Biriyle yüzüne bakmadan konuşmak

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
utangaç insanların bolca yaptığı hareket.

Duvara konuşmak gibidir -en azından benim için.-
Etkili bir iletişim için göz teması şarttır.
Bu durumun daha kötü evresi güneş gözlüklü biriyle konuşmaya çalışmaktır. :T:

Ya ben genelde cok oyle yaparim ozellikle erkeklerle
Suratlarina bakamiyorum .d

Utançlıktan dolayı olağan bir durumdur. Karşı cinsle konuşurken ara ara olur bendede

Göz teması önemlidir.Gözlerime bakmıyorsa konuşurken,konuşmayı yarıda keserim.
İnsan yemiyoruz,utangaç olunabilir doğaldır fakat karşındaki insan utangaç olduğunu düşünmekten ziyade gözlerini kaçırdığın zaman samimi olduğuna inanmaz.

not:biriyle yüzüne bakmadan konuşmak denmiş ben olayı direkt göz temasına bağlamışım :T: ama aynı şey yani ha göz ha burun ha surat :p

dekolte giymişse karşımdaki başıma geliyor :/

Maalesef benim de sık sık yaptığım bi hareket. Bakamıyorum insanların gözlerinin içine ya :d sonra adım "sen yalan mı söylüyorsun da bakamıyorsun gözlerime" ye çıkıyor ama napayım elimde olmuyor çoğu zaman :D

Hiç utanmam arlanmam yok direk bakarım.

Genelde biriyle konuşurken göz teması kurarım aanlatmak istediğimi daha iyi anlayacağını ve anlattığını daha doğru anlayacağımı düşünürüm.
Ama uzun ve hiç kaçırmadan göz teması kuramam.

Ben Pek Bakmam Bana Bakilmasinida sevmem
Yani Oyle Dik Dik Bakiyorlar Konusurken La utan Biraz Kafani Cevir Felan. Yuzumdeki Leke sivilce Onlarami Bakiyorsun Ne :kiki:

Otizmli insanlarda sIkca rastlanan bir durum. Yuze bakip goz temasi kurmazlar ya da cok nadirdir.

önceden çok yapardım ama aştım şimdi yüzümü başka tarafa dahi çevirmiyorum

İnsan ilişkilerinde en önemli husus göz teması. Bırak bakmamayı karşımdaki insan benle konuşurken güneş gözlüğü takamaz.

bakılacak daha güzel yerleri varsa .p

Ben de sinirlenmediğim sürece ve konuşmalar masum değilken yüzlere bakmadan konuşurum. Ama yüze bakarak konuşmayı samimiyete bağlayanlar da dahil olmak üzere, o yüzlerine bakmadan konuştuklarımın bu bakmamadan aldığı cesaret ve kendine güvenleri, ben gözlerine bakınca nereye kayboluyor? Bu muydu samimiyet? Bu muydu cesaret?

bazıları da umursamadıklarından öyle davranır:icon_yillarcaezildi bu suratı sevdim

Bazen utangaçlıktan ziyade yapıldığı durumlar oluyor, hiç hoş değil.

Geri