Bitcoin'in karşılığı olmadığı gerçeği

Konu sahibi son olarak 1016 gün önce görüldü
Üretilen parayı temellendiremediğim, karşılığını kafamda oturtamadığım ödeme sistemi. Lidyalılar parayı bulduğunda onun bir karşılığı vardı. Ya bunun?

Başkasının fikirlerini kendi fikirleri gibi empoze edip millete "bak ben sözlük yazıyorum ehi :))" demenin karşılığı neyse; bitcoinin karşılığı da tam olarak odur.

Öf.

Başkasının fikirlerini kendi fikirleri gibi empoze edip millete "bak ben sözlük yazıyorum ehi :))" demenin karşılığı neyse; bitcoinin karşılığı da tam olarak odur.

Öf.

Aslında yine konuya bir karşılık değil; sadece cümle sahillerinde yapılan bir kaçamak. Ben altına imza atmadığım hiçbir paylaşımı sırtıma yüklemem müsterih ol. Sen biraz pencere aç odada, beyinciğe oksijen gelsin pöf.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gayet.

Ancak; foruma günde ortalama 20 mesaj kasan tipin, günde ortalama 2 mesaj atan tipe "git biraz hava al beyinciğin oskijen hehe pardon oksijene hehe nasi ama eheh" demesi de ayrı bir pişkinliktir.

Gayet.

Ancak; foruma günde ortalama 20 mesaj kasan tipin, günde ortalama 2 mesaj atan tipe "git biraz hava al beyinciğin oskijen hehe pardon oksijene hehe nasi ama eheh" demesi de ayrı bir pişkinliktir.

Gayet. (Bu da bir alıntı oldu tabi şimdi)

..ve hayret bu ne ironi bir durum değil mi? Mantıklı bir düşünceniz yoksa halen başlık altında, susmayı tercih edebilirsiniz. Ya da devam edin; en azından mesaj sayınız artar.

Cips te olur mu?

Yüzünüze tükürseler yağmur yağıyor dersiniz.
Bir de manipülatif davranıp "fikriniz yoksa susmayı tercih edebilirsiniz:)))" yazmış. Ulan kafanda bir argüman yok, gidip milletin yazdığını burada sen yazmış gibi paylaşıyorsun, bir de utanmadan daha çemkiriyorsun.

Yüzünüze tükürseler yağmur yağıyor dersiniz.
Bir de manipülatif davranıp "fikriniz yoksa susmayı tercih edebilirsiniz:)))" yazmış. Ulan kafanda bir argüman yok, gidip milletin yazdığını burada sen yazmış gibi paylaşıyorsun, bir de utanmadan daha çemkiriyorsun.

Aslında komik olan, başlık altında konuyla ilgili mantıklı bir düşünce belirtmek yerine, kaynağın 'ç'alıntı olduğunu ama başlık sahibinin bunu kendi yazmış gibi millete lanse ettiğini savunma çabaları kolay geliyorsa ben bunu yetersiz oksijen alan beyine yorarım. Başkası başka bir şeye yorabilir. Az ve öz paylaşım yapıyorum ayakları ile burada oynadığın tribünlere fiyaka kasmak da trajikomik bir durum gerçekten. Sana bu kadar uzun yazarak ben de komik duruma düştüm orası da ayrı bir mevzu.

Devam edersen, sağlam kafa atmak için kepi çevircem :)

10 dakika sonra gelen cümle. Her şey ortada.

İyi geceler, ben kaçtım :)

Yasa dışı faaliyetlerde çok fazla kullanıldığı biliniyor fakat ne yazık ki takibi de yapılmıyor.
Dark Web ve Deep Web'de yaygın kullanımı rahatsız edici boyutlara ulaştığı halde, hiçbir şekilde müdahale edilmiyor olması oldukça ürkütücü.

