Birini dinlerken sıkılmak

Konu sahibi son olarak 3024 gün önce görüldü
dinlemiyormuş gibi görünmemek için, insana nereye bakacağını şaşırtan durum.dünyanın en berbat durumlarından biridir.

Evet çok illet bir durumdur.
Yeni zibidi konuşmayı o kadar uzatıyor ki yani resmen bayılacak gibi oluyorum :T:

o sıra bi sigara yakın ve kültabağına odaklanın mesela yarın ne yapıcağınızı düşünün. (:

o anlatsın arada bi gülümseyin arada bi kafa sallayın yeter. (:

Açıksözlü olmak iyidir.

Sohbetime doyum olmuyor benim xdxd
Birini dinlerken de çok tatlıyım.
Uff çok seviyorum bu gün kendimi xdxd

Bazen hayatın film şeridi gibi gözünün önünden geçer

Çok uzatıyordur ya da anlattıkları, ses tonu hoş değildir.
Anlatıcı kişinin konuşmanın, dinlemekten daha kolay olduğunun farkına varması gerekir.
Zira saatlerce konuşabilmemize rağmen, sadece belli bir kaç dakika dinledikten sonra beyin yoruluyor, hafıza tembelleşiyor, dikkatler dağılıyor.
Konuşanın seçtiği örnekler ve kullandığı kelimeleri iyi seçememesinden o iş öyle oluyor.
Kendime not olarak da almalıyım bu yorlamayı. sljdşjkdj
Bkz: Okurken sıkılmak.

Konuşan kişi sizi hayattan bezdirmiş ya da ağzından doğru dürüst güzel kelime çıkmamış biri ise sesi duyulduğu an tahammülsüzlük baş gösteriyor ister istemez.

Karsi tarafin direk olayi anlatmak yerine, olayda gecen kisileri,nesneleri,saati ve hava durumuna kadar araya sikistirinca olusan sikintili hal durumudur. Belli bi zaman sonra, yorum yapmayi birakir sadece kafa sallarsin. ''himm hummm'' gibi seyler cikar agzindan. Gozler baska yone kaymaya baslar.

Ben bunu tanımadığım insanlarda yaşıyorum nadiren.
Özelini anlattığında başka şeyler düşünüyorum dsfsdf
Bu konuda çok seçiciyim. jkdhsalfjg

Kelimeler arasında verdiği kısa boşluklara odaklanın, sinir krizi geçirmemenin başka yolu yoktur.:D

az önce yaptığım gibi etrafımdaki başka şeylerle uğraşıp konuyu geçiştirmesi için giriş bölümünden direk sonuca getirin "...aammaaaann hayat işte nolacağı belli olmaz kıstmet hayırlısı vs vs" kelimelerle sonu hızlandırabilirsiniz... Tecrübeyle sabittir =)) ilk fırsatta da oradan yavaşça uzaklaşın, yavaşça uzaklaşın ki ayıkmasın durumu...

sorduğum sorunun tek kelimelik cevabını es geçip destan yazanları dinlemek sıkıyo baya :T:

Katlanılmaz oluyorlar bazen ben bir konuşuyorum o bin

Lafi dolandiriyorsa ve ayni şeyi anlamiyormusum gibi bin defa tekrar ediyorsa sıkılıyorum elbette.
Sadede gel diye atarlanirim genelde.

Efendim mesleki birtakım mevzulardan dolayı sonsuza kadar konuşabilecek potansiyeli olan insanlarla muhatap oldum. İş alanında bundan hoşlanmadığımı "özetleyin lütfen" "artık toparlayabilirseniz" gibi cümlelerle belirtiyorum.

Özel hayatımda ise, dinlediğim kişi sevdiklerimden biriyse, sıkılsam da, çok bozmam. Hele ki onun için gerçekten önemli bir şeyse. Bazen şunu derim "ana konudan sapıyorsun" Başkaca bir tepkim olmaz. Güzel dinliyorum sanırım.

Geri