Birinin hatasını gördüğünde ona yardım etmek mi istersin, yoksa içten içe "hak etti" mi dersin?

Konu sahibi son olarak 89 gün önce görüldü
Birinin hatasını gördüğünde ona yardım etmek mi istersin, yoksa içten içe "hak etti" mi dersin?

Dün birini öyle bir tokatladim ki hala ağlıyor ara ara öyle yazmış :dd

Salağa yatmak kötü bişey adaletsizlik varsa konuşacaksin susmayacaksin hatalar olabilir ama ben safim ayagina yatarsan aglarsin

Her hatadan bir ders çıkarılır belki de o hatayı yapmalı ileride daha büyük bir hatayı önler falan

Bu saatten sonra karismam kimseye

Yardim edince bize hata yapilmaya baslaniyo

Bir kaç kişi hariç karışmam..
hakettide demem
Ay ne fenasınız sjxnsn

direk aşşağılarım...... hiç bi yerimde olmaz.....
yapmasaymış hata mata....
sokakta düşse de hunharca gülerim sevgilim de olsa farketmez...

Ne kör bir merhamet ne de rahatlatıcı bir “hak etti” duygusu. İkisi de değil.

İnsan yaptığı tercihlerle vardır ve bu tercihlerinin sonuçlarıyla da e bir zahmet yüzleşmelidir.

“Bu hatayı yaptın ve bunun sonuçları var; ama bu sonuçlarla yüzleşirken yalnız değilsin” minvalinde yaklaşırım ben genellikle. Ama bunu da böyle karşıdakine bir ahlaki üstünlük hissederek yapmam. Ama her eylem bir sonuç doğurur, eylemin öznesi de o sonuç ile yüzleşmek zorundadır benim nazarımda.

Herkes seçimlerinden sorumludur ve arkasında duramayacağı hiçbir eylemde bulunmaması gerekir. Hatalı seçimlerinin de sorumluluğunu almak zorundadır.

Çok yakınlarım hariç kimseye karışmam. Koca koca insanlar. Fikrimi söyleyip elinden tutmaya çalıştığım insan da nihayetinde kendi tercihini yapar. Herkes seçimlerinin ve hatalarının sonuçlarını yaşıyor. Kimseye de hak etti demem. Hatta üzülürüm ki bu en berbat yönlerimden biridir. Ama siz böyle olmayın jdjd Herkesin sizin kadar aklı var ve kimseye de akıl danışmadıkça akıl vermemek gerekir.

Herkes zaten akil verecegine kendi aklini kullansa bu durumlarda olmayiz. Insanlar kendini gormez sadece karsiyi gorur. Kendini gormeyince de kusursuz sanir. Bu en buyuk hata zaten.

Bazen cok duyarsizim uzaktan izlerim, kiyamadigim biriyse yardim da ederim.. ama hak etti demem heralde, belki kisiye göre degisebilir fikrim ama genelde demem.

Hak etti demem, yardım konusunda bilemiyorum karşımdaki kişiye göre değişir

bu konuda arsızım, yardım ederim. tanıyıp tanımamak önemli değil
tabi tanıdık, geçmişte de hayatımı etkileyecek kadar bir hata yapmamıssa bi düşünürüm.

Adsız.png

Böyle dosta lanet olsun...

Bendenizde mantık yoktur. Yardım ederim.

Geri