Biz neymişiz be abi?

Konu sahibi son olarak 3171 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu her şeyi bilme olayında üzerimize yok. Hepimiz en büyük teknik direktör, hakem, hepimiz en iyi ekonomist, en iyi dozer operatörü ve hepimiz en kral o anda ne iş yapılıyor ve biz beğenmiyorsak oyuz.

Hiçbir teknik direktör hangi oyuncuyu oynatması gerektiğini bizden iyi bilemez. Hangi taktiğin yanlış hangisinin doğru olduğu konusunda elimize su dökemez. Buna Guardiola, Morinho dahil. Ha bu işi yapmıyor olmamız tamamen kaderin cilvesidir.

Sonra mesela futbolcu da hatalıdır. O topa öyle vurulmaz. Ben olsam daha iyi vururdum. O futbolcudan tek eksiğim milyarlık eşek olmamam.

Ülke, belediye öyle yönetilmez. O kaynaklar öyle kullanılmaz. Biz o koltukta olsak daha iyisini yaparız. Ben mesela belediye başkanının yerinde olsam elimde bütçem var mı yok mu bakmadan tüm işleri tıkırında yürütürüm. Belediye başkanı olamamış olmam tamamen arkamda yeterli desteği alamamamdandır.

Mesela o toprak da öyle kazılmaz. Operatör kepçeyi yanlış daldırıyor. Ben geçen gün bir inşaatta saatlerce izledim dozeri. Adam süper kazdı. Bu operatör acemi. Ben kullanmıyorsam ehliyeti yıllar önce B sınıfı aldığımdan. Yoksa ben de yapabilirdim.

Geçen hafta da böyle bir olaya şahit olmuştum. Üsküdar – Beşiktaş seferini yapan şehir hatları motoruyla Beşiktaş’a yanaşırken kaptan iskeleye birazcık hızlı dokundu ve o an ayaktaki tüm yolcular bir ileri geri sallandı. Yolculardan birkaçı bu yanaşmayı beğenmedi. Benim için pek sıkıntı yoktu ama arkadaki dört amca çok kızdı. Birisinin “taa nerede yavaşlıyor, halen gelip sert yanaştırıyor vapuru” cümlesine bir diğeri, “hep acemiler bunlar artık” diyerek destek çıktı. Üçüncü ise “koskoca iskeleye yavaş yavaş yanaşamıyor, bu kadar adamı az kaldı düşürüyordu” sözleriyle başarısız kaptanı iyice yerin dibine sokmuş oldu. Muhtemelen o sıra rüzgarın nereden estiğini, dalgaların nasıl olduğunu filan hep biliyordu bu amcalar. O sebeple haklılar diyip ben kaptana küfrü bastım.

Geçen sene iş için gittiğim Bodrum’dan dönüşümde de acemi bir pilotla uçmuştuk. Yere inerken çok sert indirmişti de arkadaki teyze çok cık cık etmişti. Ne kadar sert indi diye. Teyze haklıydı aslında. Muhtemelen kendisi de yıllarca pilotluk yapmıştı ve daha iyi bir inişi becerebilecek yetilere sahipti. Bisiklete bile binemiyor olmasının tek sebebi ayaklarındaki kireçlenmeydi aslında.

Biz aslında süperiz de önümüzü tıkıyorlar hep. Ah bir fırsat verilseydi var ya çok başarılı olurduk da olamadık.

-alıntı-​

Güzel Bir İroni olmuş, ama haksız olunan yerler var.

Misal futbol göz var nizam var, kötü bir oyuncuyu 60 dk oynatırsan o zaman teknik direktör değilsindir. Kör adam bile anlar kötü kim oynuyor, o yüzden futbol biraz yanlış olmuş bu konuda.... Sezonda 1 gol yemiş kaleci dururken 30 gol yemiş kaleciyi koyarsan bu teknik direktör olamadığının göstergesi olur. ;)

Ama diğer dediklerine tamamiyle katılıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri