blogger yazi fontu ekleyemiyorum

• Kullanıcı eVe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 2411 gün önce görüldü
blog yazı fontları çok igrenç dışarıdan kendimden yazı fontu eklemek istiyorum ama yapamıyorum blogspot yani blogger bilen varsa bana yardımcı olabilir mi ?

yoksa canınız sagolsun :cici:

blog yazı fontları çok igrenç dışarıdan kendimden yazı fontu eklemek istiyorum ama yapamıyorum blogspot yani blogger bilen varsa bana yardımcı olabilir mi ?

yoksa canınız sagolsun :cici:

font değiştirmek mi istiyorsun yoksa büyültüp küçültmek mi?

Google Web Fonts

bak burada bi' çok font eklentisi var bi' buraya bak
herhangi bi' font Quick-use diye tıkla
sonra bi' sayfa açılacak
orda altta şu yazar

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Squada+One' rel='stylesheet' type='text/css'>

seçtiğin fonta göre değişebilir ama bu,sonra o fontu al sitenin <head> </head> kodlarının arasına ekle

sidebar {
color: #208ab2;
width: 100px;
font-family: 'Squada One', cursive;

sonra yukarda verdigim örnek gibi csslerine yerleştir şu kodu

yapmaya çalış dost,olmassa özel bi' video hazırlar veririm sana hem bu konu ile ilgili özgün konuda çıkmış olur bana :)

şu vereceğim bi' kaç tane yazı stilini deneyelim önce bi'

Papyrus Yazı Tipi

Kod:
<br><br><a href="http://fiziktir.blogspot.com/2012/06/blogger-yaz-tipinizi-tek-kodla.html">Blogunuzun Yazı Tipini Değiştirmek İçin > <font face="Alba" size="4">Blogger Eklentileri</font></a><br><br><style type="text/css">table, tr, td, li, p, div {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.btext {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.blacktext10 {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.blacktext12 {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.lightbluetext8 {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.orangetext15 {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.redtext {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.redbtext {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.text {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.whitetext12 {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}a:active, a:visited, a:link {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}a:hover {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}a.navbar:active, a.navbar:visited, a.navbar:link {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}a.navbar:hover {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}a.redlink:active, a.redlink:visited, a.redlink:link {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}a.redlink:hover {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}.nametext {font-family:Papyrus; color:000000; font-size:15px;}</style>

Lucida Handwriting Yazı Tipi

Kod:
<br><br><a href="http://fiziktir.blogspot.com/2012/06/blogger-yaz-tipinizi-tek-kodla.html">Blogunuzun Yazı Tipini Değiştirmek İçin > <font face="Alba" size="4">Blogger Eklentileri</font></a><br><br><style type="text/css">table, tr, td, li, p, div {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.btext {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.blacktext10 {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.blacktext12 {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.lightbluetext8 {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.orangetext15 {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.redtext {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.redbtext {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.text {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.whitetext12 {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}a:active, a:visited, a:link {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}a:hover {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}a.navbar:active, a.navbar:visited, a.navbar:link {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}a.navbar:hover {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}a.redlink:active, a.redlink:visited, a.redlink:link {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}a.redlink:hover {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}.nametext {font-family:Lucida Handwriting; color:000000; font-size:13px;}</style>

Comic Sans Yazı Tipi

Kod:
<br><br><a href="http://fiziktir.blogspot.com/2012/06/blogger-yaz-tipinizi-tek-kodla.html">Blogunuzun Yazı Tipini Değiştirmek İçin > <font face="Alba" size="4">Blogger Eklentileri</font></a><br><br><style type="text/css">table, tr, td, li, p, div {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.btext {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.blacktext10 {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.blacktext12 {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.lightbluetext8 {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.orangetext15 {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.redtext {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.redbtext {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.text {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.whitetext12 {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}a:active, a:visited, a:link {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}a:hover {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}a.navbar:active, a.navbar:visited, a.navbar:link {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}a.navbar:hover {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}a.redlink:active, a.redlink:visited, a.redlink:link {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}a.redlink:hover {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}.nametext {font-family:Comic Sans MS; color:000000; font-size:12px;}</style>

bu kodlardan birisiini kopyalayıp Tasarım > Sayfa Ögeleri > Gadget Ekle > HTML & Javascript bölümüne yapıştırmayı dene bi'de

ama ondan önce,orada yazan kodların yedeğini al ki bu kodlar işe yaramazsa hazırınıda kaybetmeyelim :)

olmuyor beceremedim :D

Locken'i dinlerseniz işiniz var :)

<style>
@font-face
{
font-family: "font name";
src: url("http://www./font_file_name.ttf");
}

.classname
{
font-family: "font name";
}
</style>

css bölümüne bu kodları eklemelisiniz tatlı hanım site ismi yazan yere blogger isminizi yazmalısınız birde bunu deneyelim bakalım sonuç verecek mi :)

olmuyor denedim :) dediklerini yaptım yine aynı kaldı :)

font değiştirmek mi istiyorsun yoksa büyültüp küçültmek mi?

Google Web Fonts

bak burada bi' çok font eklentisi var bi' buraya bak
herhangi bi' font Quick-use diye tıkla
sonra bi' sayfa açılacak
orda altta şu yazar

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Squada+One' rel='stylesheet' type='text/css'>

seçtiğin fonta göre değişebilir ama bu,sonra o fontu al sitenin <head> </head> kodlarının arasına ekle

sidebar {
color: #208ab2;
width: 100px;

sonra yukarda verdigim örnek gibi csslerine yerleştir şu kodu

yapmaya çalış dost,olmassa özel bi' video hazırlar veririm sana hem bu konu ile ilgili özgün konuda çıkmış olur bana :)

bu kodlar çalışmaz :p

1 birinci kodda son > dan önce / eksik xhtml kuralıdır açılan tag kapatılmak zorundadır.

2 ikinci kod bir javascript kodudur ve heryere eklenemez ve yine açılan { kapatılmamış en sonunda } olmalı :cici:

bunlar tamamlanırsa çalışabilir hiç blogum olmadığı için kaynak kodu bilemiyorum.

bi arkadaşıma hellettirdim PROmetheUS un dedigi dogru o yüzden olmuyormuş bitirdikten sonra yine hmtl kodlarının içinde groupslu olan kodlardan yazı fontu isimlerini değiştirip kapatıyormuşuz çok kolaymış :) anlatımlı bulabilirsen paint yada vide üzerinde bu konuya atarım :
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Squada+One' rel='stylesheet' type='text/css/'>

Geri