Birine güvenmeniz için onda hangi özellikler olmalı?

• Kullanıcı Mia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Konu sahibi son olarak 3234 gün önce görüldü

Herkesin dilinde "güven". Peki bir insana güvenmenizi sağlayan özellikler neler?

Açık sözlü ve net olmalı.. :)
Bir öyle bir böyle ise güvenemem.

Dürüst olmalı.

Dur dur, birine güvenmek? Ha bir de bir "insana" güvenmek? Bir insanın bir insana güvenmesi büyük cesaret, büyük deliliktir nezdimde. İnsanların bencilliğini, çıkarcılığını, iki yüzlülüğünü görmüşken ve bunca örnek yaşamışken bu duyguya sahip olmak... has*ktrrrr derim başka da bi şey demem.

Tamamen güvenmemek değil de her zaman açık kapı bırakmak en iyisi. En azından ben biliyordum dersiniz. Hem bir ağaca, bir hayvana, bir kitaba güvenmek varken, insana güvenmekte neyin nesi.

Gereği var mı?
Bence yok. Sence?
–Bence de.

İki yüzlülük yapmamalı, yalan söylememeli, dürüst olmalı vs. vs. vs.

Diliyle kalbi aynı konuşmuyorsa dürüstlük bekleyemezsin ondan zaten dürüstlükte güven getiren bir özelliktir herkeste gelişmesi zor olan birşeydir...zaten herkes kendince çok dürüsttür aksisini kim kabul eder ki?

Butun konular da kusursuz yorumlar.
E biz mükemmelsek kim kusurlu ??
Tabi millete mikroskopla, kendine tesleskopla.

Birinci dereden akrabam olması gerekiyor. Aski halde ben almiyim, teşekkürler.

Validem disinda kimseye guvenmem.
Validemdeki ozelligi sorarsan en buyuk ozelligi anne olmasi.. annem olmasa ona da guvenmezdim sanirim.
Insanlara guvenilir mi ya ?

Güvenilir olmalı. Bunun anlamını bilmeyen güven veremez.

Her özelliği olabilir bunlar elle tutulur bir şey değil,güvenme durumunu saçma salak sebeplere bağlayarak bağ kurmayı istemiyorum.

genel olarak kimseye gercek manada guvenmeme ragmen (sadece hayata tutunacak kadar, genel guven diyelim, bu var elbette), daha cok bana benzeyen veya benzer duygulari/seyleri yasamis olanlari kendime daha yakin hissederek, daha fazla paylasim yapabilirim. icten gelerek ustelik, tek tarafli da olmuyor. farkli bir seviyede bir baglanti bu. kopmuyor ustelik

Güvene ihtiyaç duymayacak kadar yürüyüş yapmak lazım. O eşiği geçince insanlarla olan münasebeti güven üzere değil de, sosyal mesafe üzerine kuruyorsun. Birine güvenme ihtiyacı hissetmek özellikle belli bir yaştan sonrakiler için başarısızlık göstergesidir. Kaç yaşına geldin hala bu işlerle uğraşıyorsan çok geride kaldın derler insana. Güven için şartlar belirlemek yerine güveni terk edip ihtiyadi hareket etmeyi öğrenmek gerek. Çünkü her şart bir şekilde geçilir. Ama insan izin vermediği sürece alınan tedbirler yıkılamaz. Güveni terk eden başarılı olur.

Bazen güvenmek için sebep aramaz sadece güvenmek istersin.

Ne anlamda güvenmek ama?

"Bu insana sırrımı/paramı/malımı emanet ederim" güveni mi? Yoksa ilişki anlamında güven mi?

ÇENESİNİ TUTMASINI BİLMELİ

Geri