Böbrek Satmak istiyorum Böbrek Satmak Yasal Mı?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Ülkemizde gizliden gizliye böbrek alış satışı yapılmaktadır.
İnsanlar maddi çaresizlikten, yoksulluktan ve düştüğü zor durumlardan kurtulabilmek için böbreklerini satmayı çare olarak görüyorlar.

Ülkemizde böbrek satmak yasal bir işlem değildir. Böbrek satma işi gizlice yapılan illegal bir eylem. Devlet suçüstü yakaladığı zaman hapis cezası ile cezalandırıyor.
Ayrıca sağlık açısından çok tehlikeli olduğunu da düşünmeli, bu tarz eylemlerden kaçınmalıdır.

Bir örnek;
Kredi kartı borcunu ödemek için böbreğini satan Yusuf Akgül’e 26 yıl hapis istendi
Organ ticareti yaparken yakalanan organ tacirleri iddianamesinde kredi kartı borcunu ödemek için böbreğini satışa çıkaran Manisalı pazarcı Yusuf Akgül’e 26 yıl hapis istendi. Böbreği 80 bin TL’ye almak için anlaşan işadamına ise ceza yok.
Manisa’da pazarcılık yapan ve kredi kartı borcunu ödeyebilmek için böbreğini satışa çıkaran Yusuf Akgül, kendisine yardımcı olacağını söyleyen bir çiftle tanıştı. Ülkü Çekiç ve sevgilisi Cemil Şişko, Mersin’de yaşayan bir süredir böbrek yetmezliği çeken işadamı Halit Köksal’la bağlantı kurdu. Köksal’a 80 bin TL karşılığında nakil işinin halledileceğini söyleyen çift, Akgül’e de 20 bin TL ödeme teklifinde bulundu. Ancak yasadışı organ nakli girişimi, hastane personelinin dikkati sayesinde son buldu. Hastane personelinin haber verdiği A Bölgesi Güven Timleri, yasa dışı organ nakli girişimini doktor, laborant ve güvenlik görevlisi kılığına girerek çözdü. Böbreğini verecek Yusuf Akgül’ün nakil için Köksal’ın yeğeni adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı ortaya çıkınca Akgül’le birlikte üç kişi gözaltına alındı.
İşadamına ceza yok
Organ tacirleri Ülkü Çekiç, Cemil Sisko, Yasemin Çakmak ve böbreğini satmaya çalışan Yusuf Akgül hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Dört sanık hakkında ‘Teşekkül halinde organ veya doku ticareti yapmak veya aracılık etmek, Resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçlarından dava açıldı. 4 sanık hakkında toplamda 104 yıla kadar hapis talep edildi. Kredi kartı borcu yüzünden böbreğini 22 bin TL’ye satışa çıkaran Yusuf Akgül’ün ise 26 yıl hapis cezası ile cezalandırıması istendi. Ancak iddianamede böbreği 80 bin TL’ye satın almak isteyen işadamı Halit Köksal’a ceza istenmedi.
Yusuf Akgül, “Kredi kartı borçlarım nedeniyle zor günler yaşıyordum. Ben o anda bunun yasaya uygun olmadığını anladım ancak paraya ihtiyacım olduğum için yaptım. Pişmanım” şeklinde ifade verdi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

“Borçlarınız karşılığınızda böbreğinizi satar mısınız” diye anket yapılsa eminim bugün çok kişi evet diyecektir. Herkes güreşçi olup banka müdürlüğü yapamıyor, aynı anda 4 maaş alamıyor nihayetinde...

Tam bir caresizlik. Boyle durumlara dusenlerin Allah yardimcisi olsun.he birde satip kumara basan lavuklarda var

Geri