Birbirini çok iyi tanıyan iki arkadaşın ilişkisi aşka dönüşebilir mi?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Birbirini çok iyi tanıyan iki arkadaşın ilişkisi aşka dönüşebilir mi?

Bence dönüşmemesi gerekir arkadaş olarak çok iyi anlaşan insanlar sevgili olunca anlasamayabilir.

Vay arkadaş zorla arkadaşları sevgili yapacaklar Sjajaja

Ben çok yakın arkadaş olduklarımla yapamam galiba ya.

İlişkiye dönüşmeden de olabildiğinden bazı şeyler böyle bir aksiyonu gereksiz buluyorum

çok var bunlardan ama
gerçekten arkadaş gördüğüme böyle bakmam ne bileyimmm.

Bi< Ali ile çok iyi arkadaşız. Ama onu asla bir sevgili olarak düşünemem. Mümkün değil.

Dönüşür. En sağlıklı ilişkidir. Birbirinizin her şeyini biliyor, birbirinizi herkesten çok tanıyorsunuz ve birbirinizi kabul ediyorsunuz.

Harika bir denklem.

Bu demek değil ki arkadaşlarımın hepsine potansiyel sevgili gözü ile bakayım, hepsine yürüyeyim. Süreçte, doğalında gelişirse harikulade.

Arzu sonradan ortaya çıkabilen bir şey değil. Böyle bir dönüşüm olmaz.

Arkadaşlıktan aşk doğma ihtimali varsa o zaman her arkadaş potansiyel risk demektir ki bu da kabul edilemez. Bu sebeple ilişkilerde sınırları doğru ve net çizmek gerekiyor. Arkadaşlık ilişkisi aşka dönüşürse şayet bu kişinin etrafındaki herkesi yedekte tuttuğu anlamına gelir.

İlişkinin adını belirlemeden ve hiçbir sıfat ile nitelemeden, birbirinizi belli bir süre tanımak ise elbette bu doğru olandır. Böylece karar aşamasını aceleye getirmemiş olur, sağlıklı gözlem yapma şansı elde edersiniz.

Arkadaşım beni ev ortamında görmediği için dışarıdaki laylaylom rahat tavırlarım ona çekici gelebilir.Evin dışındaki beni isteyecek ve beklentiye girecektir.Bir anda başka bir şeye bağlanıyorsunuz ilişkiyi sürdürme ile ilgili sorunlar çıkar.

Teorik olarak mümkün ama en azından benim için pratikte mümkün değil. Bu kişisel bir şey, kişinin sevgi ve aşka dair reaksiyon göstermesi için gerekli olan tepki ile alakalı diye düşünüyorum. Neticede aşk/sevgi, kararlara bağlı olarak gelişen bir süreç değil. Kimisi zamanla, kimisi ise ilk başta. Benim için olay en başından bellidir mesela. Duygusal bağlamda etkileşim aldığım biriyle arkadaş olmam, olamam. İlişki sona erse, çok iyi biri olsa bile durum değişmez. Çünkü başından itibaren öyle yaklaşmışımdır. Yada arkadaş olarak gördüğüm, duygusal bir etkileşim almadığım biriyle de mümkün değil. Ortası olmayan, net çizgilerdir benim için.

Geri