Bitcoin

Konu sahibi son olarak 3237 gün önce görüldü
Kara para. Bu parayla çok rahat bir şekilde kiralık katil tutabilir ve yakalanmazsınız.

Bitcoin bir coin sistemidir her şeyden önce. Ve bu coin sistemi sektöründe de yalnız değildir. Bunun sebebi ise, Blockchain dediğimiz yeni bir algoritma sisteminin oluşmasından dolayıdır. Yani bitcoin ve diğer tüm coin sistemleri blockchain sayesinde varlar.

Günümüz algoritma sistemlerinde, tek bir kaynaktan dağıtım mevcut. Örneğin internet servis sağlayıcıları, tek bir kaynaktan ya da diğer bir deyişle tek bir merkezden kullanıcılarına hizmet sağlamaktadır. Aynı şekilde, bankalar da tek bir «ana» merkezden tüketicilerine hizmet sağlamaktadır. Hâl böyle olunca, bu sistemin birden fazla açığı ve eksiği bulunuyor. Örneğin, günümüz sisteminde bir internet kullanıcısı; servis sağlayıcısının ona yasak koyduğu şeyi aşamayabiliyor. Tek bir merkezden yönetildiği için, yönetim başında kim var ise; diğer kullanıcılar o yöneticinin kendilerine yaptırım uyguladığı şeylere uymak zorunda. Bu büyük bir eksik. başka bir eksik ise sistemin yeteri kadar şeffaf olmaması. Kimin neler yaptığını sadece ve sadece yönetimin bilmesi. Bu kabûl edilebilir bir şey değil. Günümüz sistemindeki açık ise, eğer merkez bir şekilde yönetim dışından birinin eline geçerse, o sistemi kullanan herkes tehlikede demektir. Bu da tüketicilerin istemeyeceği şey, aynı şekilde üreticilerinde.

Bu ve daha fazla sayamadığım sebeplerden ötürü günümüz sistemi uygun bir «mutlak» sistem değil. Bunu gören birisi ya da birileri, alternatif bir sistem düşünüyorlar ve bunun hakkında makale yazıp; uygulamaya başlıyorlar. sistemin adı ise Blockchain.

Nedir blockchain? Serbest çeviri olarak blok ve zincir kelimelerinden oluştuğunu görürsek, Blok Zinciri. Aslında bunu anlamamız bile, sistemi anlamamız için yeterli. Blockchain sistemi diyor ki, merkezden dağıtım olmasın, herkes dağıtıcı görevinde olsun. Herkes, herkesin bilgisini görebilsin; ama gerekli yetki verilmediği sürece düzenleyemesin. Olabildiğince şeffaf olsun. Ve daha bir sürü şey.

Peki bu sistem nasıl oluşuyor? Çok basit. sizin bir bilginiz var, siz bu bilgiyi bir blok üzerine yazıyorsunuz. Daha sonra bu blok, miner dediğimiz kişiler ya da robotlar tarafından uygun blok zincirlerine ekleniyor. Ve bilginiz tüm kullanıcıların bilgisayarına ya da kullandıkları sisteme gidiyor, onay gördüğünde sisteme geçmiş oluyor. Daha sonra siz bilginizi istediğiniz gibi uygun blok zincirine bakıp alabiliyorsunuz. Özetle bu kadar.

Bitcoin ise Blockchain algoritmasının mantığıyla ortaya çıkmış bir coin sistemidir. Bu tür sistemlerin ayakta durabilmesini sağlayan kullanıcılarıdır. Eğer bir gün, başka bir coin sistemi kurulur, ki zaten her zaman kuruluyor ve kurulmaya devam ediliyor, Bitcoin kullanıcılarının %95'i o coin sistemine geçerse, Bitcoin düşer, o coin sistemi Bitcoin'in tahtına oturur.

Bitcoin kazanabilmek günümüzde zor. neden? Çünkü belirli bir kapasitesi var ve değeri alabildiğine yüksek. Mining ile Bitcoin kazanmak neredeyse imkânsız. En azından 1 lira kazanabilmek için bitcoin mining sisteminden, elinizde süper-güçlü işlemcili minör bilgisayarlar olduğunu ve bunlardan da bir oda dolusu olduğunu var sayarsak, 3 ya da 4 ayı bulacaktır.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Bugün var, yarın yok. İlle de bu coin sistemine merakınız var ise, yeni çıkanları kovalamanız gerekiyor.

Hakkında ileri okuma yapmak isteyenler için de dolu kaynak mevcut. kısa bir Scholar araştırması ile bulunabilir.

Tam 1 sene önce 2500 TL olan 1 Bitcoin Şuan 30.000 TL. Geçen sene yatırım yapmayı düşünüyordum güvenememiştim yapsaydım şimdi paraya para değil başka isim koyacaktım :/

Habertürk ün haberi;
1700703_323557966e6a1f07b62422c2c2657bbd.jpg

Biz yatırım yapsak batardık kesin

1 bitcoin 7300 dolar

olsa olsa kara para aklamanın bedelidir

Mustahtemlerin bile muhabbet konusu olduğuna göre uzak durmak gerekebilir. Düz adam olduğum için ATM den para çekip, cepbank'dan su faturası yatırmak dışında bir numaram yok nette. O nedenle cex.io hesabı açıp iota'dan ripple'a arbitraj yapmak falan benim için imkansız.

Tanım: ya tarihi yeniden yazacak olan, yada tarihin yazdığı en büyük dolandırıcılık örneği olacak sanal para birimlerinin en bilineni.

ne olduğunu merak edip hiç araştırmamıştım, forumlar bir yaraya daha derman oldu. teşekkürler forumlar.

Bizim bir abimizin telif hakkını aldığı isim (ürün).

2014 yılında beni dinlemeyenler hariç
Bugatti Veyron alacak kadar zengin olduğumu henüz kimse bilmiyor.

saklamak için
en güvenlisi donamım cüzdanlarmış

Accık param vardı yatırayım dedim, düşmeye başladı. Emc2 var ona yatırıcam

Geri