Birden fazla eşiniz olsun istermiydiniz ?

Konu sahibi son olarak 923 gün önce görüldü

Birden fazla eşiniz olsun istermiydiniz ?

• Evet, isterdim

Kullanılan: 12 22.6%
  • Hayır, istemezdim

Kullanılan: 34 64.2%
  • Evlenmeyi düşünmüyorum

Kullanılan: 6 11.3%
  • Diğer;

Kullanılan: 1 1.9%

• Kullanılan toplam oy
    53
Vefası olan bunu istemez.

Can Dündar'ın Kırmızı Bisiklet kitabında tam da buna göre bir yazı okudum bugün.

''Nice Yıllara Barbie

...
Yeni oyuncak aslında eskinin makyajı değişmiş haliydi ve artık ilişkilerinden çabuk sıkılmayı alışkanlık haline getiren insanoğlu onu da çabuk eskitecekti.''

Seri üretim çağının hızı ,oyuncak sektörüne de damgasını vurdu,Barbie çeşitleri çoğaldı.İnsanoğlu tek eşle ömür geçirme dönemini kapatırken ,çocuklar da tek bebekle büyüme huyuna veda etti.

...

Kullan -at kültürü ilişkilerimize kadar yansımış.Ebedi bağlılığın ,sadakatin ve vefanın çağı sona ermişti.Demode kıyafetleri ile eski Barbi'ler ,üzerlerinde eski sahiplerinin kokusunu taşıyarak fabrikaya gönderilirken ,yeni Barbie oyun odalarına girdi.''
...(s.84-85-86)

Kısacası popüler kültür ve pembe diziler mucitlerini piyasada kazanmaya özendirirken değerleri de yokediyor ve alışkanlıkları ise değiştiriyor.

Başkalarının istihkakını tüketmek istemem. Oda kul hakkı gibi bişey sonuçta. Bi tane yeter.p

Dünyada Kadınlar erkeklerden daha fazla bir erkeğe 8 tane kadın düşüyormuş 8 tanesinide isterim neden olmasın?
Hepsiyle evlisin yani hiç birini aldatmış olmuyorsun Güzel bişey + Farklılık!! Evet diyorum.

Ehh yani daha neler .s saygısızlık bu, ne demek ikinci üçüncü eş falan

Aa tabii canım hepsi ayrı istediğimi yapıp beni el üstünde tutsun.

kesin biri ufaklığa saldırır

sakata gelmemek lazım bir yeterli

ne demiş kutsal kitap ( abuk subuk renklendirmeyi aldığım site yaptı :liv: )
Himayeniz altındaki yetim kızlarla evlenince haklarını gözetemeyeceğinizden, adaleti sağlayamayacağınızdan endişe ederseniz, onlarla değil, size helâl olup arzu ettiğiniz diğer kadınlarla iki, üç veya dört hanım olmak üzere evlenin. Eğer bu takdirde de aralarında adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya elinizin altında olan cariyelerle yetinin. Bu durum, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

1 incisi istemem
2 incisi bunu kabul edecek kadar aşağılık kadın istemem

Geri