• Beğen
Tepkiler: 0
Paranın geleceğidir.
Şu an oldukça ham bir pazar olduğunu düşünmekle beraber, her şeyin dijitalleştiği bir dünyada paranın geri kalması zaten beklenemezdi.
Yanılmıyorsam corona ve pandemi yüzünden büyük sekteye uğradı ama bu konudaki fikrim değişmedi

Aranan somut bir karşılık ise şuan hesaplar arasında gezen günlük hayatta kullandığımız paranında büyük bir kısmının somut karşılığı yok.

Ben bu bitcion dijital para muhabbetini ergenler arası neredeyse bir efsaneye dönüşen "deep web" mevzusunda duymuştum. Tabi o zamanlar bu kadar popüler değildi.
Bilmem uyuşturucu alımında, kiralık katil tutulduğunda, hackerlerle iş yapildiğinda bu parayla alışveriş yapıyorlarmışta falan filan...

Tabi o yaşlarda internet cafe de 1 TL'lik masa açtırdığımdan dolayı, yatırım yapma fikri hiç oluşmuyordu aklımda.

Bitcion milyarderi olacakken, kıyısından dönmüş bir ben çizebilir miyiz oraya?

Yıllar önce deepweb'ten alışveriş yaparken 2 tane almıştım.

Geçen sene araba aldım onunla sağ olsun.

Hala da düzenli olarak kullandığım para birimidir, maaşımı BTC olarak alıyorum.

@Remus sarsana oradan 1-2 tane demek isterdim.. bugün 1 bitcoin 62 bin küsür lira ediyor..

neyse konuya gelecek olursak günümüzdeki paranında somut bir karşılığı yok altına dayalı para sistemi kambiyo olayı 2. dünya savaşından sonra kalkıp bretton woods sistemine geçilmişti onda da altının ons değeri sabitlenerek dolara endekslenmişti.. şu an kendi yerel para birimlerine sahip olan bütün ülkeler ekonomik olarak çöktüklerinde ya da sıkıştıklarında merkez bankalarından pekala para basabiliyorlar çatır çutur.. ayrıca bankalarda biriktirdiğiniz paralarında reel bir karşılığı yok hepsi sayılardan ibaret.. geleceğin para birimi dijitalleşen dünyada bitcoin ve türevleri dijital paralar olacak orası kesin lakin bence su ve buğday gibi bir takım temel ihtiyaçlarının paradan ya da dijital paralardan daha da değerli olacağı günlerde pek uzak değil..

• Beğen
Tepkiler: 0
Farklı ekonomik argümanlara göre gelişen, basit mantıkla takasta kullanılabilen, karşı tarafın talebinize karşılık kabul edeceği herhangi bir şeye para gözüyle bakabilirsiniz.

Para karşılığı sunulan mal veya emek de bir çeşit paradır aslında. Ömrünüzden 3 saat verirsiniz ve bunun karşılığında kabul ettiğiniz tutarı alırsınız. BTC için geleceğin parası demek mümkün değil çünkü halihazırda var olan ülkelerin para birimleri dijitalleşebiliyor ve anonim olma dışında coinlerin özelliklerine sahip olabiliyor.

Güven vermeyen coinlerin varlığı bir gerçek. Arkasında herhangi bir devlet veya güçlü şirket desteği olmayan coinlerin işi, fişi çekilene kadardır.

Kısacası yasa dışı faaliyet ve ödemelerde varlığını sürdürecek olsa da büyük beklentiler içine girilmemesi gerektiği düşüncesindeyim.

Sanal para. Adı üzerinde. Siz para sanıyorsunuz ama değil. Yarın biri çıkar "mal mısınız aga, öyle madencilik mi olur" der sap gibi kalırsınız.

Ha kumar olarak oynayabilirsin.
"Alayım on bin liralık, neye vermiyoruz ki" der unutursun. On sene sonra bir bakmışsın Ortadoğuda bir diktatörlük satın alacak paran olmuş. En kötü ihtimalle yatırdığını kaybedersin.

Bu arada ekşi sözlükte bir başlığın buraya taşınmasında hiç bir sakınca görmüyorum. Burç başlıkları açarken kendiniz mi bakiyorsunuz yildiznameye sanki. Peh..

Geri