Böbrekler kanı temizliyorsa...

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
O halde bol su içmek böbrekleri çalıştırıyor ise, yani Dolayısıyla kanı da temizliyor ise, vücudun %70'ini oluşturan suyun ne kadar büyük bir mucize olduğunu anlamak için daha ne yapmamız lazım.

Bu sene bol yağışlar meydana geldi ki bunu daha önce yazdığım yazılarda; dünyadaki bir şeyin yok olmayacağı için büyük sıcaklıkların arkasından buharlaşan suyun tekrar dünyaya yağışlar şeklinde geleceği muhakkaktır diyerek söylemiştim. E peki hala bu Herkesin bilebileceği bir şeydi Ben de sadece söylemiştim. Suyun depolanması hakkında da bir şeyler söylemiştim ve hala aynı noktadayım.

Yazdıklarımı hatırlayan var mı diye soracağım da, Ohooo çoktan onlar uçmuştur bile farkındayım. Bu Önümüzdeki 1-2 yıl boyunca yaşayacağımız güzel günlerin ardından yine böyle bir döngüye gireceğimiz kaçınılmazdır. O günler için, o günlere hazırlık babında neler yapmamız lazım önerisi olan var mı?

Başlık bizim Climax gibi süperstar doktorlara gel-gel yapsa da derin bir konu.

İlk defa sonuna kadar okudum. Doğrusu yağmurdan (sel hariç) şikayet etmeleri benimde tuhafıma gitti. Geçen yaz kiraz görememisken bu yaz her tezgahta var şükürler olsun. Susuzluk herşeyden önemli benim için ama yinede iki üç sene sonra kaynaklarimiz cekilecek o döngüye girecegiz diye düşünemem.

Allah'a güveniyorum herşeyin bir çaresi vardır. Fakat illa ki öneri olsun diyorsan suyun sınırlı şekilde kotali bir şekilde dagitilmasindan yanayım.

İlk defa sonuna kadar okudum. Doğrusu yağmurdan (sel hariç) şikayet etmeleri benimde tuhafıma gitti. Geçen yaz kiraz görememisken bu yaz her tezgahta var şükürler olsun. Susuzluk herşeyden önemli benim için ama yinede iki üç sene sonra kaynaklarimiz cekilecek o döngüye girecegiz diye düşünemem.

Allah'a güveniyorum herşeyin bir çaresi vardır. Fakat illa ki öneri olsun diyorsan suyun sınırlı şekilde kotali bir şekilde dagitilmasindan yanayım.
Başta da dediğim gibi; dünyadaki hiçbir şey yok olmaz sadece Format değiştirir. Özellikle su yine aslına rücu eder. Hani bir ara televizyonlarda vardı binaların altlarında bir su deposu yapılması fikri. Bence çok mantıklı bir olaydı özellikle Çatılarda biriken yağmur sularının depolanması olayı. Daha önce de bahsetmiştim aynı şekilde cadde ve sokaklarda da yağmur sularının depolanması ve göletlere tahliyesi için sistemlerin kurulması son derece mantıklı bana göre. Bunların hepsi kısa çözümler. Asıl büyük çözüm ise dünyadaki karbondioksit salınımına yol açan faaliyetlerin en aza indirilmesi ki bu sayede küresel ısınma gibi bir musibetten kurtuluruz. Güneş enerjisi çok mantıklı rüzgar enerjisi de. Bence bu konuda çok daha fazla yatırımlar yapılmalı ve tamamen desteklenmeli.

• Beğen
Tepkiler: ne
@climax görmemiş olabilir, etiketleyelim..)

Başta da dediğim gibi; dünyadaki hiçbir şey yok olmaz sadece Format değiştirir. Özellikle su yine aslına rücu eder. Hani bir ara televizyonlarda vardı binaların altlarında bir su deposu yapılması fikri. Bence çok mantıklı bir olaydı özellikle Çatılarda biriken yağmur sularının depolanması olayı. Daha önce de bahsetmiştim aynı şekilde cadde ve sokaklarda da yağmur sularının depolanması ve göletlere tahliyesi için sistemlerin kurulması son derece mantıklı bana göre. Bunların hepsi kısa çözümler. Asıl büyük çözüm ise dünyadaki karbondioksit salınımına yol açan faaliyetlerin en aza indirilmesi ki bu sayede küresel ısınma gibi bir musibetten kurtuluruz. Güneş enerjisi çok mantıklı rüzgar enerjisi de. Bence bu konuda çok daha fazla yatırımlar yapılmalı ve tamamen desteklenmeli.
Küreselciler bunlari yapmak yerine pandemi çıkarıp insan azaltıyor buna kaç puan veriyorsun :d

O halde bol su içmek böbrekleri çalıştırıyor ise, yani Dolayısıyla kanı da temizliyor ise, vücudun %70'ini oluşturan suyun ne kadar büyük bir mucize olduğunu anlamak için daha ne yapmamız lazım.

Bu sene bol yağışlar meydana geldi ki bunu daha önce yazdığım yazılarda; dünyadaki bir şeyin yok olmayacağı için büyük sıcaklıkların arkasından buharlaşan suyun tekrar dünyaya yağışlar şeklinde geleceği muhakkaktır diyerek söylemiştim. E peki hala bu Herkesin bilebileceği bir şeydi Ben de sadece söylemiştim. Suyun depolanması hakkında da bir şeyler söylemiştim ve hala aynı noktadayım.

Yazdıklarımı hatırlayan var mı diye soracağım da, Ohooo çoktan onlar uçmuştur bile farkındayım. Bu Önümüzdeki 1-2 yıl boyunca yaşayacağımız güzel günlerin ardından yine böyle bir döngüye gireceğimiz kaçınılmazdır. O günler için, o günlere hazırlık babında neler yapmamız lazım önerisi olan var mı?

Başlık bizim Climax gibi süperstar doktorlara gel-gel yapsa da derin bir konu.

Kırmızı renkli cümle için konuşayım; Suyu depolamaktan çok önce israf etmeme konusunda duyarlı olmalı insanlar. Su tasarrufu bu konuda çok çok önemlidir. Suyu idareli kullanırsak, zaten halihazırda barajlardaki depolanan sular sıfıra inmeden yeni yağışlarla yine dolmaya başlar. Üç tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkeyiz, su yüzünden ölümcül krizler yaşayacağımızı zannetmiyorum ama kuraklık diye bir gerçek var malesef. Çöller mesela bunun en uç örnekleridir. Türkiye Dünya üzerindeki konumu nedeniyle hem iklim, hem su, hemde ticaret olarak şanslı bir noktada ama bu suyu pervasızca har vurup harman savurmamız gerektiği anlamına da gelmez. Suyumuz azalırsa ve yağmur istediğimiz gibi yağmazsa tarım ve gıda sorunları patlak verebilir. Fiyatlarda aşırı artış yaşanabilir. Yine sorunları çözeriz ama bu seferde hazineden çok para harcamak zorunda kalırız. Milli hazinemizdeki ilerde ne olur ne olmaz diye bekleyen, belkide savunma sanayiinde kullanacağımız parayı başka ülkelerden gıda temin etmek yada deniz suyu arıtma tesisleri kurmak gibi yüksek harcama gerektirecek yerlere kullanmak zorunda kalırız. Neyseki yaradan ( binlerce şükür olsun ki ) kritik seviyede suyumuz azaldığında ve alarm zili çaldığı dönemlerde yine bize acıyıp yağış gönderiyor, kar yağıyor ve milletimiz içeceği suya kavuşmuş oluyor.

Şair burada şunu demiş:
Kapalı bir sistemde su üç formda kalmak zorunda. Kuraklık oldu diye korkma, buharlaşma artar ve bir şekilde yağar o yağmur.

İyi ama nerde ne kadar buz olarak kalacak. Yağan yağmur hızı ve miktarı ne olacak ki yeraltı suları artacak.

Bir yerde sel bir yerde kuraklık oluyor. Ortalaması ideal olacak belki ama tabiat böyle çalışmıyor. İstanbulda cumartesi yağan yağmur sel baskınlarına neden oldu ve kanalizasyon ile denize döndü. Barajları doldururan ise daha çok kar suyu.

Biz ne yapabiliriz diyorsan yağmur hasadı yapabilirsin.

Son düzenleme:
Geri