Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SoruBoğulmak üzere olan birini kurtarabilir misiniz?
Aslında her türlü felaket anında sakin kalamayan ya da yardım etmek yerine zararı dokunacak kişiler mutlaka başka birilerinden yardım istemeli ancak bazen de zaman sınırlı olunca mecbur kalınabiliyor.
Yardım edecek kişi iyi yüzme bilmiyorsa zaten hiç denememelidir.
İyi yüzme bilsek de karşı taraf çok panik olunca risk mutlaka vardır, boğulan kişiyi sakinleştirmek de çok zor ancak baygınlık geçirirse belki o zaman kıyıya çekmek daha kolay olabilir.
Acil durumda su yüzeyinde kalmanın tekniklerini herkesin bilmesi gerekiyor.
İyi yüzme bilsek de karşı taraf çok panik olunca risk mutlaka vardır, boğulan kişiyi sakinleştirmek de çok zor ancak baygınlık geçirirse belki o zaman kıyıya çekmek daha kolay olabilir.
Acil durumda su yüzeyinde kalmanın tekniklerini herkesin bilmesi gerekiyor.
Yeni yüzme öğrenmeye başladığımda can simidi ile yüzüyordum yaş 15 16 sanırım
Ailecek pikniğe gitmiştik sahile yakın bir yere neyse yüzme faslına geçildi ben işte yüzüyorum ama simitle Ahaha ama yengeme de gel gel yapıyorum ben sana öğretirim felan bi kasılıyorum sanki milli yüzücüyüm kjkjkj
Neyse geldi kadıncağız bir iki kulaç attım denizin ortasında da büyükçe bir Kaya vardı çıktım kayanın üstüne bak yenge dedim nasıl yüzden şimdi tepe taklak güm attım kendimi suya simit sen hop ayağıma gel kafam suyun dibinde kalsın debeleniyorum ama ayağım suyun yüzeyinde ve simit onu havada tutuyor ahahahaga bi kaç saniye debelendikten sonra biri suyun dibinde tuttu ensemden yukarı çekti jhkhkhkjkh benden küçük ama boyu benden uzun kardeş cağzım kurtardı beni ahahahaha şu an anlatırken bile çok güldüm khkhkhkgkvnv
kondisyon eksikliğinden ben kendimi zor kıyıya çıkarıyorum bazen. hafta sonu @Hatem e anlatmıştım; akıntıya kapılıp bir türlü tekneye çıkamadığımı. kollarımda derman kalmamıştı. en son, makarnayla çektirdim kendimi.sdjkfh
çok sakin kalabilirim,yardım edebilirim ama boğulma aşamasında olan kişi aşırı panik yapacağından durum baya zorlaşabilir.panik yapmazsa zaten boğulma ihtimali de zor.
Alın bir de benden anı küçükken ailem ve bir kaç sınıf arkadaşlarımızın aileleriyle otele gitmiştik havuzda kendi kendime oynuyorum benden kısa ve zayıf bir kız vardı meğer yüzme bilmiyormuş… bu atladı havuza çıkamıyo hdjdjdjdjkfkff kıza o an birde ilahi kuvvet falan geldi heralde omuzumu tutup kendini yukarı çakardı beni suya gömdü yok çıkamıyorum yüzeye beyaz ışık patladı gördüm onu hani… sonra başka bir arkadaşımın annesi fark etmiş direkt aldı kızı üstümden… o günden beri deniz bile olsa arkadaşlarımdan falan bir tık uzakta yüzerim xdxd
İlk Havuz deneyimim:
Herkes nasıl yüzüyorsa ben de yüzerim dedim ve havuza girdim. Sandığımdan derin çıkınca panikledim ve ayağım havuzun dibine değince kendimi yukarı zıplattım ve yardım diye bağırdım. El salladım. Herkes baktı, kimse yardıma gelmedi. herkes çok eğlendiğimi sandı. Benim ama durumum çok ciddiydi ve akıllıca olayı değerlendirdim ve zıplayarak tutunabildiğim bir yere kadar ilerledim. Bir süre nefes alıp dinlendikten sonra tekrar suyun derinliğini bir ölçtüm. Tam omuzuma kadar derinmiş. İyiki kimse anlamamış boğulmak üzere olduğumu.
2013 yılı ege sahillerinde laylaylom tarzında yüzerken bir anda boyumu aşan çukur bir yere denk geldim karşımdaki Helen prensesinden (o öyle zannediyor) yardım istedim.Kendisini tavlamaya çalışıyorum zannetti ve " yüzersin yüzersin " dedi kendimi karaya zor attım
Boğulan insan panikten sizi de aşağı çeker ben o soğukkanlılıkta da olamam o yüzden kurtaramam kimseyi ama bağırırm sesimi birilerine duyurmak çin yardım sayılır mı