmasına sebep olduğunu düşünüyorum. İyiyi daha iyi, kötüyü daha kötü...
Bir çoğumuz o kadar aç ve o kadar kaybolmuşuz ki, bırak verdiğimiz yeminleri, iki dakika önce söylediklerimizle bile ters düşen şeyler yapıyoruz.

Mesleğim gereği de, şahsi sorunlarım gereği de bir çok hekim tanıyıp, muhattap oldum. Ve diyebilirim ki, Dr. M. gerçekten bana Allah’ın lütuflarından biriydi.
Bir tane daha var böyle, beyin cerrahım. Oğlum olsa, ismini onun ismi koyarım. O kadar minnet ve sevgi doluyum.
Şanslıyım vesselâm...

Şu aralar o kadar çok küfrediyorum ki...
Sesli sesli nadiren de olsa beyninin içinde avaz avaz söven bir kadınım bir kaç haftadır. Gereksiz ve ruhumu kirleten bir aktivite. Öfkemin kökünün nerede olduğunu ise henüz aramaya başlamadım. Söküp atmak istemiyorum çünkü içimdeki hümanisti durduran tek şey bu öfke gibi hissediyorum. He küfretmeye gerek var mı? Yok tabi ki. Çapa görevi görecek başka bir yöntem bulana kadar emaneten burada duruyor.
Bir yandan da anneannemi hatırlıyorum her küfredişimde. Çok güzel söverdi biliyor musun? Tamam, sanayide çalışan bir ustanın bu konudaki yaratıcılığına asla ulaşamayacağız ama yine de hanım hanımcık bir hatun için çok iyiydi be...
Olsa da öpsem.

https://youtu.be/SSgp-IIgr4I

Cadılar bayramına ne kadar da uygun bir akşam oldu. Bitmek bilmeyen bir yılan hikayesi dinledim sanki ve aklımda da şu aşağıdaki video.
Bir gönüle, bir ruha, kaç kıyafet yakışır ki?
https://youtu.be/dxwFy7hC0yU

Benim sevdiklerimi üzmesinler be...

Geri