Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya, Filistin Devleti’ni resmen tanıdı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya, Filistin Devleti’ni resmen tanıdı

ortada devlet kalmadıktan sonra da tanıması peki...

Biz dua edelim RTE'nin aklına Filistin dışında da Filistin kurulabilir fikrini sokmuyorlar. Az gaz verseler Konya, Niğde, Isparta, buraları Filistin ilân ediyorum diyebilir. Bangladeş'ten, Burma'dan, Somali'den falan mülteci toplayıp onlardan da Filistinli falan yapar.

Bu çıkışın bu tanıma olaylarından bağımsız olmadığını düşünüyorum. Bunun ekonomi politiği nereye dayanıyor merak ediyorum cidden. Güzel bir makale olsa da okusak;

Bu çıkışın bu tanıma olaylarından bağımsız olmadığını düşünüyorum. Bunun ekonomi politiği nereye dayanıyor merak ediyorum cidden. Güzel bir makale olsa da okusak;

Bir kez daha yenebilecek güç mü? 6 gün savaşlarında tek bir uçak kaldıramadan yüzlerce uçak kaybettiler, hallaç pamuğuna döndü bütün Arap ülkeleri. Anlamıyorum ben bunları

Bir kez daha yenebilecek güç mü? 6 gün savaşlarında tek bir uçak kaldıramadan yüzlerce uçak kaybettiler, hallaç pamuğuna döndü bütün Arap ülkeleri. Anlamıyorum ben bunları
Belki de kendi ülkesindeki tabanına seslenmek için böyle bir çıkış yaptı. Bilemiyorum. Ama boş yapıyor, orası doğru. İşin askeri boyutu bir yana siyasi açıdan baktığımızda; bugün Filistin’e yardım götürmek istersen ve bunu Mısır sınırından yapayım dersen ilk önce seni Mısır’lı güvenlik güçleri jopluyor mesela. Öyle de ikiyüzlü bir herif. Ama işin bu kısmı ile çok ilgilenmiyorum açıkçası. Bugün tanıyan 3 ülke dışında birçok ülke daha tanıyacağını açıklamıştı. Ne oldu da bunlar birden Filistinlilerin sesini duydu onu merak ediyorum. Hayır yani adamlar 50 yıldan fazladır ölüyor. İsrail saldırıyor ve Filistinliler ölüyor diye birden hassasiyetleri oluştuğuna inanmıyorum. Kaldı ki bu ülkelerin bir çoğu geçmişten beri müttefikleri. Muhakkak ekonomik bir gerekçesi vardır. Ona dair bir şeylere denk gelirsem paylaşacağım.

Geri