Biz Nasıl Müslümanız ?

Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
11873774_954169681341522_8398288171420779537_n.jpg

Sabahın altısıydı telefonum çaldı.
Arayan Jim.
Eski bir öğrencim nefes nefese;
- Bunu görmelisiniz Profesör..
Erken kaldırılmayı sevmiyorum..
+ Hey Jim,yaşım 79,ve emin ol çok şey gördüm..
- Hayır Bay Langdon..
Bunu görmelisiniz...
dedi.
Bu ısrarına dayanamayıp evden ayrıldım ve Jim'in Melbourne'deki kliniğine doğru yola koyuldum..
Saat 8 deki hastasını kesinlikle görmem gerektiğini söyledi..
Ben tecrübeme istinaden çok bir beklenti içinde değildim..
Saat 8 oldu,ve bir adam, kucağında,2,5 yaşlarında sarışın bir erkek çocuğuyla çıkageldi..
"tibial hemimelia.."
Yani her iki bacağı da doğuştan kasıklarından itibaren yok..
ismi Ted.
Ted yüzüme baktı,gülümsedi..
Sanki Tanrı yeryüzünde yeni bir Irmak yaratmış gibi bir heyecan sardı içimi..
Sonra gitti..
Birşey yapılmalıydı..
Jim,protez bacak için ölçü ve modeli belirledi ama Ailenin durumu ülke standartlarının altında olduğu için maliyeti asla karşılayamayacaktı..
Umutsuzduk..
Mutsuzduk..
2,5 yaşında bir çocuk,en tatlı adımlarını atacağı yaşlarda ve henüz yürümek nedir bilmiyor..
Arabamı sattım..
Jim'e söyledigimde çok şey demedi,gülümsedi o da küçük Ted gibi..
Zaten bir eşim yok,çocuğumda yok,alt tarafı bir araba..Neler oluyordu bilmiyordum,ama içimde değişik bir heyecan vardı..
Protezler yapıldı,
geldi..
Takıldı..
Ted'e sadece yürümek kalmıştı..
Ted yürüdü..
Yanıma geldi,yüzüme baktı,gülümsedi...
'büyükbaba' dedi..
Babası ağlıyordu.
Jim de..
Annesi de..
Sadece ben ve Ted ağlamıyorduk..
Yetiştirme yurdunda büyüyünce ağlamayı unutman gerekiyor..
79 yıl bekledim ağlamak için...
Ve ağladım..
Ve anladım..
İnsan olduğunu anlaman için,birinin gülümsemesine sebep olman gerekiyormuş..

Prof.Dr.Thomas Langdon

Bu etkileyici hikaye altında sormak istediğim bir soru var ..
Bizim kitabımızda Rabbimiz ; OKUYUN- DÜŞÜNÜN-BİR BİRİNİZE YARDIM EDİN- FAYDALI OLUN-İNFAKTA BULUNUN- YARDIMLAŞIN ve daha pek çok yararımıza olan şeyleri buyurmuşken asırlardır ümmet olarak biz ne yaptık ? İNSANLIĞA NE FAYDAMIZ OLDU ? Bugün gelinen noktada neden zelil ve hakir haldeyiz ..?

Bu arada kimse kusuruma bakmasın, öpüşmeli, sevişmeli, didişmeli, itişmeli bir konu açmadım .. Eşeklik yapıp bam telimize bir dokunayım istedim belki biraz düşünürüz, öz eleştir yaparız diye şimdiden affola ..

Gözlerim doldu okurken.
İnsanlara yardım etmeyi severim elimden geldiğince tabii. Okudugum dönemde KAÇUV'da (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) gönüllü olarak çalışıyordum. Ama bu hikayeyi okuyunca çok etkilendim ve düşündüm. Hiçbir şey yapmamışım. Bıraktıgım göreve devam etmem gerekiyor sanırım. Sağol abi.

İnsanlığın merhamet ve Vicdanın inançlar ile ilgisi oldugunu hiç düşünmedim.

