Bit

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Köyde kümese girip tavuklar ile oynarken bitlenmeyen yoktur heralde Sjsjssj

Köy demişken, bir köylünün otuna ve b.kuna dokunmayacaksın; cinayet sebebidir. Çünkü o otla hayvanlar besliyor, hayvanların b.kuyla ( tezekle ) evini, ahırını yeniliyor; kışın ısınıyor.
He bir de tavuğuna dokunamazsınız. Bu genel anlamda değil tabii, yaşadığım tecrübenden kaynaklı bir çıkarım. Küçükken köye gittiğimizde bahçede o kadar tavuk olurdu birine bile dokunulmazdı ( özel günler haricinde.)
O tavuklar bahçede gezerler, tozarlar yumurtlarlar vs vs ama normal bir günde asla kesilmezler. Ancak tavuğun eceli gelecek, sahibi son nefesini vermeden yakaladı, yakaladı aksi halde murdar olur.

• Üzgün
Tepkiler: ne
Anneannemin tavuklarına dokunuyordum he bide horozu vardı beni kovalayan Sjssjsj

Köyde olur mutlaka. Ben tek tek tüm öğrencilerimi kontrol ederdim. Sirke başlangıcı varsa mutlaka özel şampuan ve tarak kullanılmalı. Temiz/kirli saç ayrımı yoktur pek ama saçı temiz tutmak gerek tabii.

Aklıma bir Cumartesi aktivitesi olarak öğretmen arkadaşlarla birbirimizin saçlarına baktığımız akşamlar geldi.

Dağıtımda usta birliğine Kıbrısa gittim, ilk geceden itibaren umarsızca kaşınırken sebebine anlam verememiştim ta ki kıdemli askerlerin ranza üzerinde bit yarışı yaptıklarını görene kadar. Meğer Rumların zamanında domuz ahırı olarak kullanılıyormuş kaldığımız koğuş. Bir kaç ay sonra kaşıntıdan her iki bacağımda hunharca kaşınmaktan ötürü kanlanma oluşmaya başlamıştı. Allahtan bir süre sonra başka bir birliğe gönderdiler de kurtuldum o zulümden.

İlkokul aşkım vardı ve onda bit çıkmıştı, ulan beni kızdan soğuttular o dönem, kızın adı bitli Sonay'a çıkmıştı.
Ah Sonay Şeker seni hiç unutmam :)
Bizim dönemde öğrencilik askerlik gibiydi, şimdi makyajlı, kıllı papaz gibi okula gidiyorlar.
Ulan lise birinci sınıfta kızın birisi kaşını almış diye nasıl fırça atmıştı evde kalmış müzik öğretmeni..
Benim kafaya bit düşünce sıfıra vurmuştuk, şimdiki çocuklar sirke, bit sorunu hiç yaşamıyor ya.

Biz de bitlenenin sacını kesiyorlardı.. bit değil de beni o daha cok korkutuyordu.........

Ya Hollandalı bir akrabamızın bile kafasına bit düşmüştü kız ozaman 18 yaşında afet onlarla köyde eğleniyoruz o da girmişti kümese kızın saçları altın sarısı Bi baktı annesi siyah bir ordu geziyor kızın saçında tam soğumalık Sjjsjs

Bit macerası çok bende Sjsjsj

Geri