Birinin doğum gününü hatırlamamak onu değersiz mi kılar ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Unuturuz ve sitemler duyarız ama bunu hatirlamadik diye ona değer vermiyor muyuz ? Ne saçma

Çok önemli ise aklına kazınır ve unutulmaz. Unutmuşsa tamamen değersiz demeyelim de çok da önemsenmiş misindir tartışılır bence…

Eskiden doğum günü mü vardı ya :emoji_worried:

Benim için bir insanın en önemli günü doğum günüdür. Ne anneler günü, ne evlilik yıldönümü, ne babalar günü, ne sevgililer günü… Aslolan ad günüdür hem benim için hem benim familya için. O yüzden sevdiklerimin yaş günlerinde özel bir şeyler düşünür ve yaparım. Biraz şey olacak ama benimkinin de hatırlanmasını isterim. Pek olmaz ama ben birinin gününü unutursam da telafi etmek için uğraşırım.

Çok dinamik var bunun altında. Kişi senin için önemlidir ama o kişi için tarihlerin, hayatında var olan kimseye dair tarihin bir önemi yoktur. Kişilik özelliği der sineye çekersin. :) Fakat tarihleri hatırlayan ama senin doğum günü tarihinle pek ilgilenmeyen, hatırlamayan üstelik bunu senin ona karşı hassas tavrına karşın yapan kişi sana alenan değer vermiyordur.
Sevgili Larienciğimin de belirttiği gibi doğum günlerini, doğum günlerinde hatırlanıyor olmayı önemsiyorum.

Değersiz kılmaz çünkü formaliteden doğum günü kutlamaktansa içinden gelen yapmalıdır.
Kendi adıma çoğu kişinin doğum gününü hatırlamam ancak bu durum o kişilerin değersiz oldukları anlamına gelmiyor. Özel günlere anlam yükleyen biri olmamamdan kaynaklıdır.

Aşağıdaki konu başlığında da yazmıştım ve ortada gerçek sevgi varsa ispat da gerekmez.
soru - Gerçek sevgi ispat gerektirir mi?

Doğum günü kutlamalarını önemseyen kişileri de anlıyorum ancak kutlanmaması değersizlik olarak düşünülmemelidir.

Geçmiş postlarımın 1 tanesinde yazmıstım. Keske @Sanem gelsede yine doğum konumu o açsın demıstım. Zamanı geldi ama kendisi gelmedi . Ertesi gün kendisinin doğum gunu idi ben konuyu acıp skype üzerinden ekran goruntusu atmıstım. Mutlu oldu .

Değer verdiğim kişilerinkini unutmam diyeceğim ama abimin doğum gününü bile bir yerlere not ederek kutlamaya alıştırdım kendimi. Her yıl bir gün öncesinde ya da bir gün sonrasında kutladığım için, sitem yiye yiye sonunda hatasız bir şekilde günü denk getirmeyi başardım.: ))
Kesinlikle değer vermekle ilgisi yok bunun. Hakkaten neyle ilgisi var, ben niye özel günlerin hiçbirini hatırlamıyorum?

Sevdiğim ve yakın arkadaşlarım hariç çok da önemli değil…

images

Neblem ben, doğum günü kutlayanlara sorun yada aylar öncesinden benim doğum günüm şu gün diyenlere.

bana unutulmak değersiz hissettiriyordu. çünkü ben onlara karşı hep özenli davranırken onlardan aynı özeni görememek üzücü bir durumdu bana göre.
taa ki kendim de unutmaya başlayana dek... yani sürekli iletişimde olduğum insanların değil ama yine değer verdiğim insanların gününü unutmaya başladım. hayatımdaki yoğunluktan mı kaynaklıdır, yaşlılıktan mı bilemiyorum.... benim için de asla değersiz değiller, değerle bir ilgisi yokmuş, yaşayarak öğrendik.... umarım bundan sonra kimsenin gününü unutmam, çünkü hatırlamak benim için hâlâ kıymetli.

Ben takip etmiyorum böyle şeyleri.
Gereksiz bir mutluluk yada unutunca gereksiz bi mutsuzluk yaşatıyorlar.

Özel günler dışında hatırlanmak daha değerli hissettirir bence insana kendini.

Geri