Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Makinası dahi çıktı yapmak için.
Ama onu sarmanın ve yemenin zevki başka.
Kız kardeşimle hep yarışırız.
Onunkiler dolma gibi olur benimkiler kuş parmağı gibi ince.
Bu yarıştan annem karlı çıkar çünkü sarmışızdır hepsini.
En son geçen hafta hep bu sarmayı çiğ bırakan halama yaptık.
İki tabak yedi kadın.d
Oyle limonla olucak is degil bi kere yapragini iyi secmeniz lazim, yaprak ne kadar taze ( acik yesil) ve kucuk ise o kadar lezzetli olur yani az damarli ( damar diyorum ama aslinda nedir bilmem ). Onceligimiz tabiki bu, ben icine kiyma yerine yesil mercimek atiyorum, biraz ince bulgur biraz pirinc oh miss miss.
Bir Egeli olarak zeytinyağlı, kuş üzümlü, çam fıstıklı yaprak sarmasının bizde yeri çok ayrıdır, haftada bir salamura tenekesi açılır ve sarılır.. Sarma seven insan sarmaya erinmez, erinmemeli, erinmeyin yahu..
Hele ki asma yapraklı bulgur pilavı vardır ki ekşili olunca o da ayrı efsanedir..
Yemesinden anlarım ancak, fıstıklı-üzümlü vs sevemiyorum ben nedense, tuzlunun içinde tatlının ne işi olur ? Bir de üzerine tereyağı gezdirince enfes olur lezzeti.