Biyolojik Savaş

Konu sahibi son olarak 22 gün önce görüldü
Bill Gates: 10 milyonu aşkın insanı savaş değil virüs öldürür

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates’in 2015 yılında ABD’li medya organizasyonu TED’in düzenlediği konferanstaki konuşması tekrar gündeme geldi. Batı Afrika’yı saran ve 11 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınıyla ilgili konuşan Gates “Önümüzdeki 10 yıl içinde herhangi bir şey 10 milyondan fazla kişiyi öldürürse, bu muhtemelen bir savaştan çok, yüksek derecede bulaşıcı bir virüs olacak. Salgın hastalıkları durdurmak için çok az yatırım yaptık ve bir sonraki salgın için hazır değiliz” ifadelerini kullanmıştı. Gates, o konuşmasında batılı hükümetlere pandemiyi askeri tehdit gibi görmeleri ve askeri tatbikatlara benzer bir şekilde olası salgınlara karşı ‘tatbikat’ düzenlemeleri gerektiğini vurgulamıştı. İşte Gates’in 5 yıl önceki konuşmasından dikkat çeken bölümler:

* “Bulaşıcı hastalığa yakalandığı halde kendini iyi hisseden, uçağa binmiş ya da markete gitmiş birinden virüs kapabilirsiniz.”

* “Virüsün kaynağı doğal bir salgın da olabilir biyoterörizm de.”

* “Yoksul ülkelerde güçlü bir sağlık sistemi kurulmasına ihtiyacımız var.”

* “Simülasyonlar gerekiyor. Savaş oyunları değil bakteri oyunları.”

Yeni çağın yeni savaşları...
Buna hazır bir alt yapımız var mı? Sanmıyorum ama görüldüğü kadarıyla Avrupalılar bile buna pek hazırlıklı değilmiş. Bu virüs neticesinde yeni dünya düzeninin kurulacağı da aşikar.

Alt yapı mı dedin? Henüz mahallede ki kanalizasyon dan çıkan bok lar kontrol altında değil, hangi alt yapı acaba.
Yaşadığımız ülkenin üçüncü sınıf bir ülke olduğunun idrakine varalım lütfen.

Yüksek sağlık enstitüsüsü başkanı ISS Konseyi Başkanı Franco Locatelli de yeni tip Corona virüse ilişkin "biyolojik savaş" iddialarını reddederek, "SarsCov2 virüsünün laboratuvarda üretilmediğine dair açık göstergelerimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Konuyu bilmeden A Haber mantığıyla konuyu açmak komik
Bill Gates gibi harika birisine kendince ithamda bulunman daha da komik.

Biyolojik savaştan kasıt genetiği ile oynanmış askerler ve canlılardır. Hiç bir ülke diğerine virüs yollamaz, çünkü virüsü kontrol edemezsin ve kimse kontrol edemediği bir silahı kullanmaz. Corona virüsü şuan ki öngörülere göre en ağır geçirecek ülke ABD. Yani bu adamlar kendilerine mi virüs yaymış. Lütfen biraz mantık.

Resident Evil izledikten sonra gelip böyle konular açmayın.

Yıllardır var olan bir virüs ki bir çok türleride varmış. Covid için diyorum mutasyona uğrayıp bazı durum ve kişilerde ölümcül olarak yeniden ortaya çıkmış. Ayrıca kedi ve köpeklerde de bu virüsün diğer türleri mevcutmuş. Yani varolan bir virüsün üzerlerinde deney yapılarak biyolojik silah olarak kullanılması pek olası değil . Biz bile zamanla büyüyüp gelişiyoruz. Virüste hayvandan hayvana , hayvandan insana , iç ve dış etkene göre değişip daha zararlı bir tür olarak yayılabilir.

Edit: Ne çok yazım yanlışı yapmışım.Türkçe nasıl katledilir tipik örneğiyim!
Aynı anda 85 iş birden yapmanın sonuçları.

Son düzenleme:
Konuyu bilmeden A Haber mantığıyla konuyu açmak komik

Biyolojik savaştan kasıt genetiği ile oynanmış askerler ve canlılardır. Hiç bir ülke diğerine virüs yollamaz, çünkü virüsü kontrol edemezsin ve kimse kontrol edemediği bir silahı kullanmaz. Corona virüsü şuan ki öngörülere göre en ağır geçirecek ülke ABD. Yani bu adamlar kendilerine mi virüs yaymış. Lütfen biraz mantık.

Resident Evil izledikten sonra gelip böyle konular açmayın.

Arkadaşım buradan izleyebilirsin.

Onların virüsü varsa bizimde Allah’ımız var

Arkadaşım buradan izleyebilirsin.

Adam bir öngörüne bulunuyor.
Simpsonlarda Trump'ı başkan olacağını iddia etmişti. Ne yani ABD başkanını Simpsonlar mı seçiyor?

Rica ediyorum youtubede "Nasa'nın gizli belgelerini açıklıyoruz" gibi videolardan öğrenip burada pazarlamaya çalışmayın.

Adam bir öngörüne bulunuyor.
Simpsonlarda Trump'ı başkan olacağını iddia etmişti. Ne yani ABD başkanını Simpsonlar mı seçiyor?

Rica ediyorum youtubede "Nasa'nın gizli belgelerini açıklıyoruz" gibi videolardan öğrenip burada pazarlamaya çalışmayın.
Bill Gates 'in böyle bir konuşma yapmış olduğuna inanmadığınız için videosunu attım. Bu defa olayı başka yöne çekiyorsunuz. Tartışma üslubunuzu oldum olası pek tasvip etmediğim için sizinle ikili tartışmaya girmeyi istemem. Size iyi pazarlar..

