Biz Neden Evrimleşemiyoruz.?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
Bi yazıda görmüştüm.hani hastaya ilaç veriyolarda ilaç sonra etki etmiyor diye.
mikrop mu ne evrimleşti diye.

Madem öyle evrimleşmesi kolay biz niye evrimleşemiyoruz ?
evrim konusundanda üstad biri cevaplayabilirmi?

hangi yazıda görmüştün, sen evrimleşmeyi akşam yatıp sabah kalkınca olan bir şey mi sanıyorsun

Maymundan evrilmişler var daha nasıl evrilelim.

Sen Tanrı de, ben doğa diyim. Aynı aslında. Neyse, bir nedene gerek yok aslında.

konuyla ilgili benim de maruzatım var:

bir keresinde iphone 6 almıştım. tam iki yıl kullandım,
neden 7'ye evrilmedi? :/
Gamer

Futbolcu

Büyük ihtimalle bunu bilgi edinmek, öğrenmek için değil evrimi çürütmeye çalışmak amacıyla soruyorsun. Gerçekten öğrenmek isteyen birisi olsaydın, bu soruyu burada sormazdın, gider bilimsel sitelere bakarak, araştırma yapıp okuyarak gelir, kafana takılanları orada belirtirdin. (Evrim Ağacı sitesi gibi)

Neyse, bunu iyi niyetle sorduğunu varsayarak, bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.

Sorudaki 1. yanılgı; Bütün canlıların aynı hızda türleştiğini sanıyorsun, bazıları 3 yılda türleşip evrim geçirirken, bazıları milyonlarca yıllık bir süreç içerisinde evrimleşiyor. Burada süreçi etkileyen önemli faktörlerden bazıları, evrim geçirecek olan canlının yaşam süresi, canlının yapısı ve çevre şartlarının değişme hızı gibi bir çok faktör var, ben bir biyolog değilim, daha ayrıntılı ve sağlam bilgi edinmek istiyorsan; Türleşme - 7: Evrim Hızı Tüm Canlılarda Aynı Mıdır, Farklı Mıdır? Neden?

Sorudaki 2. yanılgı; evrimleşmediğimizi kim söyledi? Evrimden kastın Makro Evrim denilen, insan üzerindeki milyonlarca yıllık görülen bir değişim ise, e dediğim gibi, bizde evrimleşme 1-2 ayda yada günde görülmüyor, milyonlarca yıl gerekiyor.

Eğer "Neden evrimleşmiyoruz?" diye kastın, Mikro Evrim adı verilen değişim ise, Mikro Evrim her an her saniye devam ediyor. Okumak istersen; Mikroevrim ve Makroevrim: Yumuşak ama İstikrarlı Bir Değişim...

İzlemek istersen; https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=970375799678874&id=534390316610760&_rdr

Bu tür bilimsel sorulara da rica ediyorum forum ortamlarında cevap bulmaya çalışma, bilimsel sitelerde cevap aramalısın.

Evrimlesmenin son noktasina ulastik bile, otesine gidemeyiruk. Bu saatten sonra sadece gelismek var -.-

konuyla ilgili benim de maruzatım var:

bir keresinde iphone 6 almıştım. tam iki yıl kullandım,
neden 7'ye evrilmedi? :/
Gamer

tumblr_onxpzdEdyG1t12h50o1_500.jpg

Bi film izlemiştim orman çocuğumuydu neydi adı çocuk kurtla yaşıyordu kendini kurt sanıyordu o hesap mı acaba :D Evrim'e Yen'i bir bakış açısı getirdim:F
Bi evrim var hadi tamam da
Diyelim ki bahsi gecen evrim gibi maymundan gelmeyiz şimdiki maymunlar neden evrimleşmiyor

40 yıllık müslümanım böyle cihat görmedim. lanet olasıca zihnin yüzünden ateyislere destek olmak üzereyim.

Bunu birkaç nesil tükendikten sonra, bizden çok sonrakiler görebilir. Ve evrimleşme tek* olarak gerçekleşmez, kendi içinde yine algoritmalara ayrılır. Aslında ince düşünürsek şu an bile vücudumuz, bulunduğumuz iklime göre değişir. Sizin beklediğiniz sabah uyandığımızda burnumuzda kafamızda horoz ibiği falan görmekse öyle bir evrim yok.

40 yıllık müslümanım böyle cihat görmedim. lanet olasıca zihnin yüzünden ateyislere destek olmak üzereyim.
Cihat veya başka bir şey değil bu, baştan sabit bir fikirle, ön yargılı bir şekilde fikirlerini öne sürüyor. Amacı farklı fikirler edinmek, araştırmak, öğrenmek, tartışmak değil, kendi fikrini dayatıp soru sormak. Ortalığı karıştırmak.

Celal Şengör'ün yıllar önce katıldığı Din, Bilim ve Darwin programındaki ilahiyat okuyanların sorduğu sorulara benziyor futbolcunun yaptığı; "Sayın Şengör, size bir sorum olacaktı; Dünya'nın yaratılışını tesadüf olarak mı açıklıyorsunuz?" baştan sabit fikirli, inandığı şey kesinmiş gibi karşı tarafa dayatıp cevap vermesini istiyor, futbolcunun yaptığı da aynen bu.

Geri