Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir?

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
7.30da ağrı ile gittiğim hastaneden 7mm çapında böbrek taşıyla döndüm arkadaşlar. daha önce dökmedim taş, kapalı ameliyat falan dedi doktor, kadınlarda tmm da erkeklerde daha acılıyo oluyomuş bu iş. : ((( düşüren var mı beyler, haftaya da sınavlar başlıyo anasını satim, ne önerirsiniz ne yapayım da 2 hafta idare edeyim.

7.30da ağrı ile gittiğim hastaneden 7mm çapında böbrek taşıyla döndüm arkadaşlar. daha önce dökmedim taş, kapalı ameliyat falan dedi doktor, kadınlarda tmm da erkeklerde daha acılıyo oluyomuş bu iş. : ((( düşüren var mı beyler, haftaya da sınavlar başlıyo anasını satim, ne önerirsiniz ne yapayım da 2 hafta idare edeyim.
Gecmis olsun ölmez çiçek tasi eritiyormus gecen tv de soylemisti not almistim bende
Kusburnu civanpercemi ısırgan adaçayı kekik ölmez çiçek acelya çörtük bunlarin suyu iyi geliyormus
Demesi benden biraz uzun ama

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun Oggy. Çoğu böbrek taşı hastalıkları oldukça ağrılı geçiyormuş. Ben değil ama erkek kardeşim bu durumu yaşadı. Çok sürmeden de düşürdü. Öncelikle doktor tavsiyesine uymalısın. Düşüremeyeceğin boyuttaysa, ameliyatını olmalısın. Kardeşiminkinin boyutunu bilemiyorum ama o da ağrıdan duramıyordu. Bol su takviyesiyle kısa sürede düşürdü. Zaten ucundaymış.

Klasik bilinen çözümler arasında su tüketimini arttırmak, çay ve kahveyi azaltmak (mümkünse kullanmamak), bol bol hareket edip idman yapmak gibi şeyler var.

Bunların dışında maydanozun kaynatılarak suyunun içilmesi, kiraz sapının kaynatılarak içilmesi, mısır püskülü ve ayrık otunu beraber kaynatıp suyunun içilmesi, kekik suyunun kaynatılarak içilmesi, yarım kg çörek otu ile bir buçuk kilo balın karıştırılması ve elde edilen karışımın tüketilmesi, koyun sütü, gül ve keten tohumunun karıştırılıp içilmesi, ata binilmesi, bacakların yukarıdan aşağıya uzatılarak oturulması, kükürt içeren hamamlara gidilip yüzülmesi ve özellikle böbrek kısmının suda bırakılması, taş düşürmeye ne iyi gelir sorusunu soranlara verilebilecek alternatif, bitkisel yöntemler arasında sayılabilir. Tüm bunları aynı anda yapmak zor olsa da en azından makul bir kısmını yapmak rahatlamanızı sağlayabilir.

Geçmiş olsun Oggy.

Babamdan biliyorum dayantınız kalmaz. İnşallah idare edebilirsiniz.

Bende Kum var O Sanciya Dayanamiyorum Tasa Nasil dayaniyorsunuz Cok Gecmis olsun. bool su ic ve Kendini sicak tutmaya Caliis

doğumla eşdeğermiş acile hastalar iki büklüm geliyo..ev sahibim bunun için bi balık avlıodu eşkina mıydı..o tası eritip düşürüyormuş..geçmiş olsun..

SM-G313HY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 senedir her kışın yaşarım düşüp düşüp geri geliyor sabahın köründe kendimi acilde bulurdum ilk başlarda 1 cm taş var ameliyat felan dediler olmadım eridi gitti. Avakado yaprağı felan eriten şeyler var Suyu biraz abartarak iç ve sıcak tut kendini gece böbrek tarafın veya ayağın açıkta kaldımı ağrı yapıyor bu sene ağrısız geçirdim bol su ve yatarken biraz kalın giyinerek inşallah böyle devam eder :uykucu:

Bir abimde kış ayları başlarken her sabah karpuz yer. Maalesef böbrek taşı bi kere oldu mu tekrar olma ihtimali var dikkat etmelisin

Gecmis olsun kardesim en etkili cozum bol bol su icmek

önerileriniz ve dilekleriniz için tek tek teşekkür ediyorum.

annemde, ablalarımın hepsinde var, ben de babaya çektim diye seviniyodum bana da peydah oldu. : ((( sabaha karşı çok ağrım vardı, sıcak suyla falan hafifledi biraz ama şuan hafif mide bulantısıyla sancı var biraz. doktor, atla zıpla gerekirse halay çek dedi ama ben hiç hareket etmiyom daha fazla sancı olmasın diye. :d

Kırdır ve bol su ile at. Çarşaf yırtıran derler. Hep az sıvı tüketmekten mami. Ömrünün sonuna dek kulak küpeğin olsun. Günde en az 2lt su iç. Izdırabı gidermek için eczaneden sıcak su torbası al hemen şimdi. Ağrın başlayınca beline ve ayaklarının altına koy. Bir iki günde atlatılacak bişe değil ve tekrarlıyor az su içersen. 2 kere düşürdüm. Bu perşembe ultrason randevum var. Böbrek çok önemli ve sana 60 yıl daha hizmet verecek. Ayaklarını sürekli sıcak tut. Soğuklarda gezme. Çok geçmiş olsun. Dualarım seninle,

ay bu konuyu hortlatmasaydınız keşke............... anımsamak istemiyorum o günleri....... silin hatta bu konuyu......

Geri