Bizler Doğuya mı aitiz Batıya mı aitiz?

Konu sahibi son olarak 4717 gün önce görüldü

Bizler Doğuya mı aitiz Batıya mı aitiz?

• Doğuya aitiz

Kullanılan: 3 33.3%
  • Batıya aitiz

Kullanılan: 1 11.1%
  • Ne doğuya,ne batıya aitiz

Kullanılan: 5 55.6%

• Kullanılan toplam oy
    9
Ekseriyeti itibariyle yozlaşmış bi kültürüz. Ne doğunun ne batının karakteristik özelliklerini bulundurmuyoruz maalesef. Batı modernizminin giyim tarzını, Doğunun da (orta doğu'nun) Rüşvet, adam kayırma, sahtecilik gibi yozlaşan halinden nasibimizi almış durumda olduğumuzu ve bizi biz yapan değerleri çoktan yitirdiğimizi düşünüyorum. Biz diye tanımlayacak kültürel değerler, olumlu diye niteleyebileceğimiz bizi tanımlayan toplum alışkanlıkları eski benliğimize ait. Varsa da bize atfedilen şeyler, kültür alışverişinden edindiğimiz bir kaç şeyle sınırlı sadece. Bugün bi japon, ingiliz, alman diye adlandırılan kültürlerden hiç biriyle anılacak ayarda değiliz. Bu karmaşada kendine bir model aradığımızda geriye sadece insan olmak paydası kalıyor. Geldiğimiz noktada sahiplenebileceğimiz tek payda belki de..

Ortada bir çizgi var, ve biz o çizginin üzerindeyiz. Bazı zamanlar iki taraftan çekiştiriyorlar, bazı zamanlar iki tarafta istemiyor. Bazen bi taraf çekiyor biz gitmiyoruz, bazen diğer tarafa geçmek istiyoruz onlar ittiriyorlar. Bizler arafta kalmışız.

Anadolu'ya aittiz. Gerçi Orta Asya'dan göç ettik ama yine de bu topraklar bizim toprağımız.

Biz doğuluyuz. Hem de tam ortası...

İnsan olamadıktan sonra önemi var mı?

Bu tarz konuları anlamıyorum. Bir dünya kuruluyor. Isimlerini insanlar veriyor. Türk'üz deniliyor, Kürdüz deniliyor, Aleviyiz deniliyor, batılıyız, doğuluyuz falan filanlar amannn.

İnsan görünümlü olabiliriz ama asil kavramını taşımak önemli. Sen kuranı kerimde batılı, doğulu bir ayrım yapıldığını okudun mu? Kendimce okumadım, görmedim.

İnsan olmayı başaralım da sonra bu tarz şeylere değinilsin.

İnsan dışında hiçbir şeysiniz.

Geri