Karşı yönden ele alacağım bunu. İş yerinde, işe yeni başlamış biriyle gayet samimiydik. Yeni mezun bu arkadaş üç aydır şirkette olmasına rağmen bazı sıkıntılar yaşıyordu. Kendini dış kapının mandalı gibi hissetmesin diye hep iyi davrandım. Yeri geldi ısrarla kafa açtım. O kasıntı ortamda kendimce komiklik yapmaya bile çalıştım. Derdini dinledim, derdine çözüm aradım.
Olaya geçiyorum: Geçen hafta küçük bir olay yaşadık şirket içinde. Müşteri gayet ukala bir dille işin akşama yetişmesi gerektiği hakkında bir mail atmış. Bu yukarıda bahsettiğim arkadaş da bana o mail'i forward'ledi. Tabi ben "babaların uşağı mı var"dan girip, "mesai bitiminde böyle mail atılmaz"a kadar saydırdım ulu orta. Çünkü fazla mesai kilitlenecek gereksiz yere. Müşteri dediğim de aslında falanca şirkette çalışan tipik bir beyaz yaka, mesai dolduran, mesaisi bitince koştura koştura evine giden biri. Oranın ilgili biriminin sözcüsü.
Neyse patronla mail'de bahsi geçen proje üzerine tartışırken, bana mail'i forward'leyen arkadaşa döndü oklar. İçeride sanırım patron azarladı biraz kendisini. Ama içime de dert oldu. Müşteriyle ilişki konusunda haklıyım dediklerimde. Ama benim yüzümden de mesai arkadaşım patrondan papara yiyor. Çünkü patronun çıkarları benimle tartışmayı sürdürmesine engel oluyor. Böyle böyle aradan on dakika falan geçti. Yukarıda bahsettiğim arkadaşın baya canı sıkıldı. Baya baya bana trip atmaya başladı. Ben de kendisiyle tüm bağları koparıp, arkadaşlık anlamında yanlış bir yatırım daha yaptığımı düşünüp, işime gücüme döndüm.
Böyle insanları hayatımın her alanında tanıdım. En küçük şeyde sizi görmezden gelme hakları vardır. Sizden bir anda nefret etme potansiyelleri hep saklıdır derinlerde. Hep ciciş geçinmelisiniz onlarla. Öte yandan farklı insanlar da tanıdım. Birbirimize çok ağır küfürler ettiğimiz halde, yaka paça birbirimize girdiğimiz halde yine de hiçbir şey olmamış gibi güldüğüm insanlar. Güzel insanlar. O insanlara göre hiçbir şeyi çıkara göre inşa edemezsin. Yeri gelir kötü, yeri gelir iyidir o ortak yaşantı ama hiçbir zaman içinde çıkar kurnazlığı barındırmaz.
Ve kapanış.
[YOUTUBE]5koa_F2h3RA[/YOUTUBE]