Black Friday (25 Kasım)

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Screenshot_1.png

ABD'de kutlanan en önemli bayramlardan biri olan ve Kasım ayının son haftasına denk gelen 'Şükran Günü', ülkede aynı zamanda Noel ve yeni yıl kutlamalarıyla sonlanan uzun bir 'kutlama' döneminin
başlangıcıydı.
Bu dönemde hediye alma ve alışveriş yapma davranışları yükselişe geçtiği için, hem markalar hem tüketiciler için fırsata dönüşen bu 'alışveriş günü' ortaya çıktı.

Her ne kadar spesifik olaran 'Efsane Cuma' dediğimiz gün ile bağlantısı olmasa da, ismin hikayesi anlatılırken sık sık ilk kez kullanıldığı 24 Ekim 1929'a da değinilir. Bu tarih Amerika'da Büyük Buhran'ın başladığı tarih olarak bilinir.
d133cb5812607d335c88578554bfb885a1358082.jpeg

Kayıtlara göre en kötü Kara Cuma 2008 yılında yaşandı. ABD’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Walmart’ta, alışveriş yapmak isteyen kalabalığın altında ezilen bir vatandaş hayatını kaybetti.

2011 yılının Kara Cuması’nda Los Angeles Walmart’ın teknoloji bölümünde, bir insan %60 indirimle Nintendo Wii alabilmek için kalabalığa biber gazı sıktı.

2009 yılında ise Kaliforniya Walmart’ta garip bir olay gerçekleşti. Alışveriş yapmaya gelen kalabalık o kadar çığırından çıktı ki, mağaza polis tarafından korunmak zorunda kaldı. Bu olay da yukarıdaki örnekte olduğu gibi mağazanın teknoloji bölümünde, sabahın erken saatlerinde gerçekleşti. Mağaza ise birkaç saat sonra kapatıldı.

2012 yılının Kara Cuma’sı ise Florida Walmart’ta kötü olaylara ev sahipliği yaptı. İndirim peşinde koşan kalabalığın mağazaya kalıcı hasarlar vermesi Kara Cuma zamanı alışılmış bir şey. Ancak bu sefer, yalnızca bir park yeri hakkında tartışan insanlar birbirlerini vurdular.

773e81944a2086ad76b025eb6062f869e0421df9.jpeg

İsmin esas kaynağı bu çılgın alışveriş gününde ortaya çıkan 'kara manzara'. İsmi verenler ise polisler… Black Friday'de yaşanan kaos, yoğun trafik, mağazalarda yaşanan izdiham gibi manzaralar sebebiyle çok yoğun çalışan Philadelphia'daki polis memurları, bu yorucu güne 'Black Friday' demeye başladılar.

Black Friday günlerinde yıllar içerisinde pek çok şiddet olayı ve izdiham yaşandı​

6c388e64eeb218ac25fc6c14fab219d126bfc5d5.jpeg

687ae0159c353f8026dc20fffc601470426d4953.jpeg

neredeyse her yerde olan etiket ile algı operasyonu böyle günlerde daha güzel işliyor

ürünün gerçek değeri 349.99
orjinal fiyatı 700 gibi gösterip
muhteşem/efsane cuma görseli ile iteliyorlar

evet bir black ile yeniden beraberiz
bu sene 24 yarın

Tüketim çılgınlığı adına önemli bir gün çünkü indirimde diye çoğu insanın ne aldıklarının da bir önemi kalmıyor.

• Alkış
Tepkiler: ne
Hiç bir zaman şu manzaraya maruz kalmadım param olsa da olmasa da yine kalmam. Nedir bu ekmek değil su değil rezillikten başka ne görüyorsunuz görselde

Oha Kenan Sinem’i aldatmış. Şoktadayım. Bir kez daha şaşmadı ki yapış yapış overrated aşk gösterisi yapan aldatıyor. Süslü süslü, abartı aşk sözleri söyleyen erkolardan uzak durun. Hiç şaşmıyor bu…

Boş insanlar kurgular dolu insanlar yaşamak ile meşguldür :))

arkadaşlar neler aldınız....... 2 tişört, 1 güneş gözlüğü, 50 gr lavanta çayı ile kapadım indirimleri........ toplam harcama 300 tl, %15 de kullandığım kartın geri iade kampanyası vardı 45tl iade aldım...... yani 255tl....... çay bedavaya gelmiş oldu...... :emoji_nail_care:

Oha Kenan Sinem’i aldatmış. Şoktadayım. Bir kez daha şaşmadı ki yapış yapış overrated aşk gösterisi yapan aldatıyor. Süslü süslü, abartı aşk sözleri söyleyen erkolardan uzak durun. Hiç şaşmıyor bu…
E siz şımarttınız dedik biz varız burda :D

arkadaşlar neler aldınız....... 2 tişört, 1 güneş gözlüğü, 50 gr lavanta çayı ile kapadım indirimleri........ toplam harcama 300 tl, %15 de kullandığım kartın geri iade kampanyası vardı 45tl iade aldım...... yani 255tl....... çay bedavaya gelmiş oldu...... :emoji_nail_care:
trollüyorsun derdim de yazının sonuna doğru iade kampanyası vs. demen senin tarzın olduğu için gerçek olduğu sonucuna vardırdı. lavanta çayının 50-100 tl olduğu bir ekonomide toplam harcama miktarın düşündürdü. öptürdün mü ne yaptın.

trollüyorsun derdim de yazının sonuna doğru iade kampanyası vs. demen senin tarzın olduğu için gerçek olduğu sonucuna vardırdı. lavanta çayının 50-100 tl olduğu bir ekonomide toplam harcama miktarın düşündürdü. öptürdün mü ne yaptın.
kardeşim bizde yalan yok....... bi tane şapka almışım, onu atlamışım ama...... hepsipay oyna kazandan 20tl bakiye çıkmıştı, 40 liraya geldi o da...... 350tl diyelim hadi.....

sf88rw3.png

ouvdet9.png

bp9mlib.png

Geri