Eğer öyle olsaydi dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan kötü olaylarda diğer ülkeler yardım etmezdi. İnsanlar acılara ortak olmazdı.
Toplumsal algı ve yaşam şartları insanda ki bir takım özellikleri besliyor ve büyütüyor.

Şayet bazı şeyler senin bunu yapmama engel oluyorsa dinin,milletin,ırkın vs işte o zaman vicdanını köreltmiş oluyorsun.

müslüman değilim ama okuduğum şey gözlerimin dolmasına yetti açıkcası bu arada ayıp ayıp konuları eğlence için açıo millet böle bir konu açman ölüyü bile diriltir açıkcası TEŞEKKÜRLER paylaştığın için konuyu

Biz ümmet olarak ne mi yaptık ya da yapıyoruz ? Birbirimizi yiyoruz mesela, bizden olmayanı aşağılıyoruz, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyoruz, bir yanlış gördüğümüzde düzeltmeyi bırakın müdahale bile etmiyoruz, cocuklarımıza kardeşlerimize aman sen karışma sen dokunma sana ne diyerek tepkisiz bir nesil yetiştiriyoruz,herhangi bir uzvu eksik olanlara acıyarak yahut aşağılayarak bakıyoruz,hep daha fazlasını istiyor hiçbir şey ile yetinmiyoruz, yardıma muhtaç insanları görmezden geliyoruz,hayvanlara işkence ediyoruz,onları dövüştürerek adına spor diyoruz...
Cümleye nokta koymadım ki bitti sanmayın.

Ha ama iyi yönlerimiz yok değil , mesela senede bir kez zekat verip nefsimizi köreltiyoruz, ramazanda fitre veriyoruz ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz ohh miss, yılda bir ay orucu öfleye püfleye tutuyoruz , namaz kılarken ne kadar hızlı olursak o kadar kar mesela.Yapacak çok işimiz var çünkü, ana baba hakkı falan hoşgörü vs bu konulara hiç girmiyorum bile.

Üstteki hikaye gibi yüzlerce hikaye var, bizim dinimizden bir haber olan insanların, ne kadar duyarlı olduğunu anlatan. Ama hangimiz ders alıyor?
Sanırım hiçbirimiz ya da pek azımız.

Avrupalılar neden kendi aralarında savaşmıyorlar ? Birbirilerini boğazlamıyorlar ? Neden medeniyetleri bu derece ileri ..? Neden bizden fersah fersah ilerideler ?
Sakın bu sorulara cevap olarak " çünkü İslam bizi yozlaştırdı " demeyiniz .. Bu söyleminizi her şekilde KARAHANLIYLA- SELÇUKLUYLA - OSMANLIYLA çürütürüm .. Ama İslamı biz yozlaştırdık ..
İşe önce ezbere yaşamakla başladık .. Sonra sorgulamayı unuttuk .. Unutturdular bize .. Dediler ki ; " BİZ NE DERSEK O DUR BİZİ DİNLEYİN YETER " ve biz bunları söyleyenlere itaat ettik .. ALLAH'a kul olmak yerine kula kulluğu tercih ettik .. Akşama eve bir ekmek götürebildiysek bunu NİMET saydık ve tevekkülü budalalıkla karıştırdık ..
Bizi " BU DÜNYA ONLARIN OLSUN AHİRET BİZİM NASILSA " sözleriyle kandırdılar .. Hiç düşünmedik ki bu dünyada çalışmadan öbür dünya da nasibimiz olmayacağını .. Zühdü marifet saydık, bilimi illet ..

Şimdi ne haldeyiz ? Başımızdakiler ne derse o haldeyiz ..
Sorsam bir çoğumuz besmelenin anlamını bile bilmeyiz .. Ama acayip Cumaya gideriz .. Dükkanımızın camına " Cumadayım geleceğim " YAZARIZ .. " YARIM SAATE GELECEĞİM " YAZMAYIZ .. İlla ki cumaya gittiğimizi komşu esnaf bilsin isteriz ama komşumuz aç mı tok mu bilmeyiz ..