Bill Gates 'in böyle bir konuşma yapmış olduğuna inanmadığınız için videosunu attım. Bu defa olayı başka yöne çekiyorsunuz. Tartışma üslubunuzu oldum olası pek tasvip etmediğim için sizinle ikili tartışmaya girmeyi istemem. Size iyi pazarlar..

Okuduğunu anlamakta güçlük çekiyorsun.
Ben Bill Gates böyle bir konuşma yapmamıştır demedim. Ben böylesine yardımsever ve iyi bir adama biyolojik savaş kısmında ithamda bulunmanıza komik dedim.

Görüyorum ki; anlamadıkların üzerinden yorum yapman, pardon yorum yapmaya çalışman daha komikmiş.

Amerika'nın sadık uşakları her durumda amerika'yı savunuyor.

Trump gibi ne yapacağı öngörülemez adamı bile savunacak kadar zavallı insanlar. (Nasıl lafı oturtdum ama! Kudurun)

Zamanında Obama'nın icadı diye Obama Care sağlık çözümünü iptal edem Trump bey, bu sefer fakirlerin virüs testlerini finanse edebilmek için derince devletin kasasına uzanmak zorunda kaldı. Müthiş bir altyapıları varmış. (Müsadenizle biraz güleyim şu Amerika hayranlığınıza Hahaha!)

Bu adamın gerçekten böyle bir şey yapmış olacağı olasılığını da yok sayamam doğrusu.

İsmail89 nickli beyi dinledikten sonra modum ;

Konudaki içeriğe göre yorumlarsak geleceğe yönelik tahminlerde bulunan çok kişi, film, kitap vardır. Özellikle film sektörü geleceğin teknolojisini insanlara gösteriyor. Devletlerin bu tip virüslere veya herhangi bir uzaylı istilasına hazırlığı yok veya azmış, gördük.
Bilkent Üniversitesinden Biyolojik Savaş üzerine bir metin var:

Günümüzde yaşadığımız tip virüslerin biyolojik savaş olarak kullanılacağını sanmıyorum. Bu tip hastalıklar geçmişte vardı, gelecekte de olacak.
İlle de bir "biyolojik savaş" aranıyorsa tohumlara bakılmalı.
Bu haber tohumların önemini fazlasıyla gösteriyor:

Ülkemiz bu konuda şanslı bir toprağa sahip. Dünya'da insanın üretime geçtiği ilk yerlerden biriyiz: Bereketli Hilal
Ama bunu kullanmazsak, GDO'lu tohumlar alırsak maalesef bu savaşta yeniliriz.

Geçen günlerde Denizli Üniversitesi'nde ironik bir olay oldu hatta. Yerli tohum alanına rektör araçla girdi de 2 profesör aracın önüne yatmış.

Biyolojik savaştan kasıt genetiği ile oynanmış askerler ve canlılardır.

Bu tip askerlerle ilgili bir yapıt önereyim: Lewis Perdue'nin Kusursuz Katil romanı.
Duygusuz, psikolojisi bozulmayan savaş makinesi olan askerden bahsediyor.
Birine vermiştim bu kitabı da geri alamadım. Aklıma geldi şimdi üzüldüm :(

Hollywood filmlerinin bir kısmı insanları Amerika'nın operasyonlarına piskolojik olarak hazırlar. Bu hazırlama kendi halkına yönelik. İnsanlara olasılığı kabullendiriyorlar. Meselâ Körfez savaşı öncesinde en sevilen Hollywood filmleri arasında en akılda kalnı hangisi? tabii ki "Rambo". Her askeri operasyonun bir kaç sene öncesi savaş filmleri birden moda olur.

Bilojik, Kimyasal ve Nükleer silahların tek amacı, kitlesel imha. Corona bunu çok güzel yapıyor. Hazırlık olarak ta Amerika, Meksika sınırına duvar örmüştü. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Virüs uçak ile geri geldi.

Şahsen Amerika'nın böyle bir şey yapabileceği ihtimalini düşünüyorum. Resmi Bütçesinden Terörü desteklemek için kaynak ayıran bir ülke'den her şey beklenebilir. Mesela PKK/PYD için 2019 için (öyle aklımda kaldı) 500 Milyon Dolar ayırmışlardı ve Kongre de buna onay vermişti.

Bilim insanları yaptıkları incelemede, virüse insan müdahalesi olmadığını ifade etmişlerdi fakat ABD'li avukatlar Çin'e dava açmışlar.

Tüm dünya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ederken, bir grup ABD’li avukat salgının başladığı ülke olan Çin’e tazminat davası açtı.

Avukatlar, Çinli yetkilileri terörizme maddi destek sağlama, ABD vatandaşlarının zarar görmesine ve ölümüne yol açmak için komplo kurmak, ihmal, ölüme neden olmak ve saldırı ile suçluyor.

Virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden yayıldığını iddia eden avukatlar, Çin'i biyolojik silah üreterek koronavirüs salgınını yaymakla suçladı. ABD’li grup, ayrıca koronavirüs hakkında konuşan ve uluslararası alanda tehlikeye dikkat çeken Çinli doktorların susturulduğunu öne sürdü.

ABD’li avukatlardan Çin’e 20 trilyon dolarlık dava: Kovid-19'un Vuhan'da üretildiği iddia edildi

bill gates reis hayatı boyunca 50 milyar dolar bağış yapmış biri herzaman saygım var kendisine halada 120 milyar dolar serveti bulunuyor masallah

Geri