Elin gavuru aşı icat eder, hücre nakli gerçekleştirir, kök hücre yapar, uzaya çıkar vs .. Biz ? Biz de tartışma programlarında Sultan Abdülaziz yurt dışı seyehatlerine çıktığında abdest suyunu yanında götürür müydü götür mezmiy di yi tartışırız ..

Velhasılı boğazımıza kadar ahmaklığa batmışız .. Daha da yazarım da şimdi çıkar sivri zekalının biri " sen ne biçim Müslümansın " diye sorar morar sinirlerim zıplamasın ..

her gün sorduğum soru? başkalarının yüzüne karşıs sorduğumda konuyu değiştirdikleri soru. günümüz insanı artık kerametsiz uçuyor. çok merak ediyorum sonumuz ne olacak.
konu hakkında da farklı bir şey dile getirmek istiyorum ülkemizde bu konularda çalışma gösteren grupların belli bir idelojileri olsa da yardım eli uzattıkları kişilerde inançlarının ne olduğu önemli olmuyor. o insanlar da bir avuçlar işte

bu prof istediği kadar iyilik yapsın bişey değişmez.
kelime i şehadet getirmedikten sonra cennete falan giremez.tomurcuk memeli hurilerin elinden üzüm müzüm yiyemez.cehenneme odun olur bunun gibi kafir pislikler

Cok güzel ve anlamli bir anekdot. Böylesi örnek teskil eden paylasimlarin dewamini bekliyorum kardesim. ;)

konuyu okumadım ama biz nasıl Müslümanız sorusunu görünce cevap vermeden geçemedim, Müslümanlığımız hiç bir halta yaramıyor, kınamıyorum Allah başa vermesin ama adam Cuma'ya gelmiş telefonla oynuyor vakit geçsin diye, arkamda iki adam bağıra bağıra sohbet ediyor vaaz esnasında, kimisi Camii yi ibadethane olarak değil kahvehane olarak görüyor, tamam adamla karşılaşırsın merhaba merhaba yaparsın ama düğün dernek torun torba ohooo... heleki tam Cuma çıkışında gördüm, tam böyle ruh halim iyi mutluyum, namazdan sonra eve gidip sevineceğim işler yapacaktım çıkışta bir küçük kız çocuğu Suriyee ekmek parasii diye dileniyordu, adamın birisi de o dilenen kıza şşştt kes sesini diye bağırdı, kendimi zor tuttum adama dalmamak için, moralim bozulmasın olay çıkmasın diye ama, sonra eve gidince ağladım niye bişi yapmadım diye.. haa Cuma ydı namaz niyazdan bahsettim ama pek kılamam, Cumadan Cumaya malesef.. Amaaa! Yanında çalışan işçinin hak ettiği maaşı vermeyen, vergiden mal kaçıran, ama Cumayı kaçırmayan cemaatinde tah **Spam/Adversiting**! Ben belki namaz kılamıyorum ama inşallah affeder, pekiya siz kul hakkına giriyorsunuz, bunu nasıl telafi ediceksiniz..?

Eksen abi, bu güzel paylaşımdan dolayı teşekkür ederiz.
Aklıma şu geldi ; Adam çocuk için arabasını satıyor feda ediyor,bizim millet araba için çocuk öldürüyor :(

Dinimiz o kadar dallandırıp budaklandırılmış ki, saf halinden uzaklaşmış ve böylece asıl meseleler arada kayboluyor..

Müslüman olmayanın hakkını çatır çatır ye ama sakın ekmeği keserek yeme

Her zaman iyilikten bahset ama çocuklarının başını okşama ki azmasınlar

Heykel puttur, ressam en büyük günahkar; sakın sanatla uğraşma

Uçmak kuşların işi; teknolojiden uzak dur vs..

Mehmet Okuyan Hoca'nın dediği gibi; ''Bana öğretilen şey başka insanların din algısı.''*

Enfal Suresi 22. Ayet:*Şüphesiz Allah katında canlıların en kötüsü, düşünmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.

Okumak .. Fark edeceğiz o zaman nedir aslında yaşamak ..

Geri